Σήμερα μαγειρεύουμε: Αλµυρό κανταΐφι µε ανθότυρο & φέτα

Σήμερα μαγειρεύουμε: Αλµυρό κανταΐφι µε ανθότυρο & φέτα

Ένα υπέροχο πιάτο!

almiro-kantaifi-me-anthotyro_art
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10΄ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 6 άτοµα

  • 120 γρ. βούτυρο

  • 300 γρ. από 1 συσκευασία Καταΐφι Χρυσή Ζύμη 500 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου

  • 300 γρ. ανθότυρο

  • 150 γρ. φέτα

  • 1 κ.σ. δυόσµο ξερό

  • 1 κ.σ. ξύσµα λεµονιού

  • φιστίκι Αιγίνης τριµµένο, για το σερβίρισµα

  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Κλείσιμο
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βάζουµε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουµε σε πολύ χαµηλή θερµοκρασία. Μετά το περνάµε από ψιλή σήτα κατευθείαν σε ένα µπολ. Θα χρησιµοποιήσουµε το καθαρό βούτυρο που έµεινε στο µπολ (κλαριφιέ).

Αφρατεύουµε µε τα δάχτυλά µας το φύλλο καταΐφι και το ραντίζουµε µε το λιωµένο βούτυρο.

Σε ένα µπολ θρυµµατίζουµε τη φέτα και το ανθότυρο, προσθέτουµε τον δυόσµο, το ξύσµα λεµονιού, πιπέρι και αλάτι.

Στρώνουµε τη µισή ποσότητα καταΐφι καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά ενός µέτριου στρογγυλού ταψιού και απλώνουµε οµοιόµορφα τα τυριά. Καλύπτουµε µε το υπόλοιπο βουτυρωµένο καταΐφι και ψήνουµε για περίπου 50΄.

Σερβίρουµε πασπαλίζοντας µε φιστίκι Αιγίνης και αν θέλουµε περιχύνουµε µε λίγο µέλι.

almiro-kantaifi-me-anthotyro


Συνταγή – φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Ειδήσεις σήμερα:

Δώρα Χρυσικού: «Κύριε Λιγνάδη έχω στοιχεία ότι δεν ήσασταν στην Ιθάκη το 2015»

«Αδειάζουν» τον Λιγνάδη οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης: «Δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα»

Δύο κρητικές παραλίες στη λίστα της TripAdvisor με τις 25 δημοφιλέστερες του κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης