«Κίνηση με ισχυρό συμβολισμό η προσφυγή στη Χάγη»

«Κίνηση με ισχυρό συμβολισμό η προσφυγή στη Χάγη»

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε σχετικά με το ότι η κυβέρνηση το αποφάσισε «τελευταία στιγμή», ο κ. Δρούτσας ανέφερε πως είναι λογικό ότι μια κίνηση μελετάται και αποφασίζεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εξελίξεις μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Κίνηση με ισχυρό συμβολισμό η προσφυγή στη Χάγη»

Η απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει η Ελλάδα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων για το Δίστομο, είναι μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega", ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η απόφαση του πρωθυπουργού ελήφθη ύστερα από σοβαρή μελέτη και προετοιμασία.

Απαντώντας, δε, στην κριτική που ασκήθηκε σχετικά με το ότι η κυβέρνηση το αποφάσισε «τελευταία στιγμή», ο κ. Δρούτσας ανέφερε πως είναι λογικό ότι μια κίνηση μελετάται και αποφασίζεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εξελίξεις μέχρι την τελευταία στιγμή.

Κλείσιμο

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποποιηθεί των δικαιωμάτων της, «απλά ήρθε η ώρα».

Υπογράμμισε πως «πρέπει να δούμε τον ισχυρό συμβολισμό αυτής της κίνησης» και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο· να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους».

Ερωτηθείς εάν η κίνηση αυτή θα προκαλέσει την αντίδραση της Γερμανίας σε μια κρίσιμη περίοδο, ο κ. Δρούτσας επισήμανε: «Δεν θα ήμουν αξιόπιστος εάν έλεγα ότι η γερμανική πλευρά το βλέπει με θετικό μάτι. Ενημέρωσα και εξήγησα στη γερμανική πλευρά την απόφαση της Ελλάδας. Δεν εξέφρασαν χαρά, βεβαίως, αλλά είναι κάτι ενταγμένο στο παιχνίδι σχέσεων των δύο χωρών. Και πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης