Premier League: Στο Champions League οι Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, 6η η Τότεναμ – Υποβιβασμός για Μπόρνμουθ και Γουότφορντ

Premier League: Στο Champions League οι Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, 6η η Τότεναμ – Υποβιβασμός για Μπόρνμουθ και Γουότφορντ

Η Premier League ολοκληρώθηκε με μεγάλες μάχες - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι θα αγωνιστούν στο Champions League του 2020-21, αφού νίκησαν Λέστερ (0-2) και Γουλβς (2-0) αντίστοιχα - Στο Europa League η Τότεναμ, υποβιβάστηκαν Γουότφορντ και Μπόρνμουθ

united
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι ήταν οι μεγάλες κερδισμένες της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League, αφού επικράτησαν 2-0 της Λέστερ (εκτός) και της Γουλβς (εντός) αντίστοιχα και εξασφάλισαν εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League!

Chelsea vs Wolves 2−0 - All Gоals & Extеndеd Hіghlіghts - 2020


Leicester City vs Manchester United 0-2 All Goals & Highlights 26/07/2020


Σίγουρη θέση στο Europa League του 2020-21 για την Τότεναμ, που πήρε το 1-1 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και τερμάτισε 6η. Την ίδια ώρα, η Γουλβς -ως 7η- θα περιμένει την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Τσέλσι για να αγωνιστεί και την επόμενη σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κλείσιμο
Στο μέτωπο της παραμονής, η Άστον Βίλα την έβγαλε… καθαρή και ανανέωσε την παρουσία της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς απέσπασε την ισοπαλία (1-1) στο «σπίτι» της Γουέστ Χαμ.

Κατά συνέπεια, στην Championship υποβιβάστηκαν η Γουότφορντ, που ηττήθηκε 3-2 από την Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς», και η Μπόρνμουθ, η οποία πανηγύρισε νίκη χωρίς αντίκρισμα (1-3) στην έδρα της Έβερτον.

Από ‘κει και πέρα, η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο (3-1 εκτός τη Νιουκάστλ) την ιστορική σεζόν της στην Premier League, η οποία σηματοδότησε την επιστροφή της στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια!

Καταιγιστική η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία συνέτριψε 5-0 εντός την υποβιβασμένη Νόριτς. Με τρίποντα έκλεισαν τη χρονιά η Σαουθάμπτον και η Μπράιτον, που επικράτησαν της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3-1 εντός) και της Μπέρνλι (1-2 εκτός) αντίστοιχα.

Στο «Κινγκ Πάουερ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την ουσία κι έφτασε στο διπλό (0-2), που της χαρίζει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Η ομάδα του Σόλσκιερ έπραξε τα… απολύτως απαραίτητα κόντρα στη Λέστερ και εκμεταλλεύτηκε δεόντως τις αδράνειες της αντίπαλης άμυνας για να σκοράρει δύο φορές στο τελευταίο 20λεπτο (71’ πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες, 98’ Λίνγκαρντ).

Από την άλλη, οι «αλεπούδες», που είχαν τη σημαντικότερη ευκαιρία στο ματς (σ.σ. δοκάρι του Βάρντι στο 60’), θα συμβιβαστούν με την 5η θέση.

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τσέλσι λύγισε τη μαχητική Γουλβς με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: στο 45’+1’, ο Μάουντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 45’+4’ ο Ζιρού με ατομική προσπάθεια και προβολή από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Έτσι, οι «μπλε» απέφυγαν τα… δράματα στο φινάλε του πρωταθλήματος, εξασφάλισαν πόστο στην τετράδα και θα αγωνιστούν στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Από την άλλη, οι «λύκοι» υποχώρησαν στην 7η θέση και θα περιμένουν από την ομάδα του Λάμπαρντ να κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό με την Άρσεναλ για να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την απώλεια της Γουλβς εκμεταλλεύτηκε δεόντως η Τότεναμ, η οποία πήρε «σβηστό» 1-1 στην έδρα της αδιάφορης Κρίσταλ Πάλας και τερμάτισε 6η, καθώς ευνοείται στην ισοβαθμία με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League.

Η ομάδα του Μουρίνιο προηγήθηκε στο 13’ με τον Κέιν, ενώ ισοφαρίστηκε στο 53’ από τον Σλουπ και στη συνέχεια συμβιβάστηκε με την ιδέα της ισοπαλίας, που της χάρισε την ευρωπαϊκή έξοδο.

Η Άστον Βίλα έφυγε αλώβητη από την έδρα της Γουέστ Χαμ (1-1) και ανανέωσε την παρουσία της στην Premier League!

Οι «χωριάτες» προηγήθηκαν στο 84’ με γκολάρα του Γκρίλις, ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δέχθηκε την ισοφάριση σε σουτ του Γιαρμολένκο, το οποίο κόντραρε και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Ρέινα.

Την πιο «πικρή» νίκη της σεζόν πανηγύρισε η Μπόρνμουθ, η οποία επικράτησε 3-1 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά δεν αρκούσε, καθώς αποχαιρετά τη μεγάλη κατηγορία μετά από 5 χρόνια.

Τα «κεράσια» μπήκαν μπροστά στο 13’ με πέναλτι του Κινγκ, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 41’ με πλασέ του Κεάν σε κενή εστία.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45’+1’), ο Σολάνκε έγραψε το 1-2, ενώ στο 80’ ο Στάνισλας με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Παράλληλα, η Γουότφορντ πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημα κόντρα στην Άρσεναλ (3-0 στο 33') και όσο κι αν προσπάθησε να επανέλθει, μοιραία υποχώρησε στη 19η θέση και επιστρέφει στην Championship μετά το 2015.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:
Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(71' πεν. Μπρ. Φερνάντες, 98' Λίνγκαρντ)

Τσέλσι-Γουλβς 2-0
(45'+1' Μάουντ, 45'+4' Ζιρού)

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 1-1
(53' Σλουπ - 13' Κέιν)

Έβερτον-Μπόρνμουθ 1-3
(41' Κεάν - 13' πεν. Κινγκ, 45'+1' Σολάνκε, 80' Στάνισλας)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 1-1
(85' Γιαρμολένκο - 84' Γκρίλις)

Άρσεναλ-Γουότφορντ 3-2
(5' πεν., 33' Ομπαμεγιάνγκ, 24' Τίρνεϊ - 43' πεν. Ντίνεϊ, 67' Γουέλμπεκ)

Μάντσεστερ Σίτι-Νόριτς 5-0
(11' Ζεσούς, 45'+1', 91' Ντε Μπρόινε, 79' Στέρλινγκ, 83' Μαζρέζ)

Μπέρνλι-Μπράιτον 1-2
(44' Γουντ - 20' Μπισουμά, 50' Κόνολι)

Νιουκάστλ-Λίβερπουλ 1-3
(1' Γκέιλ - 38' Φαν Ντάικ, 59' Οριγκί, 89' Μανέ)

Σαουθάμπτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-1
(50', 71' Άνταμς, 84' πεν. Ινγκς - 26' Λούντστραμ)

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κεφαλονιά: Επανέρχονται τα αναπάντητα ερωτήματα για την 20χρονη καλλονή που αυτοκτόνησε σε γιοτ

Καστελόριζο-Θερμό επεισόδιο: Το ελληνικό «θαλάσσιο τείχος» συνέβαλε στην απόσυρση των τουρκικών πολεμικών πλοίων

Φωτιά στο Μάτι: Δεύτερο αίτημα του ανακριτή για κακουργηματικές διώξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης