Αγκινάρες με αρακά

Αγκινάρες με αρακά

Βάλαμε και  πατάτες και ντομάτα, και κρεμμυδάκια  φρέσκα. Την περιποιηθήκαμε τη μαγειριά μας. Αν είστε φανατικός του λεμονιού, τότε παραλείψτε την ντομάτα.

Αγκινάρες με αρακά

Αγκινάρες με πατάτες, αρακά και  ντομάτα
 
Υλικά για 6 άτομα:

6 αγκινάρες  καθαρισμένες από φύλλα και  χνούδια, κομμένες στα 4 ή στα  6 ή 500γρ. πάτους αγκινάρας κατεψυγμένους,  κομμένους στη μέση

5 πατάτες μέτριες,  καθαρισμένες, σε μέτριους κύβους

500γρ. αρακά  κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 κρεμμύδι  μέτριο, ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια  φρέσκα, χοντροκομμένα

½ φλιτζάνι άνηθο  ή μάραθο ψιλοκομμένο

250γρ. ντομάτα  αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη

2/3 φλιτζανιού  ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Κλείσιμο

 


Φωτογραφία:
Γιώργος  Δρακόπουλος

 
Σοτάρετε στο  ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί  και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τις  αγκινάρες, τον αρακά, και τις  πατάτες.

Συνεχίζετε  το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά μέχρι  να καλυφθούν με το λάδι και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Όταν τα λαχανικά πάρουν βράση, προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν μέχρι τη μέση.

Σκεπάζετε την  κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε  τον άνηθο προς το τέλος του  μαγειρέματος.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης