Βαρουφάκης: Καλώ τον Σταϊκούρα να ηχογραφήσει το σημερινό Eurogroup

Βαρουφάκης: Καλώ τον Σταϊκούρα να ηχογραφήσει το σημερινό Eurogroup

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25  πρότεινε στον κ.Σταϊκούρα να ηχογραφήσει το σημερινό Eurogroup στην περίπτωση που το σκληρό μπλοκ των Ευρωπαίων εταίρων αρνηθεί την έκδοση κοινού ομολόγου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας

varoufakis12
Ρήξη και ηχογράφηση πρότεινε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup στην περίπτωση που το σκληρό μπλοκ των Ευρωπαίων εταίρων αρνηθεί την έκδοση κοινού ομολόγου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

«Θα είμαι πολύ ειλικρινής. Κύριε Βαρουφάκη μου ζητήσατε να ακολουθήσω στο σημερινό eurogrup μία συγκεκριμένη τακτική. Δεν θα ακολουθήσω την δική σας στρατηγική γιατί δεν θέλω να οδηγήσω την χώρα εκεί που την φέρατε εσείς το καλοκαίρι του 2015. Αυτό θα ήταν ασύλληπτη ανευθυνότητα. Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα μου να λειτουργήσω μακριά από δημιουργικές ασάφειες που κόστισαν και θα κοστίζουν» απάντησε ο κ. Σταϊκούρας χωρίς όμως να κάμψει τον επαναστατικό οίστρο του γγ του ΜεΡΑ25.

«Η ιστορία κρίνει τους υπουργούς οικονομικών και όχι ο ένας υπουργός τον άλλον» αντέδρασε ο κ. Βαρουφάκης για να συνεχίσει: «μόνο ένα εν δυνάμει βέτο ήταν το όπλο που είχατε για σήμερα και εσείς το απορρίψατε. Μόλις στείλατε ένα μήνυμα στον Ολλανδό και Γερμανό υπουργό Οικονομικών και στους υπόλοιπους σκληρούς της ΕΕ ότι δεν θα το χρησιμοποιήσετε. Πετάξατε στο καλάθι των σκουπιδιών το μόνο όπλο που είχατε στο eurogroup». Ο ίδιος δε, άσκησε σκληρή κριτική στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων.

Γιάνης Βαρουφάκης - Απάντηση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα 9/4/2020


«Μιλήσατε για το σχέδιο Ηρακλής όταν επί των ημερών σας έγινε η μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων και χρειάστηκε να στην συνέχεια να γίνει μια επώδυνη ανακεφαλοποίηση. Πάει πολύ αυτό» σημείωσε και πάλι απο την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης ήθελε να πει την τελευταία λέξη και να προτείνει στον κ. Σταϊκούρα να πατήσει το κόκκινο κουμπί της ηχογράφησης κατά την απογευματινή συνεδρίαση του eurogroup.

«Εκείνοι που έφεραν την χώρα στα capital control είναι οι ίδιοι που τώρα βάζουν βέτο στο eurogroup για την έκδοση ευρωομολόγου. Υπάρχουν συνάδελφοι όπως ο Κρούγκμαν που διδάσκουν όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2015 ως παράδειγμα της Ευρώπης που βγάζει τα μάτια της.

Ελπίζω ο κ. Σταϊκούρας να έχει ηχογραφήσει τα eurogroup και να κάνει το ίδιο και στο σημερινό πατώντας το κουμπί. Η ιστορία απαιτεί απο εμάς να καταθέσουμε τα πρακτικά για το τι είπαμε για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας για Eurogroup: Θετικές οι εξελίξεις, αλλά όχι ικανές να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας

«Μονομαχία στον ήλιο» της Ευρώπης: Οι τέσσερις σφιχτοχέρηδες και ο μοναχικός καβαλάρης Κόντε

Ώρα αποφάσεων για το Eurogroup υπό τις συστάσεις της Λαγκάρντ μετά τους καβγάδες των 16 ωρών


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης