Κορωνοϊός

Σήμερα μαγειρεύουμε: Τηνιακή αγκιναρόπιτα χωρίς φύλλα

aginaropita

Ένα διαφορετικό πιάτο 

1 ΩΡΑ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

  • 250 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

  • 6 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα

  • 3 τρυφερά πράσα, ψιλοκοµµένα

  • 2 καρότα, σε ροδέλες

  • 14 αγκινάρες, καθαρισµένες, σε ροδέλες

  • 2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες

  • 1 µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο

  • 1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

  • 10 αυγά

  • 500 ml γάλα φρέσκο

  • 100 γρ. µανούρι

  • 100 γρ. φέτα

  • 200 γρ. γραβιέρα

  • αλάτι, λευκό πιπέρι φρεσκοτριµµένο


Εκτέλεση

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα σε χαµηλή φωτιά ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε όλο το κρεµµύδι, το πράσο, τα καρότα, τις αγκινάρες και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουµε λίγο νερό, κλείνουµε µε το καπάκι και σιγοβράζουµε µέχρι να µαλακώσουν.

Αφού έχουν µελώσει και έχουν εξατµιστεί τελείως τα υγρά τους, αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και απλώνουµε το µείγµα σε ένα ταψί που έχουµε αλείψει µε ελαιόλαδο. Προσθέτουµε τα µυρωδικά και αλατοπιπερώνουµε.

Σε ένα µπολ χτυπάµε τα αυγά µε το γάλα και τα τυριά ώστε να οµογενοποιηθούν. Περιχύνουµε τα υλικά στο ταψί να καλυφθούν οµοιόµορφα.
Ψήνουµε την πίτα σε προθερµασµένο φούρνο στους 160οC-170οC για περίπου 35΄-40΄, µέχρι να ροδίσει και να κάνει µια τραγανή κρούστα.

aginaropita


Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Γαλλία: Ακυρώνουν χειρουργεία στο Παρίσι για να ελευθερώσουν κλίνες ΜΕΘ

Σε διαθεσιμότητα o αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό της Κυριακής

Συμφωνία Κομισιόν - Pfizer για επιπλέον 4 εκατ. δόσεις εμβολίων πριν τα τέλη Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης