Τo ΘάΜα μας ξανασυστήνεται και μας τρελαίνει στους μεζέδες

Τo ΘάΜα μας ξανασυστήνεται και μας τρελαίνει στους μεζέδες

Ένα ελληνικό παραδοσιακό μεζεδοπωλείο -που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις-, μας έκανε να ερωτευτούμε και πάλι την ελληνική κουζίνα και τις απίθανες συνταγές του με την πρώτη ματιά.

242112043_385271926338214_5051361383746476718_n
Βλέπεις, στην περίπτωση του «Θάμα Μεζέ» ακόμα και οι φωτογραφίες των πιάτων σε κάνουν να θες να τα δοκιμάσεις, μιας και μιλούν από μόνες τους. Την ώρα φυσικά που θα ενδώσεις τελικά στη γοητεία του, θα πειστείς πως έχεις κάνει τη σοφότερη επιλογή.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, το μαγαζί έχει περάσει στη νέα γενιά, κόλλησαν δίπλα στο ΘάΜα τη λέξη “Μεζέ” και μαζί με την ομάδα τους έχτισαν από την αρχή ένα άλλο πλέον μαγαζί, ένα ελληνικό μεζεδοπωλείο, με ευφάνταστους αλλά και κλασικούς μεζέδες από όλη την Ελλάδα, βασισμένοι κατά το πλείστον στις εποχικές πρώτες ύλες, γι αυτό και αρκετά πιάτα αλλάζουν συχνά, ανάλογα με την εποχή και την διαθεσιμότητα.

Και φυσικά, τα πάντα είναι χειροποίητα.. Αλλάζουν το τζατζίκι και του βάζουν μελιτζάνα και μαϊντανό, η τάρτα με τα κολοκυθάκια και ελληνικά τυριά έχει χειροποίητη ζύμη που μοσχοβολάει βούτυρο και φρέσκια ρίγανη και οι μελιτζάνες, παχουλά κομμένες, ψήνονται μέσα σε πήλινο, βυθισμένες σε μία αρωματική σάλτσα ντομάτας με κασέρια από πάνω να λιώνουν.

Το λουκάνικό τους, χειροποίητο στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται με μία γλυκοπικάντικη μουστάρδα πράσου. Οι κροκέτες τους με κοτόπουλο και τσορίθο τραγανές και ζουμερές ταυτόχρονα, το κεμπάπ από κιμά προβατίνας με σάλτσα γιαουρτλού, τα κλασικά κεφτεδάκια που μοσχοβολάνε δυόσμο κάθονται πάνω σε μία παχιά σάλτσα από φέτα και ροζ πιπέρι και άλλοι πολλοί μεζέδες που ανά εποχή εμπλουτίζονται, αλλάζουν και μας κρατούν πάντοτε το ενδιαφέρον ζωντανό.

Κλείσιμο
Η γουρουνοπούλα σιγοψημένη για ώρες, την οποία έμαθε η κόρη να ψήνει στην εντέλεια από τον μπαμπά της, με τραγανή πέτσα και ένα κρέας να μοσχοβολάει και να λιώνει στο στόμα, αρτυμένη με χοντρό θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη από την Μάλη.

Η κατσικομακαρονάδα τους, εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε έχετε φάει. Μιλάμε για ξεψαχνισμένο κατσικάκι, με χειροποίητα στριφτάδια τα οποία μαγειρεύονται επιτόπου στο ζωμό από το κατσίκι, δένουν τη σάλτσα με ξύγαλο Χανίων και την αρωματίζουν με φρέσκια ρίγανη και μαύρο πιπέρι.

Το χοιρινό εξοχικό, σιγοψημένο στη λαδόκολα, με πιπεριές, σφέλα, κεφαλοτύρι, φρέσκα μυρωδικά και μία σάλτσα, που εάν έχεις ήδη φάει το προζυμένιο ψωμί που σου φέρνουν στην αρχή θα ζητήσεις σίγουρα 'εξτρα για να καθαρίσεις μέχρι και την τελευταία σταγόνα.

Στο επόμενο διάστημα είπαν θα προσθέσουν πατάτες τηγανητές περιλουσμένες με κιμά από σουτζουκάκια και σιτάκα Κάσου, τζιγεροσαρμάδες από τη Θρακη, σουγάνια από τη Λέσβο, θα προσπαθήσουν να φτιάξουν μία δική τους έκδοση της χορτόπιτας με αρωματικά χόρτα και βάση από χάχλες Μυτιλήνης και ό,τι άλλο εμπνευστούν.

Το ΘάΜα Μεζέ λοιπόν σχεδόν μόλις άνοιξε, μας ξανασυστήνεται και μας περιμένει όλους να περάσουμε όμορφες βραδιές με νόστιμους μεζέδες, τσίπουρα, ούζα, κρασί, ρακόμελα(μία πεντανόστιμη δική τους συνταγή), μα πάνω από όλα με μία διάθεση ότι όσο είμαστε όλοι μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι με ωραίους ανθρώπους και άφθονα γέλια, όλα θα πάνε καλά. Αυτή τη διάθεση του αυθεντικού, αθάνατου, ελληνικού μεζεδοπωλείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης