Βαρουφάκης για ευρωομόλογο: Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει η Γερμανία

Βαρουφάκης για ευρωομόλογο: Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει η Γερμανία

Όπως σημείωσε, η μόνη απάντηση στον εκβιασμό της Γερμανίας και της Ολλανδίας είναι η κοινή στάση των εννέα χωρών του Νότου

varoy12
Ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους, κυρίως η Γερμανία και η Ολλανδία, όσον αφορά την έκδοση ευρωομολόγου εμφανίστηκε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας την ανάγκη να θέσουν βέτο οι χώρες του Νότου, εάν θέλουν να προχωρήσει αυτό το θέμα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι είναι μηδενικές οι πιθανότητες να υποχωρήσει η Γερμανία και η σχετική συζήτηση αποψιλώνεται. Όπως σημείωσε, η μόνη απάντηση στον εκβιασμό της Γερμανίας και της Ολλανδίας είναι η κοινή στάση των εννέα χωρών του Νότου, δηλαδή να θέσουν βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Επίσης, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επισήμανε ότι τα δάνεια δεν βοηθούν στην παρούσα κατάσταση καθώς θα εκτινάξουν το χρέος, γι' αυτό -πρόσθεσε- το ευρωομόλογο πρέπει να εκδοθεί από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, κάτι που -όπως είπε- δεν απαγορεύεται από καμία συνθήκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνο-ομόλογο: «Όχι» από την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας

Επιμένει στο «nein» για το κορωνο-ομόλογο η Γερμανία

Λοιμωξιολόγοι ξεκινούν μεγάλη έρευνα στην «Ουχάν» της Γερμανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης