Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Να αποφανθεί η δικαιοσύνη αν «Σαράφης»-«Κελέση» πρέπει να παραμείνουν προστατευόμενοι

Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Να αποφανθεί η δικαιοσύνη αν «Σαράφης»-«Κελέση» πρέπει να παραμείνουν προστατευόμενοι

Εφόσον η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι είναι νόμιμο το ένταλμα βίαιης προσαγωγής το μόνο που μένει είναι η αστυνομία να το εκτελέσει, είπε στον ΘΕΜΑ 104,6

ADONIS-ARTHROU
Στην ανάγκη «η δημοκρατία να αντιδράσει» μπροστά σε όσα συμβαίνουν με τους προστατεύομενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Αν πράγματι έχουν συμβεί όσα καταγγέλλονται, μιλάμε για την πρώτη απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας από το 1974» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Διευκρίνισε δε ότι «δεν έμπλεξα εγώ τον Τσίπρα, αυτός έμπλεξε τον εαυτό του. Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει μια μακροσεκλή ανάρτηση για να προστατεύει έναν φυγά, τον "Σαράφη". Μπορεί κάποιος να μου δείξει προηγούμενο με αρχηγό κόμματος να προστατεύει έναν φυγά. Δεν είπα ότι θα πάει ισόβια, μπορεί να κάνει και λάθος, μπορεί να έχει και λόγο».

Με αφορμή την απάντηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι το ένταλμα βίαιης προσαγωγής για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι νόμιμο, ο κ. Γεωργιάδης είπε «ότι εφόσον απεφάνθη η δικαιοσύνη ότι είναι νόμιμο, το μόνο που μένει είναι η αστυνομία να το εκτελέσει» εξηγώντας ότι «για την αστυνομία είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός».

Παρατήρησε, επίσης, ότι «ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης που κατά τον Νίκο Μανιαδάκη είναι ο "Μάξιμος Σαράφης" έχει καταγγελθεί από άλλο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis ότι έχει μισο εκατ. ευρώ από τα "μαύρα ταμεία" της Novartis και υπάρχει το περίεργο ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν τον έχει καλέσει για αυτό».

«Δεν μπορεί να μπαίνει σε καθεστώς προστασίας όποιος έχει εμπλοκή από την υπόθεση» υπενθύμισε ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Εάν είναι ψευδής η μαρτυρία Μανιαδάκη, θα ζητήσουμε συγγνώμη από Δεστεμπασίδη και Τουλουπάκη. Εάν όχι, ανοίγει νέος κύκλος χειρότερος» πρόσθεσε.

Κάλεσε, τέλος, τον αντεισαγγελέα Μπρακουμάτσο «να απαντήσει αν έκανε έλεγχο και να πει αν συντρέχει λόγος "Σαράφης" και "Κελέση" να είναι στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να μένει σιωπηλή. Αυτό το μπάχαλο στη δικαιοσύνη δεν πρέπει να το λύσει η ίδια;».

Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης