Κορωνοϊός - Γεννηματά: «Να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι»

Κορωνοϊός - Γεννηματά: «Να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι»

Κορωνοϊος: «Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επαρκούν και η ρευστότητα που δίνεται στην αγορά είναι λιγότερη από ό,τι δίνεται σε άλλα κράτη» επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

gennimata
Να μην πληρώσουν το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ζήτησε η Φώφη Γεννηματά σε ραδιοφωνική συνέντευξή της, επισημαίνοντας ότι η ΠΝΠ για την αναστολή συμβάσεων οδηγεί στη φτωχοποίηση των εργαζομένων.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επαρκούν και η ρευστότητα που δίνεται στην αγορά είναι λιγότερη από ό,τι δίνεται σε άλλα κράτη. Δεν μιλώ για τη ρευστότητα που δίνουν άλλα κράτη που αγγίζουν το 20% του ΑΕΠ τους και εδώ μιλάμε για το 1%. Καταλαβαίνετε, συγκριτικά, πόσο μεγάλο περιθώριο υπάρχει. Γιατί αν κλείσουν επιχειρήσεις ξέρετε πόσο δύσκολα να ανοίξουν μετά. Ήδη πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο πέντε εργοστάσιων της Βιοχάλκο. Ελπίζω ότι δεν θα είναι μόνιμο το κλείσιμο αυτό. Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου", τόνισε, επαναλαμβάνοντας την πρόταση να ενταχθούν στα βαρέα κι ανθυγιεινά οι νοσηλευτές που εργάζονται στο δημόσιο, ενώ κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί από το Κίνημα Αλλαγής.

"Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα το μάρμαρο της κρίσης", πρόσθεσε.

Επίσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ειδική αναφορά στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, υποστηρίζοντας ότι "πίσω από αυτό, πίσω από τη δήθεν τηλεκατάρτιση φαίνεται ότι κάποιοι θα έχουν κέρδη. Δεν είναι ώρα για τέτοια πράγματα. Είναι ώρα για συλλογική προσπάθεια. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να στηρίξουμε το επιστημονικό δυναμικό".

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση των συντάξεων που καθυστερούν και να καταργήσει το άρθρο 9 της ΠΝΠ που "οδηγεί σε φτωχοποίηση των εργαζομένων. Δεν θα επιβάλουν τώρα συγκεκριμένοι εργοδότες ό,τι δεν πέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια", όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ αναφέρθηκε σε πρόβλημα εφαρμογής και καθυστερήσεις των κατευθύνσεων και αποφάσεων των επιστημόνων, για καλύτερη φροντίδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: «Πάσχα τέλος, μην κάνουμε λάθος τώρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης