Συνταγή: Σούπα με κόκκινες φακές & καρότα γλασέ
Συνταγή: Σούπα με κόκκινες φακές & καρότα γλασέ
Ένα πεντανόστιμο πιάτο!
50 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ | ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
Για τα καρότα:
Υλικά για 4 άτομα:
- 30 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 1 µεγάλο καρότο, σε µικρούς κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκοµµένα
- 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
- 200 γρ. κόκκινες φακές
- 1.200 ml ζωµό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για τα καρότα:
- 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 3-4 καρότα, καθαρισµένα, κοµµένα σε µέτριους κύβους
- ½ φλιτζ. χυµό πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. πετιµέζι
- φύλλα από 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυµάρι
- αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Ρίχνουµε το καρότο, το σέλερι και το κρεµµύδι. Αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε για 5΄ ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα.
Προσθέτουµε τις φακές, τον ζωµό λαχανικών και τη δάφνη και βράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 35΄-40΄.
ΚΑΡΟΤΑ: Βάζουµε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουµε τα καρότα, αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε για 6΄-8΄ µέχρι να µαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Προσθέτουµε τον χυµό πορτοκαλιού, το πετιµέζι και το θυµάρι και µαγειρεύουµε για περίπου 5΄ µέχρι να γυαλίσουν.
Σερβίρουµε τη σούπα σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας µε τα γλασαρισµένα καρότα.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Ειδήσεις σήμερα:
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιες γραμμές του ΟΑΣΑ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποια σχολεία κλείνουν - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
Διαφορά 30 βαθμών Κελσίου μεταξύ Ρόδου και Φλώρινας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα