Κορωνοϊός - Γαλλία: Ακυρώνουν χειρουργεία στο Παρίσι για να ελευθερώσουν κλίνες ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Γαλλία: Ακυρώνουν χειρουργεία στο Παρίσι για να ελευθερώσουν κλίνες ΜΕΘ

Καθώς εξαπλώνονται οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

ENTATIKES_2
Με αμείωτη ένταση εξαπλώνονται οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού στο Παρίσι και την περιοχή γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, προκαλώντας ασφυκτικές πιέσεις στα νοσοκομεία. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι γιατροί ακυρώνουν τα μη αναγκαία χειρουγεία για να δημιουργηθεί χώρος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές δεν εξετάζουν ένα περιφερειακό lockdown, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν.

Ο ίδιος προέβη στη δήλωση αυτή μία ημέρα μετά την εντολή που δόθηκε από τις ιατρικές αρχές της περιοχής του Παρισιού -στην οποία ζει περίπου το ένα έκτο του πληθυσμού της Γαλλίας- στα νοσοκομεία να ακυρώσουν το 40% των χειρουργείων τους ώστε να υπάρξει χώρος για ασθενείς με Covid-19 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό RTL, o o Zερόμ Σαλομόν τόνισε: «Το lockdown είναι ένα έσχατο μέτρο, αίτημα για το οποίο θα υποβαλλόταν στην κυβέρνηση και τον πρόεδρο αν είχαμε την εντύπωση ότι το νοσοκομειακό σύστημα δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει» πρόσθεσε.

Συνολικά, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία για COVID-19 ανήλθε χθες, σε 3.849 , δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 14,5 εβδομάδες. Στην περιοχή του Παρισιού αυτοί που νοσηλεύονται με COVID-19 σε ΜΕΘ αγγίζουν τους χίλιους.

Ειδήσεις σήμερα

Σε γυναίκα βουλευτή η «πρωτιά» για το πιο σεξιστικό σχόλιο της χρονιάς στην Ιαπωνία!

Εννέα ερωταπαντήσεις για τον κορωνοϊό στο 2021

Τσαγκάρης (ΘΕΜΑ 104,6): Το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει - Είμαστε σε ικανοποιητική κατάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης