Βουλή: Κόντρα Βρούτση – Παππά για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά

vroutsis2

«Τίποτα δεν καταργείται» τόνισε ο υπουργός Εργασίας – Δυνητικό εργαλείο προς χρήση η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία - «Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης» απάντησε ο Νίκος Παππάς

Τις διατάξεις για τα εργασιακά που έχουν ενταχθεί στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο υπερασπίστηκε ο κ. Γιάννης Βρούτσης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση διατηρεί το καθεστώς προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων και την αρχή της επεκτασιμότητας.

Ο υπουργός Εργασίας, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους συνδικαλιστικούς φορείς και να αντικρούσει την κριτική της αντιπολίτευσης εξήγησε πως «είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αποτυπώνει ότι στον πυρήνα του έχει τις ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Πιστεύει σ’ αυτές. Εμείς είμαστε υπέρ των κλαδικών συμβάσεων και στην τήρηση και τη διατήρησή τους. Το κάνει σε όλη τους την έκταση το νομοσχέδιο. Περιορισμοί μπαίνουν μόνο για επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής, γιατί είμαστε υπέρ του να παραμείνουν ζωντανές και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Η συρροή, η ευνοϊκή ρύθμιση και η επεκτασιμότητα συνεχίζουν να υπάρχουν. Τίποτα δεν καταργείται».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις ενισχύουν την πλήρη απασχόληση και επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας.

Τέλος, τόνισε ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά ένα δυνητικό εργαλείο προς χρήση και διαβεβαίωσε ότι το Ηλεκτρονικό Μητρώο οργανώσεων εργοδοτών κι εργαζομένων διασφαλίζει πλήρως τα προσωπικά δεδομένα.

Παππάς: Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης

Πάντως, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Νίκος Παππάς απάντησε με οξύτητα λέγοντας: «Ήθελα να ήξερα από πού αντλεί αυτή την αυτοπεποίθηση και την έπαρση ο κ. Βρούτσης. Νομοθέτησε δύο φορές. Τη μία ως κανονικός διαρρήκτης με τροπολογίες 5 λεπτά πριν την ψήφιση νομοσχεδίου. Και τώρα ως λαθρεπιβάτης στον αναπτυξιακό. Αφού είναι τόσο καλές οι ρυθμίσεις σας για την εργασία, γιατί δεν τις φέρατε σε χωριστό νομοσχέδιο; Δεν καταλαβαίνετε ότι όταν υπάρχουν δυσκολίες στην οικονομία και διευκολύνετε τις απολύσεις οι επιχειρήσεις θα απολύσουν;»

Νωρίτερα ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ως όχημα για την προώθηση των ρυθμίσεων που «απορυθμίζουν» την αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ΜεΡΑ25 ο κ. Κρίτωνας Αρσένης σημείωσε ότι «η Τρόικα που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις ήταν πιο ειλικρινής. Εσείς τις κάνετε τόσο διάτρητες, που να μην έχει νόημα να παλεύουν γι’ αυτές οι εργαζόμενοι».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Νίκος

Ξεδοντιάστε την ισχύ των μειοψηφιών, δεν μπορούν να προκηρύσσουν όποτε θέλουν κομματικές απεργίες, ούτε οι απλοί εργαζόμενοι μπορούν να βρίσκονται σε συνελεύσεις μέχρι τις 5 το πρωί.

?????????

Αυτός ο Παππάς, πού δούλευε πρίν τον ταίσει ο Ελληνικός λαός, τί δουλειά έκανε πριν; Μπορεί να μας πεί κανείς???

Χμ..

είπε "λαθρεπιβάτης" ένας Τσυριζαίος? Υπάρχουν "λαθραίοι" άνθρωποι τελικά ή όχι??? Σύντροφοι είστε για γέλια και για κλάματα !!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Tsipras_01

«Ο Τσίπρας θα ηγηθεί της πορείας του Πολυτεχνείου: Γελάει και το υπηρετικό προσωπικό στο κότερο» είναι το τιτίβισμα που δίνει τον τόνο - Τα στιγμιότυπα από τις εγκάρδιες συνομιλίες με τον Τραμπ υπενθυμίζουν τον αλα καρτ αντιαμερικανισμό του πρώην πρωθυπουργού

1
george_koumoutsakos_main

Σκοπός των επισκέψεων του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι η οικοδόμηση διεθνών συνεργασιών για υποστήριξη και ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας που καλείται να καταβάλλει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό

petsas

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε με αφορμή την «επίσκεψη» μελών του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη - «Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και η έννομη τάξη αποκαθίσταται» ανέφερε

3
pavlopoulos

«Τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας, υπενθυμίζοντας ότι το παρελθόν δεν πρέει να μας διχάζει αλλά να μας διδάσκει και να μας ενώνει» το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία, κατά τις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της «Μάχης του Βαρθολομιού»

4