Basket League, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 96-67: «Ξεμπούκωσε» με rotation

Basket League, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 96-67: «Ξεμπούκωσε» με rotation

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παίζοντας την περισσότερη ώρα με τα «δεύτερα», επέστρεψε... δυναμικά στην Basket League καθώς επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 96-67

paokpaoo
Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στα ματς της Basket League είναι να αποκτάει ρυθμό ενόψει της EuroLeague και ταυτόχρονα να γίνεται το απαραίτητο rotation από τον Βόβορα. Λογικό και επόμενο να υπάρχουν και μερικά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα και ειδικά την στιγμή που τα πάντα είχαν κριθεί.



Ακόμα και έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση και αυτό χάρη στους παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην EuroLeague. Ο Καλαϊτζάκης, που ξεκίνησε στην βασική πεντάδα, φρόντισε να δείξει πράγματα στον προπονητή πραγματοποιώντας «γεμάτη» εμφάνιση με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα σε 24 λεπτά συμμετοχής, ενώ έμεινε για αρκετή ώρα στο παρκέ και ο Νίκος Διπλαρος (6π., 2ρ., 1ασ., σε 18').

Στα αξιοσημείωτα του ματς το δυναμικό ξεκίνημα που έκανε στο ματς ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος (15π.) αλλά και τη θετική παρουσία του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος «άγγιξε» το double-double με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ. Σταθερός και πάλι ο Παπαγιαννης (10π., 5ριμπ.) ενώ ανέβασε και πάλι ρυθμούς ο Άαρον Ουάιτ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο Νέντοβιτς χρησιμοποιήθηκε μόλις 15 λεπτά και αυτό μόνο και μόνο για να κρατηθεί σε ρυθμό.

Το ματς

Μετά το αρχικό «μούδιασμα» του πενταλέπτου, το οποίο έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με το ματς κόντρα στη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του και ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Το 9-9 έγινε 23-9 (!) λίγο πριν από το τέλος του α' δεκαλέπτου (23-11) χάρη σε ένα σερί 14-0 με το οποίο οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και έκτοτε δεν μπόρεσε ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στο ματς.

Ήταν το διάστημα όπου ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος το είχε πάρει... πεισματικά μετά τα 0/8 σουτ που είχε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Συγκεκριμένα ο Κουβανός γκαρντ/φόργουορντ σημείωσε 15 από τους 23 πόντους των «πρασίνων» στην πρώτη περίοδο έχοντας 4/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 1/1 βολή! Άχαστος! Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ εύστοχος σε εκείνο το διάστημα με 8/10 δίποντα και 2/4 τρίποντα ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ μετρούσε 5/15 εντός παιδιάς.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο. Οι «πράσινοι» είχαν περισσότερη ενέργεια, περισσότερες λύσεις, ενώ ο Γιώργος Βόβορας είχε χρησιμοποιήσει στο πρώτο μισό του ματς, τους 11 από τους 12 παίκτες (σ.σ. μόνο ο Μποχωρίδης δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής) που είχε στην διάθεσή του, έχοντας πάρει σκορ από τους 10 από αυτούς. Μάλιστα ξεκίνησε στην πεντάδα τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, ενώ αγωνίστηκαν, τόσο ο Δίπλαρος, όσο και ο Περσίδης!

Η διαφορά στο πρώτο ημίχρονο έφτασε και στο +24 (48-24 στο 18') για τον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να έχει 21/28 σουτ (16/20 δίποντα, 5/8 τρίποντα), 10 ριμπάουντ περισσότερα από τον ΠΑΟΚ (11/31 σουτ, 4/13 τρίποντα) και πενταπλάσιες ασίστ (14 έναντι 3).

Κλείσιμο
Στην 3η περίοδο οι «πράσινοι» χαλάρωσαν αρκετά στην άμυνα ωστόσο δεν άφησαν το παιχνίδι να τους ξεφύγει από τα χέρια τους. Συγκεκριμένα η χαλάρωση ήρθε μετά το +30 και το 61-31 στο 24'. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο για το καλάθι των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να σημειώσει 22 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο ενώ είχε... 28 στο σύνολο του α' ημιχρόνου. Παρόλα αυτά η ομάδα του Γιώργου Βόβορα συνέχισε να κυριαρχεί χωρίς να κινδυνεύσει από τον «δικέφαλο», ο οποίος βρήκε σκορ από τους Γκρίφιν και Λοβ, κυρίως με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και με ένα σερί 10-0 (!) κατέβασε την διαφορά στους 17 πόντους (77-60). Ο Ζερμέιν Λοβ ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα και να «πέσουν» αμαχητί στο ΟΑΚΑ. Όμως και πάλι. Οι «πράσινοι» δεν ήθελαν να «χαλάσουν» τη καλή τους εικόνα και επανέφεραν τον δείκτη του σκορ πάνω από τους 20 πόντους, φτάνοντας και στο +30 ξανά (95-65) με τους... αναπληρωματικούς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετικά ποσοστά με 27/37 δίποντα, 7/15 τρίποντα, 21/24 βολές, ενώ είχε σχεδόν διπλάσια ριμπάουντ και διπλάσιες ασίστ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δεν υπήρχε παίκτης που να μην... έκανε την διαφορά στο ΟΑΚΑ καθώς όλοι είχαν και από κάτι να προσφέρουν. Παρόλα αυτά, ο Σαντ-Ρος που πέτυχε 15 πόντους στην α' περίοδο ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Όλοι οι υπόλοιποι. Με ένα μεγαλύτερο credit στον Καλαϊτζάκη για την «γεμάτη» του εμφάνιση (8π., 5ριμπ., 3ασ., 3κλ.)

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Τσαλμπούρης, Καμπερίδης και Μήτρου Λονγκ πέρασαν τελείως απαρατήρητοι από το ματς του ΟΑΚΑ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξέσπασμα στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το 9-9 σε 23-9 με σερί 14-0! Έκτοτε οι «πράσινοι» έλεγξαν απόλυτα το ματς ενώ έφτασαν και στο +24 (48-24) πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ένας αιφνιδιασμός του Παναθηναϊκού στην 3η περίοδο, όταν ο Καλαϊτζάκης έδωσε εντυπωσιακή ασίστ στον Παπαγιάννη κάτω από τα πόδια και ο σεντερ των «πρασίνων» κάρφωσε εντυπωσιακά τη μπάλα στο καλάθι του ΠΑΟΚ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και το 10-0 σερί που δέχτηκε. Ο ΠΑΟΚ τα 17 λάθη και το μόλις 34% στα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 51-28. 77-50, 96-67

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Αμερικανικές εκλογές: Η πειθαρχία και η αυτοσυγκράτηση οδήγησαν τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Γερμανικά ΜΜΕ: Kicker: Ρήξη μηνίσκου η πρώτη διάγνωση για Κίμιχ

Ο Ενές Καντέρ στέλνει μήνυμα στον Ερντογάν μετά τη νίκη Μπάιντεν: Είσαι ο επόμενος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης