LIVE

Κορωνοϊός

Χοιρινό με αγκινάρες αβγολέμονο

xoirino_agkinaresnet

Φτιάξτε χοιρινό με αγκινάρες αβγολέμονο, όπως το κάνουν στην Τήνο και οι ευωδιές θα πλημμυρίσουν την κουζίνα σας.

Σοτάρετε το κρέας στο λάδι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε αλατοπίπερο, σβήνετε με κρασί, ρίχνετε δύο φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε για μιάμιση ώρα ή όσο χρειαστεί να μαλακώσει και να ψηθεί καλά το κρέας.Στο μεταξύ καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση. Τις ρίχνετε σε νερό με χυμό από ένα λεμόνι.

Όταν γίνει το κρέας προσθέτετε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες. Αν δεν έχει αρκετό ζουμάκι, προσθέτετε νερό και βράζετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τρυφερές οι αγκινάρες.

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά πολύ καλά με αβγοδάρτη να αφρίσουν και προσθέτετε σταδιακά το χυμό του λεμονιού. Με μια κουτάλα παίρνετε το ζουμί του φαγητού από την κατσαρόλα και το ρίχνετε στα αβγά εξακολουθώντας το χτύπημα.

Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την τραβάτε από τη φωτιά. Γυρίζετε την κατσαρόλα κυκλικά και κουνάτε να πάει παντού το αβγολέμονο και αφήνετε την κατσαρόλα σε σβηστή φωτιά. Κόβετε ο κρέας σε φέτες και σερβίρετε.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης