LIVE

Κορωνοϊός

Συνταγή: Πώς θα φτιάξετε τα πιο τραγανά πιτάκια Καισαρείας

pitakis

Με την πιο απλή συνταγή σε μια ώρα θα έχετε έτοιμα τα πιο νόστιμα πιτάκια Καισαρείας 

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μείνει τραγανή η κρούστα. Με τη συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου, θα γευτείτε τα πιο νόστιμα και τραγανά πιτάκια Καισαρείας

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
20-24 µικρές λεπτές φέτες παστουρµά
20-24 λεπτές φέτες κασέρι
20-24 λεπτές φέτες ντοµάτα, χωρίς φλούδα & σπόρια, κοµµένες στη µέση
λίγο µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
λίγο κύµινο, σε σκόνη
έ.π. ελαιόλαδο για το άλειµµα
λίγο σουσάµι για πασπάλισµα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουµε τα φύλλα κρούστας κατά µήκος στη µέση. Αφαιρούµε το τσιµένι από τον παστουρµά.

Με ένα πινέλο µαγειρικής λαδώνουµε τις άκρες των φύλλων. Βάζουµε στη µία άκρη από µία φέτα ντοµάτα, µία παστουρµά και µία κασέρι. Πασπαλίζουµε µε λίγο πιπέρι και κύµινο, φέρνουµε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα και τυλίγουµε σε ρολά.

Τοποθετούµε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ρηχό ταψί στρωµένο µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και τα λαδώνουµε. Αν θέλουµε, τα πασπαλίζουµε µε σουσάµι και τα ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο, στους 180οC, στον αέρα, µέχρι να ροδίσουν.

Τα σερβίρουµε ζεστά συνοδεύοντας µε γιαούρτι για τη δροσιά του.
pitakia

Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Ειδήσεις σήμερα: 

Μίκης Θεοδωράκης: Χειροκροτώ τους δικαστές για τη Χρυσή Αυγή, δεν τελείωσε ο αγώνας κατά του φασισμού

Σύνοδος Κορυφής: Πιέζει η Ελλάδα για κυρώσεις στον Ερντογάν, διστάζει το Βερολίνο

Διακόπουλος στο podcast του protothema.gr: Πρέπει να δώσουμε σήμα ότι είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης