Προανακριτική για Novartis: Κλιμακώνει ο Τσίπρας και επιμένει σε Τζανακόπουλο - Πολάκη

tsipras_tasoulas_main

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  δηλώνει ότι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική έχουν ήδη ορισθεί και χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών - «Διαφωνώ με τον Τσίπρα, προχωράμε ως έχουμε» απαντά ο πρόεδρος της Βουλής και αφήνει να εννοηθεί ότι αν εμφανιστούν οι δύο βουλευτές θα τους ζητηθεί να αποχωρήσουν

Ως «κραυγαλέα και αβάσιμη κατασκευή» χαρακτηρίζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας την απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική επιτροπή εμμένοντας στην απόφασή του να μην ορίσει αντικαταστάτες.

Με νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής δείχνει ότι δεν πείσθηκε από τα κοινοβουλευτικά και νομικά επιχειρήματα που συμπεριέλαβε σε προηγούμενη επιστολή του ο κ. Τασούλας προκειμένου να του δείξει ότι η «αποβολή» των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη είναι σύννομη υπογραμμίζοντας πως «η μεθόδευση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, βασισμένη σε νομικούς ακροβατισμούς και διαδικαστικούς αυτοσχεδιασμούς, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι ανέχεστε, δεν αποτελεί παρά μια ωμή έκφραση πλειοψηφισμού που αποσκοπεί στη φίμωση της μειοψηφίας».

Πάντως, ο κ. Τσίπρας δεν δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τις έρευνες. Τονίζει πως οι επτά εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή καθορίστηκαν με απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις 10.10.2019 και αυτή η απόφαση δεν αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ορίσει αντικαταστάτες και πως πιθανότατα θα μετέχει στις εργασίες με τους υπόλοιπους πέντε βουλευτές.
Αναλυτικά η επιστολή Τσίπρα έχει ως εξής:Ολόκληρη η επιστολή Τσίπρα προς τον Κώστα Τασούλα, ακολουθεί:

Προς

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Με την προηγούμενη επιστολή μου σχετικά με το ζήτημα της πρωτοφανούς «εξαίρεσης» μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, σας κάλεσα να ανταποκριθείτε στο καθήκον σας, που απορρέει από τον Κανονισμό της Βουλής, δηλαδή να διασφαλίσετε αμερόληπτα τα δικαιώματα όλων των Βουλευτών και όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Φαίνεται ότι αποφασίσατε να αποποιηθείτε αυτή την ευθύνη, ζητώντας μου να συναινέσω σε κάτι που θα οδηγούσε σε έναν ιστορικό αυτοπεριορισμό των δικαιωμάτων της μειοψηφίας και τελικά σε πλήγμα του ίδιου του κοινοβουλευτισμού.

Μπορείτε να θεωρείτε δεδομένη τη συναινετική στάση μου και την ειλικρινή προσπάθειά μου για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, όποτε κι αν το ζητήσετε. Εν προκειμένω, όμως, το αίσθημα ευθύνης δεν μου επιτρέπει να συμπράξω στην υπονόμευση του Κοινοβουλίου και στην απαξίωση του κοινοβουλευτικού έργου.

Πολύ περισσότερο, δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό, υιοθετώντας τις κραυγαλέες και παντελώς αβάσιμες κατασκευές που οδήγησαν μια πλειοψηφία μελών της Επιτροπής στην ανυπόστατη απόφασή τους για εξαίρεση συναδέλφων τους της μειοψηφίας.

Θέλω για άλλη μια φορά να σας επισημάνω ότι σύμφωνα με τη Συνταγματική αρχή της αυτονομίας της Βουλής, θεματοφύλακας της οποίας είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, η σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.


Διατάξεις της κοινής νομοθεσίας δεν εφαρμόζονται, παρεκτός εάν το Σύνταγμα ή ο Κανονισμός παραπέμπουν ρητά σ’ αυτές. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ή οποιοσδήποτε άλλος τυπικός νόμος, διέπουν τη λειτουργία της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μόνο όταν ο Κανονισμός της Βουλής παραπέμπει σε διατάξεις τους.

Το άρθρο 156 παρ. 4 του Κανονισμού, παραπέμπει μόνο στις διατάξεις που ορίζουν τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα όταν ενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Αντιθέτως, δεν παραπέμπει στις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί εξαίρεσης δικαστικών προσώπων.

Είναι, επομένως, πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι αποτέλεσε ηθελημένη και συνειδητή επιλογή του κοινοβουλευτικού νομοθέτη, του μόνου αρμόδιου να ρυθμίσει τη λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, να μην προβλέψει διαδικασία εξαίρεσης μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Και ευλόγως, διότι διαφορετικά θα καταλήγαμε στο μείζον θεσμικό και συνταγματικό άτοπο, η εκάστοτε πλειοψηφία στην Επιτροπή ή στην Ολομέλεια να διαθέτει την εξουσία, με μόνη την επίκληση της αρχής της πλειοψηφίας, να καθορίζει κατά το δοκούν τη σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ακυρώνοντας τη βούληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης, κατά παράβαση των άρθρων 31 παρ. 3 και 29 παρ. 5 του Κανονισμού, που καθιερώνουν μια στοιχειώδη και αυτονόητη αρχή του κοινοβουλευτισμού: ότι η κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι η μόνη και αποκλειστικά αρμόδια να υποδείξει η ίδια τα μέλη της που θα συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές εργασίες.

Συνεπώς, η μεθόδευση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, βασισμένη σε νομικούς ακροβατισμούς και διαδικαστικούς αυτοσχεδιασμούς, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι ανέχεστε, δεν αποτελεί παρά μια ωμή έκφραση πλειοψηφισμού που αποσκοπεί στη φίμωση της μειοψηφίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την ευθύνη που έχω ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δεν μου επιτρέπεται να συναινέσω σε μια παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και κατά αυτόν το τρόπο να συμπράξω στην απαξίωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Ούτε δε, πολύ περισσότερο, να συμπράξω στη στέρηση δικαιωμάτων από αντιπροσώπους του ελληνικού λαού.

Εφόσον λοιπόν το επιλέγετε, ας αναλάβετε μόνος αυτήν την ευθύνη.Ως εκ τούτου σας υπενθυμίζω, ότι με την από 10/10/2019 επιστολή, η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σάς έχει ήδη υποδείξει τα μέλη της που συμμετέχουν στην εν λόγω Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

s1b
S2
S3

Τασούλας: Διαφωνώ με τον Τσίπρα - Προχωράμε ως έχουμε


Την διαφωνία του με την επιμονή του κ. Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την σύνθεση της προανακριτικής επιτροπής για την σκευωρία της Novartis εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν θα συνεχίσει την ανταλλαγή επιστολών.

«Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι οι διατάξεις περί εξαίρεσης δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Διαφωνώ. Η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από την στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα πρωτοδικών. Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγγελέας πρωτοδικών να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελέας και μάρτυρας. Ο θεσμός της εξαίρεσης υφίσταται και είναι στοιχειώδης κανόνας διασφάλισης της αμεροληψίας των ανακριτικών υπαλλήλων», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε ερώτηση με το πως θα συνεχιστούν οι εργασίες της ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε ως έχουμε» . Ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι το σενάριο επέμβασης της φρουράς είναι πολύ μακρινό αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν οι κ.κ Πολάκης και Τζανακόπουλος εμφανιστούν στην επιτροπή θα τους ζητηθεί να αποχωρήσουν.

«Η επιτροπή θα συνεχίσει, δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα αλλά να βρεθεί η αλήθεια για τα αδικήματα», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Τασούλας σχολιάζοντας με νόημα ότι η επιστολή Τσίπρα ήταν ηπίων τόνων.ΣΧΟΛΙΑ (93)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ ΒΑΣΤΑΖΟΥΣ.ΔΕΝ ΓΚΕΙΜ ΙΖ ΟΒΕΡ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

C.C.

Καλά το πας... σε λίγο το ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο 3%.

Σ

Ο Τσίπρας συμπεριφέρεται λες και ειναι ακόμη στην κυβέρνηση, μαλλον δεν καταλαβε ότι ΈΧΑΣΕ στις εκλογες! Η πλεοψηφία ανηκει στη ΝΔ και το Κινημα Αλλαγης στην επιτροπή αυτή οπότε πο μαγκιες αυτές δεν πιάνουν.

Μιλάει

Ο Αρχιαπατεώνας ΠΡΩΗΝ (ευτυχώς) πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μα καλά ρε συμπολίτες πόσο τυφλοί είστε που συνεχίζετε να τον δοξάζετε και να τον ακολουθείτε; Αυτόν που στήνει όλες τις βρώμες σε αυτόν τον τόπο και που πρέπει να τον κρεμάσουμε στο Σύνταγμα ως παράδειγμα προς αποφυγή; Ξυπνάτε ρεεεεε

Κακοπροαίρετος

Παιδιά δεν λέω άχρηστος ο Σύριζα και τάραξε τον κόσμο στις ψευτιές και στον ψευτοαριστερισμό αλλά μιλάμε για συγκάλυψη από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απ'το εξωτερικό υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα , θα δείτε πολλά σε μερικές μέρες γιατί μας παριστάνουν τις αθώες περιστερές όλοι ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ ΠΑΛΙ ΛΑΔΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ !!!

Καλοπροαίρετος

Ρε σύντροφε, πάλι στη συριζική προπαγάνδα για τάχα στοιχεία FBI; Αυτά τα στοιχεία και τα ονόματα του FBI είναι αυτά που τους είπε η σεξουαλικώς εκμεταλλευθείσα και μηνυθείσα για υπεξαίρεση γραμματέας, και ο άλλος ο υπόδικος υπάλληλος τέως της Novartis. Αυτά είναι τα στοιχεία και από αυτούς τα ονόματα. Πως, ποιος και γιατί τους πηγε ΗΠΑ, και τι τους συμβούλεψε να πουν; Είχε προηγούμενα με Σαμαρά και ΝΔ; Τους έταξε πάνω από 5 εκατομμύρια στον καθένα; Σανό παιδιά, όλα μπροστά μας θα αποκαλυφθούν..

Ο ντολμάς

έρμαιο των πρωτοπαλίκαρών του... Ξέρει ότι ξέρουν πολλά και τους κάνει τα χούγια. Γελοία υποκείμενα όλοι τους.

Μπαχαλοποίηση

Γνωστή η τακτική Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ. Τα κάνουμε όλα μπάχαλο για να μην ακουστούν αλήθειες, να υπάρξουν καθυστερήσεις, να στρέψουμε την προσοχή αλλού κλπ... Τα ίδια μια ζωή. Από τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια μέχρι τη Βουλή, καμία σοβαρότητα, καμία εποικοδομητική ενέργεια, καμία θετική συνεισφορά από την αριστερά. Όλα μπάχαλο να ‘χουμε να πορευόμαστε... Αηδία σε πιάνει πια...

Για να θυμηθούμε λίγο, τι έκαναν και τι έλεγαν, τα αριστερά λαμόγια....

Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, χωρίς καν να έχουν καταθέσει οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα, είχαν ήδη προαναγγείλει ότι στην υπόθεση της Novartis εμπλέκονται οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Οι εντυπωσιακές γνώσεις που είχαν στελέχη της κυβέρνησης για τη δικογραφία πριν καν ολοκληρωθεί (ακόμη και στοιχείων που δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν), η «επίσκεψη» του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον Αρειο Πάγο, πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή, αλλά και μια σειρά από περίεργες «συμπτώσεις» ενισχύουν τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για «σκευωρία». Στο σκοτεινό παρασκήνιο της υπόθεσης εντάσσεται και η παραίτηση-βόμβα, τον περασμένο χρόνο, της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, που χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, η οποία ζήτησε την αντικατάστασή της, καταγγέλλοντας «παράκεντρα εξουσίας», με αφορμή επιθέσεις που δέχθηκε από εφημερίδα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημόσια παραδοχή (ΑΝΤ1) του κ. Πολάκη, την περασμένη Τετάρτη, ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι μάρτυρες που εξετάστηκαν με ψευδώνυμα αλλά και το καθεστώς κάτω από το οποίο κατέθεσαν, καθώς και οι ίδιοι -όπως είπε- εμπλέκονται στην υπόθεση, γεννά πολλά ερωτήματα. «Δεν είναι αγαθά παιδιά, είναι στελέχη της εταιρίας, τους βρήκαν με μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται, τους πίεσαν και… κελάηδησαν», δήλωσε ανερυθρίαστα ο κ. Πολάκης, ο οποίος στην ερώτηση πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει αυτά τα στοιχεία καθώς είναι απόρρητα, παραδέχθηκε ότι είναι… «ενημερωμένος». Μάλιστα, ο ίδιος φαίνεται να γνωρίζει και τα νέα στοιχεία που θα προκύψουν από τη δικαστική έρευνα, λέγοντας συγκεκριμένα: «Ξέρετε τι άλλα πράγματα θα βγουν ακόμα;». Μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter είχε και εκείνος προαναγγείλει τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, γράφοντας: «Τώρα που έρχεται η Novartis θα καταλάβετε γιατί λύσσαξαν εναντίον μου οι 3 “σωματοφύλακες” και οι άρπαγες εκδότες του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Τσέος

Η δημοσία φαρμακευτική δαπάνη επί Κακλαμάνη, Αβραμοπούλου, και Ξενογιαννακοπούλου βάρεσε κόκκινα. Ήταν η εποχή που το κράτος αγόραζε τη σύριγγα πέντε φορές πάνω απ' ότι εσείς κι εγώ στο φαρμακείο, η ΕΕ μας έριχνε τα σχετικά πρόστιμα και οι αγγελίες στις εφημερίδες ήταν γεμάτες με ...Ζητούνται Ιατρικοί Επισκέπτες... Η κατακόρυφος εν συνεχεία πτώση της δαπάνης δεν ήταν αποτέλεσμα ηρωικών προσπαθειών των υπουργών που έποντω (Λοβέρδος, Άδωνις, Βορίδης) παρά συνέπεια της απαίτησης της τρόικας για μείωση των δαπανών και κουρέματος των χρεωστούμενων στις φαρμακευτικές, όπερ και εγένετο. Εταιρείες όπως η ντεπουί και η τζόνσον έχουν παραδεχτεί και πληρώσει πρόστιμα για το λάδωμα σε έλληνες γιατρούς (στις ΗΠΑ, εδώ μόκο). Το μόνο ερώτημα είναι το αν οι υπουργοί αφήναν αυτό το πάρτι εις βάρος των δημοσίων οικονομικών και εν τέλει της δημόσιας υγείας να λαμβάνει χώρα για ίδιον όφελος ή λόγω αγνοίας. Τέλος, ας δώσουμε εύφημον μνεία στον κ. Φρουζή που είχε το τιμόνι στην τρικυμία και έβγαλε το καράβι της νοβάρτις αλόβητο, ακόμα κι αν το βαλιτσάκι που έσερνε στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία περιείχε μόνο τη ρακέτα του σκουός και ένα ζεύγος νάικ αιρ.

CX

Μια και αναφέρεις τις ΗΠΑ η διαφορά είναι ότι εκεί δεν υπάρχει ούτε δημόσια ασφάλεια υγείας ούτε δημόσια νοσοκομεία. Αν θεωρείς ότι όλα πρέπει να περιέλθουν στον ιδιωτικό τομέα εγώ μαζί σου είμαι. Το δημόσιο ότι πιάνει στα χέρια του το καταστρέφει. Και για να προλάβω τα ορφανά του Στάλιν, που θα αρχίσουν την μπουρδολογία για τα δημόσια αγαθά, που είναι η Σοβιετία σας ρε παιδιά με τη σοσιαλιστική οικονομία; Μήπως κατέρευσε σαν τραπουλόχαρτο;;;

agg

Το τσίρκο σύριζα κοντά σας!. Για γέλια μόνο που τους βλέπεις. Το υπόλοιπο τσίρκο κυρά Τασία, δριτσας , αυλωνίτου , μεγαλοοικονόμου ,κουρουπλης , και άλλα πολλά αετόπουλα που χαθήκαν?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης