Bundesliga, Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ 4-0: Χάαλαντ και Ρέινα «show» - Δείτε τα γκολ

Bundesliga, Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ 4-0: Χάαλαντ και Ρέινα «show» - Δείτε τα γκολ

Ο Ρέινα έκανε χατ-τρικ στις ασίστ, ο φοβερός Χάαλαντ χαλάλισε το δικό του χατ-τρικ τερμάτων για χάρη της ομάδας και το νέο «καυτό» δίδυμο οδήγησε τη Ντόρτμουντ σε εμφατική νίκη επί της Φράιμπουργκ (4-0) - Νίκη με ανατροπή η Άιντραχτ, ντεμπούτο Μαυροπάνου με «Χ» στη Στουτγκάρδη

haaland
Η απουσία του Τζέιντον Σάντσο υποχρέωσε τους νεαρούς σταρ της Ντόρτμουντ να κάνουν το βήμα μπροστά, για το ποιός θα σιγοντάρει τη δράση του σταθερά κυριαρχικού Έρλινγκ Χάαλαντ. Κι ο Τζίο Ρέινα αποδέχθηκε με μεγάλη προθυμία την ευκαιρία, βγάζοντας τον καλύτερο του εαυτό στο πλευρό του Νορβηγού «killer». Κάπως έτσι, η Μπορούσια «ξεκόλλησε» από το νωθρό της πρώτο μισάωρο κόντρα στη Φράιμπουργκ και εν τέλει πανηγύρισε θριαμβευτικό τρίποντο μπροστά στους 11.500 ανατριχιαστικούς οπαδούς της, που ακόμα και στην εποχή του κορονοϊού θέτουν τα δικά τους, ασύγκριτα ρεκόρ εξέδρας κι ατμόσφαιρας.



Η συνεργασία των Ρέινα-Χάαλαντ ήταν το «μυστικό» για να ανοίξει ο δρόμος προς τη νίκη. Στο 31', ο Αμερικανός μεσοεπιθετικός μοίρασε ιδανικά, στον σωστό χρόνο στον Χάαλαντ, η εκτέλεση του οποίου δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Μίλερ να ανταποκριθεί, γράφοντας το 1-0.
Από εκείνο το σημείο, ο Τζίο δεν σταμάτησε να δημιουργεί ευκαιρίες και καταστάσεις για γκολ και η Ντόρτμουντ βρήκε και δεύτερο τέρμα στο 47', με τον Τσαν να χαρίζει τη δεύτερη ασίστ του 18χρονου με υπέροχη κεφαλιά.

Κλείσιμο
Απαλλαγμένη από το άγχος της επικράτησης, η ομάδα του Φαβρ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και το... έργο του πρώτου γκολ έπαιξε σε επανάληψη στο 66'. Ρέινα στην κάθετη, Χάαλαντ στο τρομερό τελείωμα με μία επαφή και 3-0, για το χατ-τρικ δημιουργίας του Τζίο στο ματς και το 17ο γκολ σε 18 εμφανίσεις του Χάαλαντ στη Bundesliga.

Ο ίδιος θα μπορούσε να φτάσει το 100% στο ενεργητικό του ανά παιχνίδι και να πετύχει με τη σειρά του χατ-τρικ σε τέρματα, όμως, προτίμησε να αποδείξει τον υψηλό βαθμό αλτρουισμού του και να χαρίσει το σίγουρο 4-0 στον συμπαίκτη του Φέλιξ Πάσλακ. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, για τους Κιτρινόμαυρους που επέστρεψαν στις νίκες και βρίσκονται στη 2η θέση νωρίς, βέβαια, στη νέα χρονιά.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Τσαν, Χούμελς, Ακάντζι, Μενιέ (84' Πάσλακ), Μπέλινγχαμ (71' Ντιλέινι), Βίτσελ, Γκερέιρο (84' Σουλτς), Ρέινα (80' Ρεϊνιέρ), Ρόις (71' Μπράντ), Χάαλαντ

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Μίλερ, Γκίλντε (55' Σλότερμπεκ), Λίνχαρτ, Χάιντς, Σμιντ (84' Κούμπλερ), Σανταμαριά, Χόφλερ, Γκίντερ, Σάλαι (55' Γκρίφο), Χόλερ (55' Γεόνγκ), Πέτερσεν (55' Κουόν)

Ντεμπούτο Μαυροπάνου με «Χ», δοκάρι και ενοχλήσεις

Απ' όλα είχε το ντεμπούτο του Ντίνου Μαυροπάνου με την Στουτγκάρδη, το οποίο συνδυάστηκε με εντός έδρας ισοπαλία 1-1 (76' Κάλατζιτς – 7' Σικ) κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από την Άρσεναλ, επέστρεψε μετά από τραυματισμό στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και άντεξε 70 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, αφού αποχώρησε με ενοχλήσεις.

Προτού αποχωρήσει, όμως, είχε «συμμετοχή» στο γκολ των Ασπιρινών, αφού ο Πάτρικ Σικ κέρδισε αυτόν και τον Μαρκ Κεμφ στην εναέρια μονομαχία, πριν σκοράρει με κεφαλιά. Από εκεί και πέρα, όμως, έβγαλε τον γνωστό δυναμισμό του και, μάλιστα, είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, λίγο πριν από την συμπλήρωση του ημιώρου.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Άρης: Παίρνει τον Μπεναλουάν της Νότιγχαμ Φόρεστ

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: «Αυτό το ζώο δεν μπορεί να εξημερωθεί»

Μπαρτσελόνα: Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιασικεβίτσιους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης