Καράογλου για μπάρμπεκιου: Ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει

Καράογλου για μπάρμπεκιου: Ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει

Σχόλιο για τη διαμαρτυρία που προγραμματίζουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στα Διαβατά οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» κατά των μεταναστών, με «μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ», άφησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου

karaoglou
«Θεωρώ ότι ελευθερία και δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να τρώει ότι θέλει, όπου θέλει, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στο περιθώριο της συνάντησης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα ερωτηθείς για τη διαμαρτυρία που προγραμματίζουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» κατά των μεταναστών, με «μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ».

«Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν έρθει είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό, την παράδοσή τους ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ερωτηθείς για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος ο κ. Καράογλου επισήμανε την ανάγκη για ισότιμη κατανομή των προσφύγων σε όλη την χώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Κεντρική Μακεδονία, η οποία δέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει μια πολιτική απόφαση, η οποία λέει ότι οι μετανάστες θα στεγαστούν σε όλη την χώρα πλην των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται το πρώτο κύμα ροής, σε ποσοστό το οποίο δεν θα ξεπερνάει το 1% του ενεργού πληθυσμού. Θεωρώ ότι με την υλοποίηση αυτής της πολιτικής δέσμευσης θα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανάσα και σε αυτή την φάση η κεντρική Μακεδονία είναι αυτή που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση και αν υλοποιηθεί και περιμένουμε να γίνει πολύ σύντομα πράξη η κατανομή 1% σε όλη την χώρα θα υπάρχει μια πολύ μεγάλη βελτίωση του προβλήματος», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης.

Πηγή: thestival
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης