Μπαράζ Super League 1, Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης 0-1: Η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε το προβάδισμα

Μπαράζ Super League 1, Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης 0-1: Η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε το προβάδισμα

Ο Απόλλων Σμύρνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τόμας Μπεντινέλι στο 66' νίκησε με 1-0 στην Ξάνθη την τοπική ομάδα, στον πρώτο αγώνα μπαράζ και έκαν τεράστιο βήμα για την επιστροφή του στην  Super League 1  - Το Σάββατο στη Ριζούπολη ο δεύτερος αγώνας

Xanthi-Apollon
«Αγκαλιά» με την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επικράτησε σήμερα 1-0 στην Ξάνθη της ομώνυμης και τοπικής ομάδας και ενόψει της ρεβάνς του Σαββάτου στη Ριζούπολη, του αρκεί να μην δεχθεί γκολ ώστε να ανέβει στη Super League.

Πως ξεκίνησαν
Για την Ξάνθη ο Μπέντο ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Τσιτσεκίδης, Τενεκές, Χασάνογλου, Λεωντσάκος στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Θυμιάνης, Ισαακίδης στον άξονα, οι Φασίδης, Τσιλιγγίρης στα άκρα και οι Φακκής, Κοτόπουλος επιθετικό δίδυμο.

Για τον Απόλλωνα ο Αναγνωστόπουλος ήταν στο τέρμα, οι Τσαμπούρης, Ρώσσης, Λαγός, Βιτλής στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οιΜπλάζιτς, Πατράλης στον άξονα, ο Κολ «δεκάρι», οι Βάρκας, Μπεντινέλι στα άκρα και ο Ιωαννίδης φορ.

Πριν πούμε το οτιδήποτε για το παιχνίδι πρέπει να έχουμε κατά νου πως βρισκόμαστε στις 26 Αυγούστου, η Ξάνθη έπαιζε ουσιαστικά με τη 2η ομάδα, ενώ ο Απόλλων ήταν «μισός» και χωρίς ματς στα πόδια του για περίπου 5,5 μήνες. Και όλα αυτά ενώ το διακύβευμα ήταν «μισή» κατηγορία (η άλλη μισή θα παιχθεί στη ρεβάνς).

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους φιλοξενούμενους ως τα απόλυτα «αφεντικά». Με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 78%, ο αγώνας παίζονταν ως επί το πλείστων στο μισό των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως παρά την απειρία τους αμύνονταν καλά. Το δίδυμο των Τενεκέ, Χασάνογλου «καθάρισε» τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες, κυρίως σε στατικές φάσεις, και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν απειλούσε ουσιαστικά.

Παρόλα αυτά έβγαλε δύο «καθαρές» ευκαιρίες, όμως κάτι τα κακά τελειώματα των παικτών της σε συνάρτηση με τις σωστές τοποθετήσεις του Μπέντο, έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ. Στο 3' οι Κολ, Πατράλης συνδυάστηκαν όμορφα, ο δεύτερος βγήκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Πορτογάλο γκολκίπερ αλλά πλάσαρε «χλιαρά» και εκείνος μπλόκαρε, ενώ στο 45'+2' ο Κολ εξ'επαφής μετά από σέντρα του Βάρκα, έκανε την προβολή, αλλά ο 28χρονος πορτιέρε απομάκρυνε. Ενδιάμεσα (42') ο Μπεντινέλι έκανε την κούρσα, απέφυγε δύο αντιπάλους του, αλλά το σουτ του κόντραρε σε σώματα.


Κλείσιμο
Στο δεύτερο μισό υπήρξε μία διαφοροποίηση σε ότι αφορά την εικόνα. Η Ξάνθη επεδίωξε να βγει μπροστά και έδειχνε διατεθειμένη να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ. Πλην όμως ενός σουτ του Φασίδη στο 60', δεν απείλησε ουσιαστικά. Ο Απόλλων συνέχισε να έχει κατοχή μπάλας σε επίπεδα πάνω από 70% και στο 52' «άγγιξε» το γκολ, όταν ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέντο. Ο 26χρονος φορ «πρωταγωνίστησε» και στη φάση του 66', που αποδείχθηκε «κλειδί» για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Τότε μπήκε στην περιοχή μετά από κάθετη μεταβίβαση, ντρίμπλαερε τον Τενεκέ και ο νεαρός αμυντικός τον ανέτρεψε. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σωστά και ο Μπεντινέλι ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Πλέον στην «εξίσωση» της αναμέτρησης μπήκε ο όρος «διαχείριση» και ο Απόλλων ελέω εμπειρίας πήρε άριστα. Κράτησε με άνεση το μηδέν, είχε και 1-2 καλές στιγμές,. συνέχισε να κρατά μπάλα, η Ξάνθη από το 85' έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Χασάνογλου, από το 89' με 9 καθώς ο Φασίδης αποχώρησε τραυματίας και στο φινάλε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε τη νίκη που την φέρνει με το 1,5 πόδι στη Super League της νέας σεζόν.

MVP: Ο Ιωαννίδης για τον εξής λόγο. Ηταν ο παίκτης που «πρωταγωνίστησε» στη φάση που έκρινε τον αγώνα καθώς μετά από δική του ενέργεια προήλθε το πέναλτι για το 1-0 του Απόλλωνα, ενώ στο 52' με κεφαλιά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι του Μπέντο.

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τον Τσαμπούρη στα δεξιά, ο Πατράλης στον άξονα πήρε πολλές πρωτοβουλίες και γενικότερα όλοι οι φιλοξενούμενοι ήταν σε καλή βραδιά.

Αδύναμος κρίκος: Είναι πραγματικά άδικο για την Ξάνθη να θεωρηθεί κάποιος παίκτης της «αδύναμος κρίκος» του ματς. Οι περισσότεροι ήταν 17 και 18 χρονών, που πρόσφατα έγιναν επαγγελματίες.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τενεκές στη φάση του 66', όταν ο νεαρός στόπερ «πλήρωσε» την απειρία του και υπέπεσε σε πέναλτι. Επεσε με φόρα πάνω στον Ιωαννίδη, τον ανέτρεψε ενώ εκείνος ήταν σε θέση που δεν μπορούσε να απειλήσει και καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Παπαπέτρου σωστά καταλόγισε το πέναλτι σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Τενεκέ. Μετά από έλεγχο VAR ο Χασάνογλου είδε την κόκκινη κάρτα (σωστά), για σκληρό μαρκάρισμα επί του Μπλάζιτς.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Καλύτερος ο Απόλλων, κέρδισε δίκαια με 1-0. Ισως μάλιστα το σκορ και να τον αδικεί. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 70%, ένα γκολ, ένα δοκάρι (9-3 οι τελικές υπέρ του) και δύο «καθαρές» φάσεις, απέναντι σε μία ομάδα που ήθελε – οι πιτσιρικάδες της Ξάνθης το πάλεψαν – αλλά υπολείπονταν σε εμπειρία. Ηταν ως επί το πλείστων παιδιά 17 και 18 ετών.

ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Τενεκές, Φακκής, Θυμιάνης, Λεωντσάκος, Ισαακίδης (86' Αδαμίδης), Κοτόπουλος (72' Αραμπατζής), Φασίδης, Τσιτσεκίδης (86' Παπαδόπουλος), Τσιλιγγίρης (59' Τσιπούρας), Χασάνογλου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (87' Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσση, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης