Συνταγή: Όλα τα μυστικά για μια ζουμερή πρασοτηγανιά!

Συνταγή: Όλα τα μυστικά για μια ζουμερή πρασοτηγανιά!

Πώς θα την φτιάξετε;

Συνταγή: Όλα τα μυστικά για μια ζουμερή πρασοτηγανιά!
Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης


1 ΩΡΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

  • 1/3 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

Συνταγή: Όλα τα μυστικά για μια ζουμερή πρασοτηγανιά!


  • 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη

Κλείσιμο
  • 2 πράσα, µόνο το λευκό µέρος, ψιλοκοµµένα

  • 1 µικρή πιπεριά τσίλι, σε ροδέλες

  • 1 πρέζα ρίγανη ξερή

  • χυµό από 1 λεµόνι

  • ½ φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί


Για το κρέας

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα από γουρουνάκι, σε κύβους

Συνταγή: Όλα τα μυστικά για μια ζουμερή πρασοτηγανιά!


  • ανθό αλατιού, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

  • 1 πρέζα πάπρικα

  • 1 πρέζα µπούκοβο καυτερό

  • 1 κ.σ. αλεύρι


Εκτέλεση

Κρέας: Ρίχνουµε το χοιρινό σε ένα µεγάλο µπολ, το αλατοπιπερώνουµε, το πασπαλίζουµε µε την πάπρικα, το µπούκοβο, το αλεύρι και ανακατεύουµε.
Σε ένα µεγάλο τηγάνι µε καπάκι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το κρέας για 7΄-8΄, ανακατεύοντας διαρκώς µε µια σπάτουλα µέχρι να ροδίσει οµοιόµορφα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και το κρατάµε ζεστό.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πιπεριά τσίλι και σοτάρουµε για 2΄-3΄ µέχρι να µαλακώσουν και να µελώσουν. Προσθέτουµε ξανά το κρέας και σβήνουµε µε το κρασί. Μόλις εξατµιστεί το αλκοόλ κλείνουµε το σκεύος µε το καπάκι και σιγοβράζουµε σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, µέχρι να µαλακώσει το κρέας, να εξατµιστούν τα υγρά και το φαγητό να µείνει µε το λάδι του.

Συνταγή: Όλα τα μυστικά για μια ζουμερή πρασοτηγανιά!


Σβήνουµε µε τον χυµό λεµονιού, πασπαλίζουµε µε τη ρίγανη, βράζουµε για 1΄ και σερβίρουµε αµέσως συνοδεύοντας µε φρυγανισµένο ψωµί.

Νόστιµο tip
Μπορούµε να ζεµατίσουµε τα πράσα προτού τα ψιλοκόψουµε για να φύγει η αψάδα τους. Τα ρίχνουµε σε µια κατσαρόλα µε νερό που βράζει για 1΄-2΄. Κατόπιν, τα σουρώνουµε και µόλις στραγγίξουν καλά και κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουµε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η τραγική ζωή της άγνωστης κόρης της Σοφίας Βέμπο

Κωνσταντίνος Κουλουβάτος: Έφυγε ο τελευταίος της δυναστείας των ξενοδοχείων «Αμαλία»

Ξύλο και βρισιές από τον Μέσι: «Άντε να πεθάνεις μ…, της μάνας σου το...» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης