Σήμερα μαγειρεύουμε: Κολοκυθάκια στη σχάρα με μείγμα σπόρων

Σήμερα μαγειρεύουμε: Κολοκυθάκια στη σχάρα με μείγμα σπόρων

Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν

kolokythakia
Μια ανάλαφρη και δροσερή συνταγή για κάθε μέρα.

50 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 2 λεμόνια, τον χυμό + το ξύσμα από το ένα

  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Κλείσιμο
  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • 2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, σε λεπτές φέτες

  • 3 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, τα φυλλαράκια


  • 2 κολοκύθια κίτρινα, σε διαγώνιες φέτες

  • αλάτι, μαύρο πιπέρι


Για το μείγμα σπόρων:

  • 50 γρ. βρώμη

  • 50 γρ. φουντούκια

  • 50 γρ. ηλιόσπορους

  • 50 γρ. σπόρους κολοκύθας

  • 2 κ.σ. σουσάμι

  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

  • 1 κ.σ. σπόρους κύμινο

  • 1 αυγό, τα ασπράδια


Εκτέλεση

Μείγμα σπόρων: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε όλα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα απλώνουμε σε ομοιόμορφο στρώμα και ψήνουμε για 10΄, στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για άλλα 10΄ έως ότου όλα τα καρύδια και οι σπόροι να χρυσαφίσουν.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μισό ξύσμα και τον μισό χυμό λεμονιού -και λίγο αλάτι με πιπέρι και κρατάμε στο ψυγείο.

Βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τσίλι σε ένα μικρό τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4΄-5΄ ή έως ότου το σκόρδο γίνει τραγανό χωρίς να καεί.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και τον υπόλοιπο χυμό. Αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε τις φέτες κολοκυθιού με ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο.

Μαγειρεύουμε τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια σε δόσεις για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν. Βγάζουμε σε πιάτο.

Απλώνουμε το γιαούρτι σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος ή πιάτο. Τοποθετούμε τα κολοκύθια στη μέση και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα σπόρων, τα φύλλα ρίγανης και το μείγμα σκόρδου-τσίλι που έχουμε ετοιμάσει.

kolokythakia


Φωτογραφίες: JONATHAN GREGSON
Styling: JO HARRIS
Food styling:  ELLA TARN

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια - Κοπέρνικος: Ίσως έχουν καεί 700.000 στρέμματα - Η μεγαλύτερη φωτιά όλων των εποχών...

Ilyushin και Beriev θα ρίχνουν ταυτόχρονα 110 τόνους νερού σε Εύβοια και Πελοπόννησο σε κάθε πτήση

Facebook: Έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν «fake news» για τα εμβόλια του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης