NBA: Ιστορική απόφαση των Μπακς να μην κατέβουν στο game 5 - Αναβλήθηκαν όλα τα χθεσινά παιχνίδια

NBA: Ιστορική απόφαση των Μπακς να μην κατέβουν στο game 5 - Αναβλήθηκαν όλα τα χθεσινά παιχνίδια

Η «επανάσταση» της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην κατέβει στα play off - Ντόμινο αντιδράσεων από όλες τις ομάδες με αφορμή τον πυροβολισμό του 29χρονου Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς

bucks-blm-arthro
Κυριακή απόγευμα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ. Ένας 29χρονος Αφροαμερικανός περπατάει για να μπει στο αυτοκίνητό του με δύο αστυνομικούς να τον ακολουθούν. Ανοίγει την πόρτα, ένας από τους αστυνομικούς τον κρατάει από την μπλούζα και δέχεται σχεδόν εξ επαφής, πισώπλατα, επτά σφαίρες. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου κάθονται τα τρία ανήλικα παιδιά του.

Ακόμα ένα περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας έναντι Αφροαμερικανού. Όμως η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ σήκωσε τέτοιο κύμα αντιδράσεων, που πλέον καμία παρόμοια ενέργεια δεν θα περάσει... στα ψιλά. Ο Τζέικομπ Μπλέικ ζει, σχεδόν εκ θαύματος. Θα μείνει παράλυτος σε όλη του τη ζωή. Ο τραυματισμός του από αστυνομικά πυρά, προκάλεσε κάτι το πρωτόγνωρο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, αναβλήθηκαν χθες όλα τα προγραμματισμένα παιχνίδια του NBA. Το ξεκίνημα έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι αποφάσισαν να μην κατέβουν στο game 5 των play off, εναντίον του Ορλάντο. Άλλωστε το Μιλγουόκι είναι και η πρωτεύουσα του Ουισκόνσιν, όπου και σημειώθηκε το περιστατικό με τον Τζέικομπ Μπλέικ. Την ιστορική απόφαση των Μπακς ακολούθησαν οι Ρόκετς και οι Θάντερ, αλλά και οι Λέικερς με τους Μπλέιζερς, υποχρεώνοντας έτσι, τη διοργανώτρια αρχή να αναβάλλει όλα τα χθεσινά παιχνίδια και να ορίσει εκ νέου ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους.

The Milwaukee Bucks have decided to boycott Game 5


Η κίνηση αυτή των ομάδων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων σε όλο το NBA, με τους Σέλτικς και τους Ράπτορς να σκέφτονται επίσης σοβαρά να μην κατέβουν στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας.

Στο πλευρό των παικτών η NBPA - «Την επανάσταση θα τη δείξει η τηλεόραση»

Με ανάρτησή της στο Twittet η Ένωση των παικτών του NBA, στηρίζει τη χθεσινή απόφαση των ομάδων να μην κατέβουν στα παιχνίδια. «Στεκόμαστε στο πλευρό των παικτών μας», γράφει στην ανάρτηση, ενώ στη φωτογραφία που ανάρτησε και στην οποία απεικονίζεται η υψωμένη γροθιά που χρησιμοποιείται και από το κίνημα Black Lives Matter, αναφέρει: «Η επανάσταση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά».
Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι ο Τζιλ Σκοτ-Χίρον, που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους προγόνους της ραπ μουσικής, είχε συνθέσει την επιτυχία με τον τίτλο «The Revolution Will Not Be Televised», δηλαδή «Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά», ενώ συνδεόταν συχνά και με τον ακτιβισμό του κινήματος «Black Power». 

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη των ομάδων που ακολούθησε 

Οι παίκτες που βρίσκονταν στη «φούσκα» του Ορλάντο συγκάλεσαν ανοιχτή σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα για να αποφασίσουν αν και πώς θα συνεχίσουν τις δυναμικές αντιδράσεις τους.

Δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη, ωστόσο σύμφωνα με τον Σαμς Σαράνια, δημοσιογράφο που ασχολείται με το NBA, όλες οι ομάδες ψήφισαν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, εκτός από τους Λέικερς και τους Κλίπερς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λεμπρόν Τζέιμς ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των ομάδων να εμπλέκονται και να αναλαμβάνουν δράση περισσότερο.

Νέες συζητήσεις αναμένονται σήμερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε σήμερα θα υπάρξουν παιχνίδια. Η απόφαση των δύο ομάδων του Λος Άντζελες, θορύβησε τις υπόλοιπες ομάδες, με τον Χάσλεπ των Χιτ να αναφέρει ότι χωρίς αυτές δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν τα παιχνίδια.

Στο πλευρό των παικτών και οι διαιτητές

Δίπλα στους παίκτες για την απόφασή τους αυτή στάθηκαν οι διαιτητές της Λίγκας που μέσω του επίσημου λογαριασμού που έχουν στο twitter ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Το επίσημο όργανο των διαιτητών στέκεται αλληλέγγυο στην απόφαση των παικτών μας να μποϊκοτάρουν τους αποψινούς αγώνες ως μορφή διαμαρτυρίας στις συνεχόμενες αδικαιολόγητες δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών από ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή της τάξης. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα στη χώρα μας από το μπάσκετμπολ και ελπίζουμε αυτή η κίνηση να εμπνεύσει για αλλαγή».

«Γ@@@σε το!» λέει ο Λεμπρόν Τζέιμς

Στο πλευρό των Μπακς στάθηκε και ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος επικρότησε την απόφαση των Μπακς και σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Γ@@@σε το! Απαιτούμε αλλαγή. Το βαρέθηκα».

Η δήλωση των Μπακς - «Πηγαίντε να ψηφίσετε στις 3 Νοεμβρίου»

Σε δήλωση προχώρησε η ομάδα των Μπακς, την οποία διάβασαν οι Στέρλινγκ Μπράουν (που έχει πέσει και αυτός θύμα αστυνομικής βίας) και Τζορτζ Χιλ ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους: «Συγνώμη που σας κρατήσαμε για τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση».

Αρχικά ο Μπράουν ανέφερε σχετικά με την κοινή δήλωση: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό video με το περιστατικό στο Ουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Με τον Χιλ να συμπληρώνει: «Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Δείτε τη δήλωση: 

Στηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους παίκτες

Λίγο νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες των Μιλγουόκι Μπακς δήλωσαν ότι στηρίζουν τους παίκτες στις κινήσεις τους και συμφωνούν με τις απαιτήσεις τους.
Δείτε βίντεο: NBA: Ιστορική απόφαση των Μπακς να μην κατέβουν στο game 5 - Tο τένις ακολουθεί το NBA
NBA: Ιστορική απόφαση των Μπακς να μην κατέβουν στο game 5 - Tο τένις ακολουθεί το NBA



Ειδήσεις σήμερα:

Παίκτες Μιλγουόκι Μπακς: Ζητάμε ανάληψη ευθυνών για τον Μπλέικ, ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου

Λεμπρόν Τζέιμς για μποϊκοτάζ αγώνων: «Γ@@@σε το! Απαιτούμε αλλαγή»

NBA: Έκτακτη σύσκεψη των παικτών όλων των ομάδων στη «φούσκα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης