Η συνταγή της ημέρας: Αρωματικό κάρυ με κολοκύθια
Η συνταγή της ημέρας: Αρωματικό κάρυ με κολοκύθια
Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο!
30 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ
Yλικά (για 4 άτομα)
Για το σερβίρισμα
Yλικά (για 4 άτομα)
- 4 πατάτες
- 800 γρ. κολοκύθια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 καρότο
- 5 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- 2 κ.σ. κάρυ ήπια καυτερό
- 500 γρ. ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
- ή ντοματάκια κονκασέ
- 400 ml γάλα καρύδας
- 2 χούφτες αρακά
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- βρασμένο ρύζι basmati
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
- 1 λάιμ, τον χυμό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Τα σοτάρουμε στο καλαμποκέλαιο για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε το κάρυ, τα ντοματάκια και 100 ml νερό.
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα για 15' σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμα.
Σερβίρουμε με το ρύζι basmati, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και χυμό λάιμ.
Συνταγή: Γιώργος Δημητρακόπουλος, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν
Φωτογραφία: Jonathan Gregson
Styling: Jo Harris
Food Styling: Ella Tarn
Ειδήσεις σήμερα:
Τσιάρτας: Ευχαριστώ την ΑΕΚ - Δεν αποδέχομαι την πρόταση για να μη διχάσω τον κόσμο
Άλιμος: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι στον ανήλικο - Έχουν γίνει εννέα συλλήψεις
Καιρός στην Αθήνα: Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος - Χάρτης του meteo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα