Μεταναστευτικό: Σύσκεψη Μητσοτάκη με δύο Ευρωπαίους Επιτρόπους και τρεις υπουργούς

Μεταναστευτικό: Σύσκεψη Μητσοτάκη με δύο Ευρωπαίους Επιτρόπους και τρεις υπουργούς

«Ανάγκη να υπάρξει αλληλέγγυος μηχανισμός στο νέο σύμφωνο για το μεταναστευτικό» δηλώνει η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων

4973162
Σύσκεψη για το μεταναστευτικό πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την παρουσία δύο Ευρωπαίων Επιτρόπων.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη θα μετέχουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επιτρόπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Παρόντες θα είναι επίσης από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και η Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μιλώντας στα ΝΕΑ λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα η κυρία Γιόχανσον χαρακτήρισε «απαραίτητο να έχουμε έναν αλληλέγγυο μηχανισμό στο νέο Σύμφωνο (σ.σ. για το μεταναστευτικό)».
4973161

Η ίδια τονίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας ενώ για τη συνάντηση στο Μαξίμου δηλώνει ότι θα τεθεί το ζήτημα των μη αποδεκτών συνθηκών σε ορισμένα καμπ όπως η Μόρια αλλά και οι επόμενες δράσεις της κυβέρνησης για το θέμα.

Η κυρία Γιόχανσον την Παρασκευή θα βρεθεί μαζί με τον Μαργαρίτη Σχοινά στην Άγκυρα σημειώνοντας ότι «θέλουμε να ακούσουμε την τουρκική πλευρά και να πείσουμε την Άγκυρα ότι η νέα επιτροπή δίνει μεγάλη σημασία στη σχέση μας με την Τουρκία» προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε με βάση τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και την κοινή Δήλωση».
4973159
Κλείσιμο
4973147
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης