Ολυμπιακός-Champions League: O Χασάν ξέρανε τη Μαρσέιγ - Νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα

Ολυμπιακός-Champions League: O Χασάν ξέρανε τη Μαρσέιγ - Νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα

Ο Αιγύπτιος επιθετικός ξέρανε τους Γάλλους στο 91΄ μετά από ασίστ του Βαλμπουενά - Το ρεκόρ του Μαρτίνς - Η συγκινητική αφιέρωση του Χασάν - Ο Ολυμπιακός ανέβσε την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

olynewart
Μπαμ ο Αχμέντ Χασάν και… κάτω η Μαρσέιγ.

Με το δεξί ξεκίνησε (για πρώτη φορά μετά το 2014) στο φετινό Champions League ο Ολυμπιακός επικρατώντας 1-0 των Μασσαλών στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Αιγύπτιο φορ να τους τιμωρεί στο 91’ με κεφαλιά σε εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά.

Ανώτεροι συνολικά (έπειτα από το μουδιασμένο ξεκίνημά τους) οι Πειραιώτες, αλλά και άστοχοι, καθώς είχαν περισσότερες καλές στιγμές και τους ακυρώθηκε (ορθώς) τέρμα του Μασούρα στο 52’ για οφσάιντ.

Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:



Εξαιρετικός κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Βαλμπουενά, που έδωσε κι άλλα έτοιμα γκολ πέραν αυτού που μπήκε. Σωτήρια επέμβαση του Σα στο 52' σε τετ-α-τετ με τον Μπενεντέντο.

Κλείσιμο


Στην κορυφή παρέα με τη Μάντσεστερ Σίτι, που επικράτησε 3-1 της Πόρτο, βρίσκεται η ομάδα του Μαρτίνς, που θα παίξει εκτός με τους Πορτογάλους στη δεύτερη αγωνιστική.

Τεράστιο ρεκόρ και για τον Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος με το 1-0 επί της Μαρσέιγ έγινε ο Νο1 προπονητής των ερυθρόλευκων στις ευρωπαϊκές νίκες φτάνοντας τις 15, επίτευγμα που σημείωσε σε 31 αγώνες και έτσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με 14 (νίκες) έμεινε 2ος.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Soccerbase τις 120 νίκες στα Κύπελλα Ευρώπης έφτασε ο Ολυμπιακός. Επίσης έφτασε τις 50 νίκες εντός έδρας, μόνο στο θεσμό του Πρωταθλητριών/ Champions League

Μαρτίνς: Αξίζαμε τη νίκη

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε στη συνέντευξή τύπου μετά τον αγώνα πως άξιζαν τη νίκη κόντρα στους δευτεραθλητές Γαλλίας και πως κάλυψαν επάξια τα κενά των απουσιών, ενώ στάθηκε στη χρησιμότητα των τριών συστημάτων που χρησιμοποιεί.

Στάθηκε στο σεβασμό που έχει στον Αντρέ Βίλας-Μπόας, στην ψυχολογία πού δίνουν τέτοιες νίκες, στην απουσία του κόσμου και στον Βαλμπουενά.



Αναλυτικά:

Την απουσία του Καμαρά και το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ: «Νομίζω πως ήταν ένα δύσκολο και αρκετά ισορροπημένο ματς. Είχε συνεχείς επιθέσεις των δύο ομάδων. Νομίζω ότι δείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη. Μας έλειψε ο Καμαρά, αλλά ανταποκριθήκαμε και με την αλλαγή σχήματος.

Καλύψαμε τα κενά, κάναμε αλλαγές απ' όπου ήρθε το γκολ και ήμασταν ανώτεροι. Όταν είμαστε τόσο άνετοι να παίζουμε με τρία συστήματα όποια απουσία, όσο σημαντική και να είναι, όπως του Μαντί, μας κάνει να προσαρμοζόμαστε. Έχουμε τρία συστήματα πολύ καλά δουλεμένα. Δεν παίζαμε με αντεπιθέσεις αλλά με τρανζίνσιον. Με μετάβαση από άμυνα σε επίθεση. Εμείς δεν συμπεριφερόμαστε με αντεπιθέσεις. Ο αντίπαλος το έκανε. Εμείς κρατούσαμε μπάλα και δημιουργήσαμε ευκαιρίες».

Τον Βίλας Μπόας και το εάν μίλησαν: «Όχι, δεν μιλήσαμε μετά τον αγώνα. Δεν είχαμε την ευκαιρία. Πριν από το ματς μιλήσαμε. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός από εμένα προς τον Βίλας Μπόας. Δεν είπαμε κάτι σημαντικό».

Την ώθηση που δίνει η νίκη και το παιχνίδι υπομονής: «Προφανώς, είναι πολύ σημαντικό ότι νικήσαμε. Είναι σημαντικό σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα να μαζεύεις βαθμούς από το πρώτο παιχνίδι. Είναι σημαντικό να νικάς στο πρώτο ματς. Αυτό επηρεάζει την ψυχολογία των ομάδων. Ο Ολυμπιακός σήμερα έχει κάνει περήφανους και ευτυχισμένους τους φιλάθλους του. Νομίζω ότι εάν υπήρχε αμφιβολία τώρα δεν υπάρχει πως ο Ολυμπιακός είναι ο βασικός υποψήφιος για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Για αυτό, πρέπει να επιμένουμε μέχρι τέλους. Σε αυτό το επίπεδο η καλύτερα προετοιμασμένη ομάδα και με σωστή διαχείριση στις λεπτομέρειες παίρνει τα ματς. Νομίζω πως για καμία ομάδα δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και πρέπει να επιμείνουμε».

Το πόσο επηρέασε η απουσία κόσμου και την επιμονή της ομάδας: «Δεν νομίζω πως η Μαρσέιγ ήρθε για την ισοπαλία. Κυνηγούσε τη νίκη. Εμείς αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε στα τελευταία λεπτά σε ένα ‘ανοιχτό’ ματς. Ευτυχώς, κερδίσαμε το ματς. Εμείς το διεκδικήσαμε πιο πολύ μέχρι το τέλος. Νομίζω πως φάνηκε η απουσία του κόσμου μας. Εάν είχαμε κόσμο θα ήταν ιδιαίτερη και μεγάλη. Καταλαβαίνουμε τις αποφάσεις, όμως σήμερα μας έλειψε ο κόσμος μας. Κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε ευτυχισμένους τους φιλάθλους μας».

Τον Βαλμπουενά: «Όχι, δεν εντυπωσιαζόμαστε από τον Ματιέ, γιατί πάντα περιμένουμε το καλύτερο από αυτόν. Είναι ένας τεράστιος παίκτης και δεν έχουμε λόγια για αυτόν».

Η συγκινητική αφιέρωση του Χασάν

Ο σκόρερ του Ολυμπιακου, Αχμέντ Χασάν έκανε μία ξεχωριστή αφιέρωση στον πατέρα του μέσω Twitter.

«21/10/2015 ακριβώς πέντε χρόνια πριν, έφυγε ο αγαπητός μου πατέρας… Ξέρω ότι με βλέπεις από εκεί ψηλά, ξέρω ότι είσαι σε καλύτερο μέρος, μου λείπεις τόσο πολύ, αναπαύσου εν ειρήνη τα πάντα μου», ανέφερε ο Αιγύπτιος επιθετικός.



Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε στον νέο επιδημιολογικό χάρτη το επίπεδο που βρίσκεται κάθε περιοχή

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Ζάκυνθο - Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αχαΐα

Λάουρα Νάργες: Δεν είναι πια ξανθιά - Έγινε ίδια η Κιμ Καρντάσιαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης