Η νόστιμη Μήλος

Ένα άκρως ερωτεύσιμο νησί με μοναδικά τοπία και παραλίες, που όμως μπορεί και πρέπει να καυχιέται για τη γαστρονομική του παράδοση και πιάτα που δεν θα δοκιμάσετε πουθενά αλλού.

mhlos_island

Ένα άκρως ερωτεύσιμο νησί με μοναδικά τοπία και παραλίες, που όμως μπορεί και πρέπει να καυχιέται για τη γαστρονομική του παράδοση και πιάτα που δεν θα δοκιμάσετε πουθενά αλλού.

Αν θέλετε να βρεθείτε σε κάποιες από τις ωραιότερες, διαφορετικές, εύκολες ή δύσκολες στην πρόσβασή τους παραλίες του Αιγαίου, θα πάτε στο Σαρακήνικο, στο Κλέφτικο, στη Συκιά, στο Τσιγκράδο, στη Φυρίπλακα, στην Αλογόμαντρα, στον Παπάφραγκα, στην Αχιβαδόλιμνη, στο Παλαιοχώρι, στην Πλάθιενα, στην Αγία Κυριακή. Για τοπική κουζίνα, όμως, ή καλό ψάρι πού θα πάτε; Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα ολοήμερα μαγαζιά σερβίρουν τουριστικό προϊόν, οι «κράχτες» στέκονται στις εισόδους με το αναγνωρίσιμο ψεύτικο χαμόγελο και το αρπακτικό «καλησπέρα», αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή της ποιότητας και της πραγματικής νησιώτικης νοστιμιάς. Με τον Χάλακα, που έχει χαρακτηριστεί περιοχή Natura, να δίνει κάποια από τα πιο νόστιμα κατσίκια που έχετε δοκιμάσει και μια ευλογημένη γη, η γαστρονομία του πανέμορφου ηφαιστειογενούς τόπου έχει να πει πολλά και εξόχως νόστιμα.

Δείτε τη συνέχεια στο www.olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης