Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Κατέληξε σε ηλικία 97 ετών - Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Η πορεία του Μανώλη Γλέζου, «του τελευταίου παρτιζάνου της Ευρώπης» - Από την υποστολή της γερμανικής σημαίας στην Ακρόπολη μέχρι την Ευρωβουλή - Μητσοτάκης: Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών το ιστορικό στέλεχος και αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 17 Μαρτίου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ενώ η αιτία του θανάτου του αποδίδεται σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Συνάντηση: Μανώλης Γλέζος (4/10/2014)


Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του Μανώλη Γλέζου εκφράζουν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», στο οποίο εξέπνευσε σήμερα, σε ηλικία 98 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε».


Ποιος ήταν ο Μανώλης Γλέζος

Εμβληματική μορφή της Αριστεράς αλλά και της αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών στη διάρκεια της κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στην Απείρανθο, το ορεινό χωριό της Νάξου, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, το οποίο και «προίκισε» με μια μοναδική συλλογή πετρωμάτων από όλον τον κόσμο (ήταν απαράμιλλη η αγάπη του για τη γεωλογία). Ένιωθε, από την άλλη, μισός Ναξιώτης και μισός Παριανός, με ιδιαίτερη αγάπη για την Πάρο, αφού από εκεί καταγόταν η μητέρα του Ανδρομάχη Ναυπλιώτου. Στην Πάρο, άλλωστε, συνήθιζε να περνά τα καλοκαίρια του τα τελευταία χρόνια. Ο πατέρας του Νικόλαος Γλέζος ήταν δημόσιος υπάλληλος και δημοσιογράφος.
pethane-manolis-glezos

Τα παιδικά του χρόνια ο Μ. Γλέζος τα έζησε στο χωριό του, όπου τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Από τα μέσα της δεκαετίας του '30 η οικογένειά του μεταναστεύει στην Αθήνα και το 1940 ο εκλιπών περνά στην ΑΣΟΕΕ. Ως μαθητής ακόμη πρωτοστάτησε στη δημιουργία αντιφασιστικής ομάδας για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου από τους Ιταλούς αλλά κατά της δικτατορίας του Μεταξά. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής δίνει το «παρών» στην αντίσταση του λαού μας μέσα από τις τάξεις της ΟΚΝΕ, του ΕΑΜ Νέων και της ΕΠΟΝ, με αποτέλεσμα να υποστεί φυλακίσεις, βασανιστήρια και διώξεις.

Όμως, η πλέον τολμηρή ενέργεια ήταν εκείνη της νύχτας της 30ής προς την 31η Μαΐου 1941, όταν μαζί με τον Απόστολο Σάντα, σκαρφάλωσαν στα βράχια της Ακρόπολης, κατέβασαν από εκεί το μισητό σύμβολο του κατακτητή, τη σβάστικα, με μοναδικά τους «όπλα», ένα φαναράκι και ένα σουγιά. Και οι δύο έφηβοι έχουν περιγράψει σε κατοπινές συνεντεύξεις τους πώς ανέβηκαν, πού κρύφτηκαν αμέσως μετά (στις σπηλιές του Βράχου που είναι ταυτισμένος με το ιδανικό της Δημοκρατίας), πώς έκρυψαν στον κόρφο τους ένα κομμάτι από τη σημαία... Η θέα της σημαίας που λείπει από τον ιστό, προκαλεί την επομένη εκνευρισμό στον κατακτητή, δίνει κουράγιο στον κατακτημένο αλλά αδούλωτο λαό της Αθήνας και όλης της Ελλάδας. Η ποινή, ερήμην σε θάνατο.
pethane-manolis-glezos02

Ακολουθεί η Απελευθέρωση και η δραστηριοποίηση του Μανώλη Γλέζου, διαδοχικά μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ και της ΕΔΑ, αλλά και η ενασχόλησή του με το δημοσιογραφικό επάγγελμα, σε διευθυντικές θέσεις πρώτα στο «Ριζοσπάστη» αμέσως μετά την απελευθέρωση, και μια δεκαετία αργότερα, στην «Αυγή». Συνολικά παραπέμφθηκε σε 28 δίκες για αδικήματα Τύπου, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του '40 καταδικάσθηκε δις εις θάνατον, καταδίκες που δεν εκτελέστηκαν μετά από ελληνική και διεθνή καμπάνια. Το 1950 οι θανατικές ποινές μετατράπηκαν σε ισόβια και τελικά αποφυλακίστηκε στις 16 Ιουλίου 1954.

Στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 1951, παρότι φυλακισμένος, εκλέχθηκε βουλευτής Αθηνών με την ΕΔΑ. Ξεκινά απεργία πείνας, με αίτημα την αποφυλάκιση των δέκα εξόριστων εκλεγμένων βουλευτών της ΕΔΑ. Σταμάτησε την απεργία πείνας τη 12η ημέρα, με την απελευθέρωση κάποιων από αυτούς. Ακολουθεί η δίκη για «εσχάτη προδοσία» το 1958, ενώ στις εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 1961 εξελέγη και πάλι βουλευτής Αθηνών με την ΕΔΑ, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στη φυλακή.
pethane-manolis-glezos04

Με την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, ο Μ. Γλέζος συλλαμβάνεται μαζί με άλλους πολιτικούς ηγέτες και ακολουθούν φυλακίσεις σε Γουδή, Πικέρμι, Γενική Ασφάλεια, Γυάρο, Παρθένι Λέρου, Ωρωπό, από όπου αποφυλακίζεται το 1971. Συνολικώς, 16 χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε εξορίες και φυλακές.

Μεταπολιτευτικά δραστηριοποιείται πολιτικά μέσα από τις τάξεις της ΕΔΑ και του ΠΑΣΟΚ -στα ψηφοδέλτια του οποίου εξελέγη, ως συνεργαζόμενος, βουλευτής και ευρωβουλευτής τη δεκαετία του '80.

Όμως, ο Μ. Γλέζος ποτέ δεν τα είχε καλά με θητείες και μονιμότητες, και στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του 1986 επιστρέφει στην αγαπημένη του Απείρανθο, όπου οι συγχωριανοί του τον εκλέγουν κοινοτάρχη και εκείνος, από τη δική του πλευρά, εισαγάγει το θεσμό της Άμεσης Δημοκρατίας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 κατέρχεται επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» για τη διευρυμένη Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, που υποστηρίχθηκε από το Συνασπισμό και εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος.
pethane-manolis-glezos03

Επανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή το 2012, όταν στις διπλές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας με το ΣΥΡΙΖΑ. Με το ίδιο κόμμα εξελέγη ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, κάνοντας ως κεντρικό θέμα της θητείας του τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. Έγραψε, άλλωστε, και βιβλίο για το θέμα, υπό τον τίτλο, «Και ένα μάρκο να ήταν…» (Εκδόσεις Λιβάνη). Χαρακτηριστική, ωστόσο, της προσωπικότητάς του, η κίνησή του το καλοκαίρι του 2017 να δώσει εκείνος το στεφάνι στο Γερμανό πρεσβευτή Γενς Πλέτνερ, στο μνημείο εκτελεσθέντων κατοίκων του Διστόμου. Τελευταία εμπλοκή του με την ενεργό πολιτική, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας, το Σεπτέμβριο του 2015.

Ο Μ. Γλέζος δεν ήθελε να τον αποκαλούν «ήρωα», για εκείνον ήρωας ήταν ο μικρότερος αδελφός του, Νίκος, που εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς στην Καισαριανή το Μάιο του '44, αφήνοντας πίσω του το εξής σημείωμα για τη μάνα τους: «Αγαπητή μητέρα σας φιλώ, χαιρετισμούς, σήμερα πάω για εκτέλεση. Πάω. Πέφτοντας για τον ελληνικό λαό». Ήταν ένας καημός μέσα του ο πρόωρος χαμός του αγαπημένου του Νίκου, ένας καημός για τον οποίον σπάνια τον άκουγες να μιλά.

Η τελευταία, ίσως, δημόσια παρουσία-παρέμβαση του Μ. Γλέζου, ήταν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το 2018, όταν με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Μανώλης Γλέζος πήγε και κάθισε στο πλευρό της μητέρας του, Μάγδας.

Από σήμερα, ο «Τελευταίος Παρτιζάνος» -όπως τιτλοφορείται το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Χατζηπατέρα για τον Μανώλη Γλέζο- δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Μητσοτάκης: Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε με μήνυμά του στο Facebook τον Μανώλη Γλέζο, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών. 

Στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: 

Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020


«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας.

Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία.

Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…

Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».Προκόπης Παυλόπουλος: Έφυγε ένας μεγάλος υπερασπιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας

Συλληπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου έστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Έφυγε ένας μεγάλος, διαχρονικός, Αντιστασιακό και ένας εξίσου μεγάλος υπερασπιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Μακάρι το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω του να το καλύψει η εκ μέρους όλων μας μίμηση του απαράμιλλου παραδείγματός του», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Δένδιας: «Η στάση του ενέπνευσε όλους μας, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα»

Συλληπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«O Μανώλης Γλέζος, τον οποίο είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω και να με δεχθεί στο σπίτι του, ήταν μια μεγάλη μορφή της Εθνικής Αντίστασης κατά της ναζιστικής κατοχής», σημειώνει ο κ. Δένδιας. «Η στάση του ενέπνευσε όλους μας, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Τσίπρας: «Γενναίος, όρθιος, μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή»

«Γενναίος, όρθιος, μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Μανώλης Γλέζος έφτασε στο τέλος μιας μοναδικής διαδρομής. Η Ελλάδα, η Δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, έχασαν έναν σπουδαίο μαχητή της πρώτης γραμμής», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Βαρουφάκης: «Ο Μανώλης Γλέζος έδωσε αγώνα πατριωτικό και διεθνιστικό για τους αδύναμους του κόσμου»

«Ο Μανώλης Γλέζος μας άφησε σε μια σκληρή στιγμή για τους αδύναμους του κόσμου για τους οποίους έδωσε αγώνα πατριωτικό και διεθνιστικό. Εν ζωή ενέπνευσε από τον Πικάσο μέχρι την τελευταία επαναστάτρια. Από σήμερα θα εμπνέει τους επόμενους να δίνουν ξανά και ξανά τον ίδιο καλό αγώνα», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης για τον θάνατο του Μανώλη Γλεέζου.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Θετικές στον ιό η κόρη και η εγγονή 76χρονης που πέθανε χθες στη Λέσβο

Κορωνοϊός: Άλλος ένας νεκρός από την Ξάνθη - Στους 41 οι θάνατοι στη χώρα μας

Γνωρίστε την ομάδα της εθνικής προσπάθειας


Δείτε βίντεο: Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος
Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (205)

Δημήτριος Περγαμάλλης

. «Το 18χρονο παλληκάρι, ο Δημήτριος Περγαμάλλης»  Στις 30 Μαΐου το βράδυ ο Περγαμάλλης που δούλευε στην Ηλεκτρική Εταιρία Αθηνών έφτιαξε μια τετράγωνη επιγραφή περίπου 2.50Χ3.50 μέτρα έβαλε λάμπες με καλώδιο και σύνδεσε περίπου 300 μέτρα καλώδιο σε ξύλινη κολώνα παροχής ρεύματος που ήταν στην οδό Θεωρίας. Αφού ανέβηκε επάνω στο χώρο του ιστού της σημαίας πήρε τη γερμανική σημαία που ήταν σε υποστολή από τις 7 μμ έριξε σχοινί κάτω από το τείχος ανέβασε την επιγραφή με τις λάμπες την στερέωσε στο τείχος μπροστά από τον ιστό της σημαίας πήρε τη γερμανική σημαία κ έφυγε κατεβαίνοντας κάτω. «Ο Σάντας ήταν απών, ο Γλέζος απλώς παρακολουθούσε» Στην διάρκεια όλης της επιχειρήσεως φύλαγαν τσίλιες κάτω από το βράχο τα αδέλφια Ανδρέας και Παναγιώτης Ξυνός και στην κολώνα της Ηλεκτρικής Εταιρίας ο Αναστάσιος Περγαμάλλης . Ο Μανώλης Γλέζος ήταν παρών από κάτω ενώ ο Σάντας δεν έχει καμία σχέση (και ο Γλέζος τον έβαλε σε αυτή την ιστορία για να δικαιολογήσει τα ψέματα του με τον Σάντα ήταν συμμαθητές από το σχολείο). Η γερμανική σημαία κόπηκε στα δυο την μισή την πήρε ο Παναγιώτης Ξυνός , ο Δημήτρης Περγαμάλλης και μικρά κομμάτια πήραν ο Γλέζος και ένας δυο άλλοι κάτοικοι στα Αναφιώτικα

GeorgeM

Οι απογονοι οσων τον εστειλαν στην εξορια ειναι στο κυβερνων κομμα, απογονοι δοσιλογων και ρουφιανων επι κατοχης και χουντας.

συμμορίτης

ενώ οι συμμορίες που έσφαζαν γυναικόπαιδα και βίαζαν βρέφη ....δεν ήταν στην εξουσία ε? μία ζωή ανθέλληνες οι κομμουνιστές και οι σπόροι τους.

Η επί της Ακροπόλεως κυματίζουσα γερμανική πολεμική σημαία

Από το Ελεύθερον Βήμα της 1/6/1941 https://olympiada.files.wordpress.com/2015/06/wpid-20150601113354.jpg

Γιάννος

Τσάμπα το ανεβάζεις. Οι φασίστες δεν ξέρουν να διαβάζουν. Αλλά και να διαβάσουν ότι η ναζιστική σημαία "υπεξηρέθη" (ρήμα υπεξαιρώ, ουσιαστικό υπεξαίρεση), όπως γράφει η σχετική ανακοίνωση του φρούραρχου της Ακρόπολης, πάντα θα υποστηρίζουν ότι μόνη της η σημαία χάθηκε, κατέβηκε από τον ιστό, περπάτησε και κάπου κρύφτηκε... Φασίστες, πάντα δειλοί! Ερπετά και ασπόνδυλα! Καμία συγγνώμη απέναντι στα γεγονότα, καμία εντιμότητα, μόνο να σπιλώσουν τον Γλέζο και τον Σάντα!

Παρακαλω

Βάλτε κύριοι του ΠΘ,ΟΛΑ τα σχόλια και όχι μόνο αυτά που τον εκθειάζουν η αυτά που κριτικάρουν αλλά λάιτ αρνητικά τον Γλέζο.Να δούμε την αληθινή εικόνα της δημοφιλίας του.

ΒΑΓ

Συλληπητηρια στην οικογενεια του! Οι ευχες 'καλο ταξιδι" και "καλο παραδεισο" δεν ισχυουν για τους κομμουνιστες, αντιθετα θα ελεγα τους προσβαλλουν!! Ομως βλεπουμε και εδω την μαγικη ικανοτητα της αριστερας να ηρωποιει και να τιμα τους ανθρωπους της!! Αντιθετα ανθρωποι που επεσαν για την πατριδα κατηγορουνται, διαβαλλονται και σπιλωνονται διαρκως!! πχ Τον εμβληματικό ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου, βανδάλισαν άγνωστοι στις 8-3-2020.

κυνός νους

''Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται''.

Ντουγάνης

Ευτυχώς (πολύ εύστοχος πάντα) ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τον Γλέζο και κράτησε τον Γκλέτσο. Και συμπλήρωσε και με τον Γεωργούλη την ομάδα διανόησης και καθοδήγησης...

Κούκος μονός

Ο Θεός να τον αναπαύσει καθώς ο νεκρός δεδικαίωται ! Πρέπει να ήταν από τους τελευταίους πολιτικούς - επιζώντες έως σήμερα, από την εποχή του αιματηρού Εμφυλίου ! Αυτό που θα ήθελα να θίξω άσχετα με τον κ.Γλέζο είναι αυτή η ιστορία με την Σημαία . Γίνομαι σαφής καθώς έχω πάει δύο χρόνια φαντάρος εγώ και οι σειρές μου ξέρουμε ότι : όλες οι Σημαίες , όλων των Στρατών του Κόσμου και σε καιρό πολέμου , μετά την Δύση του Ηλίου , υποστέλλονται - διπλώνονται και φυλάσσονται , για να αναρτηθούν στον Ιστό την επομένη με την Ανατολή του Ηλίου ! Πώς στο καλό αυτή τη Σημαία την άφησαν οι Γερμανοί - οι πλέον τυπολάτρες - για να την βρούν και να την σχίσουν οι δύο πιτσιρικάδες Έλληνες ;;; Επειδή την Ιστορία την γράψαν οι νικητές και όχι φυσικά οι Γερμανοί , το θέτω έτσι για σκέψη ... ο νοών νοείτο !!! Καλό Παράδεισο στον θανόντα και ας ευχηθούμε ποτέ πιά Εμφύλιος !

Άρης

Οι Σημαίες των Φυλακίων της Ζώνης Ασφαλείας Προκάλυψης, οι Σημαίες των εν εκστρατεία και εν πολεμική επιχειρήσει τελούντων στρατιωτικών μονάδων και πολεμικών πλοίων εντός ή εκτός επικράτειας, παραμένουν επαρμένες καθόλον το 24ωρον και δεν υποστέλλονται μέχρι του πέρατος της αποστολής.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΑ .

Απο την αλλη πλευρα

Η ευκαιρια χαθηκε στο Λιτοχωρο στις 31 /3/ 1946 ! Τοτε με την επιθεση των κομμουνιστων στο αστυνομικο τμημα επρεπε να χωριστουμε σε δυο Ελλαδες μια κομμουνιστικη και μια ελευθερας οικονομιας και θα ειχαμε βρει την ησυχια μας ολοι . Και αυτοι θα απολαμβαναν τα αγαθα του κομμουνισμου ανεβαινοντας στα χρουτσωφικα  ( ρετιρε ) με τα ποδια και παιζοντας σκακι πως θα ανοιξουν τα κρεβατια να κοιμηθουν το βραδυ αυτοι και η οικογενεια τους στη ..μεζονετα ,  ζωντας με ονειρο ενα ποδηλατο , και εμεις σε μια ελευθερη χωρα την πολυνησια της Ευρωπης ,και όχι στο φορονταχαου των βαλκανιων. Τωρα μας εφαγαν εκ των εσω  αφου  διοριστηκαν ολοι απο τους πρασινομπλε κρατικοδίαιτους  στο δημοσιο,   μοιραζοντας  τα λαφυρα των δανεικών και των διορισμων που ταχα μου ταχα ηταν για την επανενταξη τους  . Αλεπουδες και κοτοπουλα λοιπον τωρα στο ιδιο το κοτετσι να τα βρουνε μεταξυ τους και πολύ αργα για δακρυα.Η αριστερα μας ειναι καβαλα 50 χρονια τωρα με ολες τις σημαιες πρασινες μπλε και κοκκινες.( παληκαρια ειχαν και οι δυο πλευρες, με την διαφορα οτι ο αποθανων τα κεφαλαιοποιησε δεοντως)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης