LIVE

Κορωνοϊός

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

exarcheia3

Στην ερώτησή τους προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν επαναφορά της κομματοκρατίας στην ΕΛ.ΑΣ. - Κάνουν λόγο για αύξηση της αστυνομικής βίας και για έξαρση της εγκληματικότητας

Για αύξηση της αστυνομικής βίας και παράλληλη έξαρση της εγκληματικότητας κάνουν λόγο 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επανέφερε την κομματοκρατία στην ΕΛΑΣ αποθρασύνοντας -όπως υποστηρίζουν- «αναχρονιστικές αντιλήψεις που ενυπήρχαν».


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Θέμα: «Συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας και αύξηση της εγκληματικότητας»


Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της εξουσίας από τη ΝΔ παρατηρείται αύξηση των φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας, αδικαιολόγητης βίας, αλλά και ταυτόχρονα έξαρση της εγκληματικότητας. Η Κυβέρνηση, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, από τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά αποφάσεων που κατακρεούργησαν κάθε έννοια αξιοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέφεραν τον απροσχημάτιστο κομματισμό, αποθρασύνοντας τις πιο αυταρχικές κι αναχρονιστικές αντιλήψεις που ενυπάρχουν, ευτυχώς, ως οικτρή μειοψηφία στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Λειτουργούν αποκλειστικά με επικοινωνιακούς όρους, έχοντας μετατρέψει την ΕΛΑΣ σε κομπάρσο των τηλεοπτικών καμερών χωρίς να έχουν αποφύγει να εκτεθούν δημοσίως με ψεύτο τελεσίγραφα επικοινωνιακής κατανάλωσης. Ο κ. Μητσοτάκης, εγκλωβισμένος στις ορμπανικού τύπου προεκλογικές του δεσμεύσεις -πως θα τελείωνε με τις μολότοφ των Εξαρχείων σε ένα μήνα και πως θα εξουδετέρωνε το Ρουβίκωνα στις 8 Ιουλίου- πυροδοτεί διαρκώς συνθήκες κοινωνικής αναταραχής. Ήδη, η Ελλάδα στοχοποιείται διεθνώς από τα ΜΜΕ ως μια χώρα διαρκών ταραχών κι επεισοδίων, επομένως, ανασφάλειας για επισκέπτες.

Ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλαπλών περιστατικών βάναυσης και έκνομης συμπεριφοράς από την πλευρά μέρους της αστυνομίας, η οποία, βεβαίως, ενεργεί σύμφωνα με τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η έφοδος των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και η ρίψη δακρυγόνων κατά φοιτητών, οι αναίτιες και βίαιες συλλήψεις νεαρών πολιτών έξω απ’ τα σπίτια τους, η επίδειξη δύναμης απέναντι σε γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες που σύρονταν βίαια σε αστυνομικές κλούβες, οι έφοδοι αστυνομικών σε κινηματογράφους κατά ανηλίκων, οι επιθέσεις των ΜΑΤ κατά γονέων ακόμα και μες τον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων, οι παράνομες σωματικές έρευνες, οι δημόσιες εκγυμνώσεις και οι ξυλοδαρμοί απλών περαστικών στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, οι προκλητικές κι απαράδεκτες επιθέσεις έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου εναντίον των αγροτών κατά την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο, οι βασανισμοί διαδηλωτών την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, αλλά και οι επώνυμες καταγγελίες για παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών με συσκευές γεωεντοπισμού (GPS). Μάλιστα, για τα αλλεπάλληλα αυτά περιστατικά που είδαν πολύ πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, έγινε αναφορά και από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προς το Συνήγορο του Πολίτη, στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί ο Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, που είχε συσταθεί με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η έξαρση των φαινομένων ωμής αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας από μέρος των αστυνομικών δυνάμεων δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά αποτελεί σκόπιμη κυβερνητική επιλογή για την εμπέδωση του φόβου στους δημοκρατικούς πολίτες και την καταστολή κάθε αντίστασης στα αντικοινωνικά σχέδια της Κυβέρνησης. Το δόγμα τους δεν είναι «νόμος και τάξη». Το δόγμα τους είναι «τρόμος και πάταξη». Σκοπός τους δεν είναι η ασφάλεια, αλλά η ανασφάλεια και η δημιουργία μιας υπερσυντηρητικής κοινωνίας τρομαγμένων πολιτών που θα παρακολουθούν παθητικά την απροσχημάτιστη εξυπηρέτηση της παρασιτικής ολιγαρχίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αποτέλεσμα της αδιέξοδης αυτής κυβερνητικής πολιτικής είναι, την ίδια στιγμή, αφενός κανένα ουσιαστικό πρόβλημα ασφάλειας να μην επιλύεται και αφετέρου η πραγματική εγκληματικότητα να καλπάζει. Διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο, επιθέσεις, ληστείες στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη χώρα, έχουν λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Έντονος είναι ο προβληματισμός από τους ιδιοκτήτες πολλών ξενοδοχείων στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης, οι οποίοι αναφέρουν πως πληθαίνουν τα φαινόμενα κλοπών και επιθέσεων κατά τουριστών, με ανυπολόγιστες συνέπειες στον τουρισμό. Ενώ αύξηση της εγκληματικότητας και μεγάλο έλλειμα αστυνόμευσης καταγγέλλει πλειάδα εμπορικών συλλόγων, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, Κορυδαλλού. Το γεγονός, εξάλλου, της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων και των ελλείψεων σε υλικοτεχνικές υποδομές, ιδίως στην περιφέρεια, επιβεβαιώνει και η ίδια η αστυνομία. Χαρακτηριστικά, όπως αποκαλύπτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Αχαΐα, από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της αστυνομίας δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν καύσιμα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει την αστυνομοκρατία αντί για την αστυνόμευση. Αντί να κυνηγήσει τους διακινητές ναρκωτικών, επιτίθεται σε φοιτητές και πρόσφυγες. Αντί να εξαρθρώσει τις εγκληματικές οργανώσεις, βάζει κοριούς σε οχήματα ανύποπτων πολιτών. Αντί να πατάξει το έγκλημα, καταπατά ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Πρόκειται για πολιτικές επιλογές που εκθέτουν πρώτα απ’ όλους την ίδια την αστυνομία και ήδη προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ από τη μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών. Πολιτικές επιλογές που όχι μόνο υπονομεύουν τη δημοκρατία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη, αλλά, σε μεγάλο βαθμό, κλονίζουν τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει η αστυνομία με τους πολίτες σε ένα σύγχρονο κι ευρωπαϊκό κράτους δικαίου, σε μια σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία.


Με βάση τα παραπάνω επερωτάται ο κος Υπουργός:

1. Η Κυβέρνηση έχει συναίσθηση για τις συνέπειες που προκαλεί στο πεδίο της κοινωνικής ειρήνης η πρωτοφανής χρήση αστυνομικής βίας και αγριότητας που η ίδια έχει επιλέξει;
2. Γιατί την ώρα που το ίδιο το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διαβιβάζει στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας αδιαμφισβήτητο οπτικοακουστικό υλικό από τα πρόσφατα περιστατικά, με εντολή, μάλιστα, να διερευνηθεί κατά προτεραιότητα, ο κος Υπουργός σπεύδει να βγάλει απαράδεκτα θεσμικά και πολιτικά πορίσματα πως δήθεν τίποτα δεν συνέβη; Πέρα από το να προσβάλει τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων πολιτών, με ποιο δικαίωμα καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο και ανεξάρτητο ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη;
3. Ποια ουσιαστικά μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για την εξάλειψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας και την τιμωρία των λίγων παρανομούντων αστυνομικών;
4. Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει την καταγγελλόμενη αύξηση της εγκληματικότητας, την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, τα προβλήματα των εργαζομένων αστυνομικών;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Περσέας

Τι θράσος να μιλούν για αστυνομική βία! Βέβαια τώρα είναι τα δικά τους παιδιά και τους πονάει! Χρυσοχοιδη προχώρα όλοι οι Έλληνες είναι μαζί σου.

GA

υπουργε,δωσε εντολη και αφησε την αστυνομια να κανει αυτα που ξερει..οπως ειπες κι εσυ με την έννομη βια θα μπορεσεις να καθαρισεις τους σταβλους..κανε προσληψεις μεταξυ αυτων που θα παρεις το 1/3 να ειναι πρωην ΟΥΚάδες,παρε αυτοκινητα,κανε σωστο μη ανιχνευσιμο μεσο ενδοεπικοινωνιας,εξοπλισε τους με συγχρονα οπλα και δωστους αλεξισφαιρα,συγχρονα..και αστους να κανουν την δουλεια τους..αν βαρεσουν και κανενα κ@@@ δεν χαθηκε ο κοσμος..τα περιπολικα δεν ειναι ταξι..καταλαβαινομαστε..οσο για τους διαφορους παπαδημουληδες ειναι γνωστη η ρουφιανια τους οταν καρφωναν συναδελφους τους με φωτογραφιες που συμμετείχαν στις συγκεντρωσεις για τα σκοπια...(αληθεια θα το δημοσιευσεις? ή θα το πνίξεις?)

Ταβερνιαρης

Θεανωωωωωωωωωωωω γρηγορα τα γεμιστα.......τα παιδια μας κουραστηκαν και πεινανε......

Andreas

KYRIE XRYSOXOIDH KANE TH DOYLIA SOY KAI ASE NA GABIZOYN OI TSIPROPOLAKHDES PROSTATES TON ANARXONARKOMANON KAI ROYBIKONON POY KATESTREPSAN THN ELLADA ME TIS PARABASEIS TA KLEPSIMATA TIS DOLOFONIES KAI BALE KAI TORA TOYS ENOXLHSE H ASTYNOMIA.

ΟΡΓΗ

ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΣΙΠΡΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ,ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ . ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟ'Ι'ΔΗΣ ΟΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ! ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ! ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ! Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ . ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ? ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΑΤΕ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΣΑΣ .

ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ Μ@@@Σ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΟΜΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

Γιάννης

Αυξήθηκε λέει η αστυνομική βία. Ρε τι παίρνετε συριζαίοι?

ΝΙΚΟΣ

Σας παρακαλώ κύριε. Μπορείτε να μας παραδώσετε την μολότοφ, γιατί προχθές κάηκαν μερικα αυτοκίνητα ; Μήπως έχετε την καλοσύνη να φύγετε από τις καταλήψεις γιατί είναι περιουσία άλλων ανθρώπων και δεν πρέπει να βρίσκεστε εκεί ; Σας είναι εύκολο επίσης να μην σπάτε τα μάρμαρα από τα πεζοδρόμια και τα πετάτε στους αστυνομικούς ; Ασε που μπορεί να σκοντάψει καμιά γιαγιά και να σπάσει κανένα πλευρό. Και τις μπογιές κύριε μου, μπορείτε να μην τις πετάτε σε δημόσια κτίρια γιατί κοστίζει ο καθαρισμός τους ; Με αγάπη, η Ελληνική αστυνομία.

Αποκατάσταση

Του κράτους τώρα χρυσοχοιδη.Γραψε στα τέτοια σου τους πυρπολητες της μαρφιν.

Χαχαχα

Θα αναφερθεί σε αστυνομική βία ο σύριζα, το κόμμα που έστειλε στα νοσοκομεία 850 διαδηλωτές ρίχνοντας ληγμένα χημικά και ο τσιπρας που έστειλε εντατική 2 ετών παιδάκι. 6 μήνες θάλαμος αερίων η χώρα από άκρη εις άκρη, απαγόρευση κυκλοφορίας προληπτικές προσαγωγές ντου σε σπίτια μαθητών ξύλο σε φοιτητές και τι να πρώτοθυμηθούμε. Μ@@@@ς συριζαιοι, βλήματα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης