Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σήμερα για το αήττητο και την ιστορία

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σήμερα για το αήττητο και την ιστορία

Διαφορετικά τα κίνητρα «κόκκινων» και «πράσινων» στον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης» (21:30, Novasports 1)

panathinaikos-olimpiakos
Άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League (21:30, Novasports 1).

Λίγες μέρες πριν από τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, οι Πειραιώτες θα ψάξουν τη νίκη με την οποία θα πάρουν ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια και θα παραμείνουν αήττητοι τη φετινή σεζόν.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, εκτός από το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα.

Κλείσιμο
Την τριπλέτα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Γκιγέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης. Ο Λοβέρα φαίνεται πως έχει το προβάδισμα να ξεκινήσει αντί του Βαλμπουενά, αριστερά θα είναι ο Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αλέν, Τζολάκης, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σισέ, Καφού, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Μπρούνο, Φορτούνης και Χασάν. Εκτός είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Χιλάλ Σουντανί αλλά και ο Εμρέ Μορ που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται.

Για την ιστορία του ο Παναθηναϊκός

Μπορεί τα προβλήματα να είναι πολλά και το βαθμολογικό κίνητρο ανύπαρκτο, αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να παλέψει για την ιστορία του και τους φιλάθλους του για το καλύτερο δυνατό στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Δώνης εκτός των τραυματιών Γιόχανσον, Πούγγουρα, Νατζ, Μπεκ και Νούνες δεν υπολογίζει και στον Ινσούα, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής για πειθαρχικούς λόγους. Ο Αργεντινός μπακ πλήρωσε τα νεύρα που έχει στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα τον εκνευρισμό του χθες μετά από μια κόντρα με συμπαίκτη του.

Ελλείψει Γιόχανσον και Ινσούα, ο Παναθηναϊκός καλείται να παραταχθεί χωρίς τα δύο βασικά του μπακ. Ο Χατζηθεοδωρίδης είναι δεδομένο πως θα καλύψει το αριστερό άκρο, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο σενάρια.

Αν προτιμηθεί το 4-2-3-1, τότε ο Κολοβέτσιος είναι φαβορί για να παίξει δεξί μπακ (θέση που έχει χρησιμοποιηθεί παλαιότερα) με τον Κουρμπέλη να παίρνει θέση στα στόπερ δίπλα στον Σένκεφελντ.

Αν, αντίθετα, προτιμηθεί το 3-4-3, τότε οι Σένκεφελντ, Κουρμπέλης και Κολοβέτσιος θα είναι στην άμυνα, με τους Χατζηθεοδωρίδη και Χατζηγιοβάνη να παίρνουν όλη την πλευρά. Στο κέντρο θα βρίσκονται οι Δώνης και Ανουάρ, ενώ Μπουζούκης και Αγιούμπ θα υποστηρίζουν τον Μακέντα που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Φυσικά ο Διούδης θα είναι στο τέρμα.

Πέρα από τους προαναφερθέντες στην 20μελή αποστολή βρίσκονται οι Ξενόπουλος, Κολοβός, Ζαχίντ, Καμπετσής και οι νεαροί Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Ζαγαρίτης και Θεοχάρης.

Ένα έξτρα κίνητρο αποτελεί για τον Γιώργο Δώνη ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Φάληρο μετρώντας δέκα ήττες και δύο ισοπαλίες (μία με τον ΠΑΟΚ και μία πρόπερσι με τον Παναθηναϊκό).

Ειδήσεις σήμερα:

Στις 9 Ιουλίου η πληρωμή αναδρομικών για τις επικουρικές 250.000 συνταξιούχων

Τι αλλάζει στις οικοδομές μετά την υποχρέωση για φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης