Μήλα τηγανιτά για ένα τέλειο επιδόρπιο
Μήλα τηγανιτά για ένα τέλειο επιδόρπιο
Ένα γλυκό που θα ετοιμάσετε εύκολα και θα σερβίρετε μετά βαΐων και κλάδων μετά από ένα πλούσιο ή λιτό γεύμα για να το κλείσετε εντυπωσιακά. Το παγωτό θα το αγοράσετε έτοιμο, φροντίστε να έχετε μήλα, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και λίγο βούτυρο στη διάθεσή σας. Καλή εβδομάδα!
Τηγανητά μήλα με σάλτσα καραμέλας και παγωτό βανίλια
από τον Ηλία ΜαμαλάκηΥλικά για 4 άτομα:
4 μήλα γκόλντεν, σφικτά
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
1 πρέζα βανίλια
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
4 κλαράκια δυόσμο
4 μπάλες παγωτό βανίλια έτοιμο
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
• Καθαρίζετε τα μήλα από το φλούδι, τα κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
• Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο σε ένα τηγάνι και βάζετε μέσα όλα τα κομμάτια των μήλων. Τα σοτάρετε κανονικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
• Τότε τα πασπαλίζετε με ένα φλιτζανάκι από τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντάς τα ελαφρά μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, τα βγάζετε από τη φωτιά και τα ακουμπάτε σε πιατέλα. Τα διατηρείτε ζεστά.
• Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι που ψήθηκαν τα μήλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και αδειάζετε την κρέμα γάλακτος. Σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η καραμέλα και, τέλος, όταν είναι έτοιμη, σουρώνετε το μίγμα.
• Σερβίρετε σε κάθε πιάτο τέσσερα κομμάτια μήλο, μία μπάλα παγωτό βανίλια, δυο-τρεις κουταλιές σούπας σάλτσα καραμέλας, και ένα κλαράκι δυόσμο.
4 κλαράκια δυόσμο
4 μπάλες παγωτό βανίλια έτοιμο
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
• Καθαρίζετε τα μήλα από το φλούδι, τα κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
• Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο σε ένα τηγάνι και βάζετε μέσα όλα τα κομμάτια των μήλων. Τα σοτάρετε κανονικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
• Τότε τα πασπαλίζετε με ένα φλιτζανάκι από τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντάς τα ελαφρά μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, τα βγάζετε από τη φωτιά και τα ακουμπάτε σε πιατέλα. Τα διατηρείτε ζεστά.
• Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι που ψήθηκαν τα μήλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και αδειάζετε την κρέμα γάλακτος. Σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η καραμέλα και, τέλος, όταν είναι έτοιμη, σουρώνετε το μίγμα.
• Σερβίρετε σε κάθε πιάτο τέσσερα κομμάτια μήλο, μία μπάλα παγωτό βανίλια, δυο-τρεις κουταλιές σούπας σάλτσα καραμέλας, και ένα κλαράκι δυόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα