Βουλή: Ο Τσίπρας καλύπτει «Ρασπούτιν» στο σκάνδαλο Novartis και βλέπει... σκευωρία

Βουλή: Ο Τσίπρας καλύπτει «Ρασπούτιν» στο σκάνδαλο Novartis και βλέπει... σκευωρία

Πλήρης κάλυψη στον Παπαγγελόπουλο από τον πρώην πρωθυπουργό που τον αποκάλεσε «Ρασπούτιν» - ΝΔ: Ο κ.Τσίπρας δεν κατανοεί τις αρχές της Δημοκρατίας και το Σύνταγμα - Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για το αν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης

tsip0
Σε εξέλιξη βρίσκεται  συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση της Προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την  υπόθεση Novartis.






Από το βήμα της Ολομέλειας, ο  πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για πολιτικό ρεβανσισμό και κάλυψε πλήρως τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Μάλιστα, χαρακτήρισε «δειλό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δεν είχε το σθένος να παραπέμψει τον ίδιο, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για λιποταξία. 

«Δεν κατανοείτε τις αρχές της Δημοκρατίας και το Σύνταγμα» ανέφερε ο κ. Σπήλιος Λιβανός απαντώντας στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα και στην κριτική του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης λιποτάκτησε από την συζήτηση της Βουλής για την προκαταρκτική εξέταση των χειρισμών Παπαγγελόπουλου.

Κλείσιμο
«Ο κ. Τσίπρας έθιξε την παράταξή μας και τον πρωθυπουργό. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ρεβανσισμό και λιποταξία επειδή λείπουν οι υπουργοί από την αίθουσα σήμερα. Τον κατηγόρησε ο αρχηγός σας γιατί δεν κατανοεί τις αρχές της Δημοκρατίας. Η μη υπογραφή και απουσία του πρωθυπουργού από την διαδικασία και όλων των υπουργών αποτελούν απόδειξη για την προσήλωση της παράταξής μας στις αρχές της Δημοκρατίας και την ανεξαρτησία των εξουσιών» ειπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για να συνεχίσει « Η ανεξαρτησία της νομοθετικής εξουσίας είναι ιερή για την παράταξη μας όχι για την δική σας. Είναι ιερή και για το Σύνταγμα. Θα έπρεπε να διαβάσει το Σύνταγμα ο κ. Τσίπρας . Το Σύνταγμα λεει ότι μόνο η Βουλή έχει αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη σε μέλη κυβέρνησης. Ερχόμαστε και σας λέμε κύριοι που φωνάζετε γιατί δεν έχετε επιχειρήματα. Και έφυγε και ο αρχηγός σας που δεν έχει επιχειρήματα και έκανε την χειρότερη ομιλία του. Εμείς εδω είμαστε οι μόνοι που θα κρίνουμε αν θα προχωρήσουμε στην σύσταση της προανακριτικής και όχι η κυβέρνηση. Γι αυτό ο πρωθυπουργός και υπουργοί όχι μόνο δεν είναι εδώ για να παρέμβουν όπως κάνατε εσείς αλλά δεν υπέγραψαν καν αυτή την πρόταση ακριβώς για να αφήσουν στην Βουλή αυτή την αρμοδιότητα».

Μάλιστα, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξηγούσαν μετά την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδειξε για μια ακόμα φορά την ανεύθυνη προσέγγιση κρίσιμων θεσμικών ζητημάτων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της «θεσμικής ευθύνης» και του Συνταγματικού γράμματος που προβλέπει ότι η αρμοδιότητα για την άσκηση δίωξης σε υπουργούς ανήκει αποκλειστικά στην Βουλή και όχι στην εκτελεστική εξουσία. Παράλληλα, τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει αυτό που κατηγορεί τον κ. Τσίπρα, δηλαδή να προαναγγέλλει διώξεις κατά πολιτικών αντιπάλων. 

Ο κ.Τσίπρας, είπε: 

Είμαι 10 χρόνια στην αίθουσα και επιτρέψτε μου να πω ότι παρακολουθώ από μικρό παιδί την διαδικασία, αλλά αυτή την εικόνα εδώ, δεν την έχω συναντήσει ποτέ. (*σ.σ. έδειξε τα άδεια έδρανα υπουργών). Σε ένα πολύ κρίσιμο θέμα που είναι εξόχως θεσμικό θέμα. Κατηγορείτε έναν πολιτικό σας αντίπαλο και δεν έχετε το σθένος να είναι στο έδρανο ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε υπουργοί, ούτε ένας υφυπουργός.


Σε μια τόσο σοβαρή διαδικασία, όπως η σημερινή, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αποφασίζει να παραπέμψει έναν πρώην υπουργό, έναν πολιτικό της αντίπαλο σε ειδικό δικαστήριο, γιατί αυτό κάνετε σήμερα, θα περίμενε κανείς τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η κυβερνητική πλειοψηφία να σταθούν στο ύψος των πολιτικών και κοινοβουλευτικών περιστάσεων.

Να βρίσκονται τουλάχιστον σήμερα εδώ, να πάρουν το λόγο και διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους.

Αλλά εσείς είστε και ρεβανσιστές αλλά και δειλοί ταυτόχρονα. 

Α. Τσίπρας - Πρόεδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Αποφασίζετε να παραπέμψετε για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, έναν υπουργό σε ειδικό δικαστήριο, όχι γιατί έχετε κάποια ένδειξη σκανδάλου,  όχι γιατί κατηγορείται ότι ζημίωσε με πράξεις ή με παραλήψεις το ελληνικό δημόσιο, ούτε γιατί τον κατηγορείτε ότι έβαλε το χέρι στο μέλι.

Αλλά γιατί είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Νοβάρτις.  Το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης δηλαδή των τιμών του φαρμάκου από στελέχη των δικών σας κυβερνήσεων, προκειμένου να ευνοηθεί μια πολυεθνική σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.



Και είχε και το θράσος να πει δημόσια ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία. Και αυτό ήταν το μέγα έγκλημα. Γιατί αν δεν ήταν το μεγαλύτερο αλλά το δεύτερο ή το τρίτο μεγαλύτερο, δε θα παρεξηγούσασταν, ότι ήταν το μεγαλύτερο σας μάρανε…



Κατηγορείτε λοιπόν εναν πολιτικό σας αντίπαλο επειδή είχε το θράσος να μην κουκουλώσει τις δικές σας τις πομπές.

Και αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία.

Και άλλες φορές κυβερνήσεις ερεύνησαν σκάνδαλα και οδήγησαν πολιτικούς σε ειδικά δικαστήρια και υπήρξαν και αθωώσεις αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε επόμενη κυβέρνηση να στήσει ειδικό δικαστήριο για να εκδικηθεί τον πολιτικό της αντίπαλο επειδή έκανε ειδικό δικαστήριο. 

Όλοι κατά καιρούς κάνουμε χρήση της παροιμίας «φωνάζει ο κλέφτης»,

αλλά για πρώτη φορά εσείς κάνετε πράξη την απόπειρα να φοβίσετε το νοικοκύρη και μάλιστα με διαδικασίες ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου.

Καμία άλλη κυβέρνηση δε το αποτόλμησε αυτό και μάλιστα εσείς το έχετε βάλει στα πόδια γιατί δεν έχετε τα κότσια. Και μάλιστα ενώ η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή. Με εν εξελίξει ποινική δίωξη σε ένα πρώην υπουργό και υπό διερεύνηση για άλλους δυο ακόμη.

Δε μιλάμε δηλαδή για μια υπόθεση που τελεσιδίκησε, σας βρήκε αθώους και σας πνίγει το δίκιο. Μιλάμε για μια υπόθεση που η διερεύνηση από τη δικαιοσύνη είναι εν εξελίξει. Και εσείς που το βάλατε στα πόδια προκειμένου να τη προλάβετε. 
Προκειμένου να τη κουκουλώσετε. Προκειμένου να τρομοκρατήσετε τους δικαστές, στήνετε ειδικά δικαστήρια αξιοποιώντας τη πλειοψηφία που έχετε στη Βουλή.



Αλλά την ώρα που διαπράττετε αυτή τη μέγιστη προσβολή και βαναυσότητα απέναντι στη Δικαιοσύνη. Την ώρα που διαπράττετε τη μέγιστη βαναυσότητα απέναντι στο ίδιο το πολικό σύστημα,

γιατί συνειδητά ποινικοποιείτε τη πολιτική ζωή στοχοποιόντας τον πολιτικό σας αντίπαλο όχι με στοιχεία, αλλά επειδή είχε το πολιτικό θάρρος να σας ελέγξει. Την ώρα αυτή, λοιπόν, τη κρίσιμη τη κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια…

Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη πολιτική ιστορία του τόπου. 


Δε ξέρω αν ο κος Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν επιθυμούσε και σέρνεται σε αυτή την ιστορία, από την εσωκομματική του αντιπολίτευση, Αυτά είναι δικά σας θέματα.

Αλλά εφόσον επέλεξε τη σημερινή διαδικασία, η απουσία του συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία. 
Είχε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ήταν εδώ για να ακούσει αυτόν που εδώ και μήνες κατονομάζει ως Ρασπούτιν. Και να αναλάβει την ευθύνη που τον οδηγεί χωρίς στοιχεία σε μια διαδικασία πολιτικού ρεβανσισμού.

Και αν είναι μία φορά δειλός ο κος Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει το Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κου Σαμαρά, 
Είναι δυο φορές δειλός, γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα. Δυο φορές δειλός.


Ποιός έστησε την σκευωρία

Άντε και την έστησε λοιπόν τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος; Πώς την έστησε τη σκευωρία αυτή; Μόνος του; Για κάποιο προσωπικό όφελος την έστησε;

Εκτός αν θέλετε να αποδείξετε ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε προσωπικές διαφορές με τον Γεωργιάδη και το Λοβέρδο. Είχαν να λύσουν κάποιες περιουσιακές διαφορές των παππούδων τους; Αλλά εσείς δε λέτε αυτό.

Λέτε ότι έστησε πολιτική δίωξη και σκευωρία προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του και ενάντια στη ΝΔ. 
Αυτό δε λέτε ; Μάλιστα. Και ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ποιος ήταν ο Πρωθυπουργός ; Γιατί τον εξαιρείτε ;

Μήπως σας έπιασε ο πόνος, η μεγαθυμία και ο πολιτικός πολιτισμός; Όχι βέβαια. Για να γλιτώσετε τον πολιτικό διασυρμό και τον διεθνή εξευτελισμό. Για αυτό και με εξαιρείτε. Και γι αυτό είστε δύο φορές δειλοί.

Και αυτή σας η στάση, σας η επιλογή, αυτή η διπλή δειλία, σας καθιστά ακόμη πιο αναξιόπιστους και φαιδρούς στα μάτια της κοινής γνώμης, ακόμη και των ίδιων των ψηφοφόρων σας. Παρότι, όμως, δεν στραφήκατε εναντίον μου προσωπικά, στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά.

Διότι ας μη γελιόμαστε στην ουσία το πρόβλημά σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα.

Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά. Το πρόβλημά σας είναι το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας, για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, κράτος δικαίου, δικαιώματα αλλά και αληθινή Δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Ναι καλά το ακούσατε Δικαιοσύνη. Γιατί το 2015 ο ελληνικός λαός δεν ανέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Του ανέθεσε και τον αγώνα εναντίον ενός από τα βασικά αίτια που οδήγησαν στη χρεοκοπία: Δηλαδή της θεσμοθετημένης διαφθοράς.

Και αν σε κάτι αποτύχαμε – θα μου πείτε χάσαμε τις εκλογές. Ναι τις χάσαμε και μας έκρινε ο ελληνικός λαός - δεν ήταν ότι ελέγξαμε τη Δικαιοσύνη, όπως ανοήτως μας κατηγορείτε εσείς.

Ή ότι παρεμβήκαμε στο έργο της.

Αλλά αντιθέτως ότι δεν καταφέραμε να πολεμήσουμε όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε τα βαθιά κυκλώματα στο εσωτερικό των θεσμών. Αυτά τα κυκλώματα που είχαν εκκολαφθεί η αδιαφορία και οι καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς, αλλά και η πολυνομία και η γραφειοκρατία που τη θρέφουν.

Και φυσικά δε το καταφέραμε όχι επειδή δεν το επιδιώξαμε.

Αλλά επειδή είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σύστημα πολύ πιο δυνατό από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του, που άλλωστε νικήσαμε πολλές φορές στις κάλπες.



Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον εναγκαλισμό των διεφθαρμένων με ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής εξουσίας.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον πολιτικό έλεγχο μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, μέσω των γνωστών payroll, από το ΚΕΛΠΝΟ και όχι μόνο, με στόχο να καλλιεργούν δημοφιλές προφίλ στα διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα που ήταν εντολείς τους.

Και όποιος ζητούσε τη διερεύνηση σκανδάλων έβλεπε έναν εσμό καναλιών, ραδιοφώνων, εφημερίδων, site, να πέφτουν πάνω του και να τον κατηγορούν για «παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης»!

Όποιος ήθελε και όποιος θέλει τη διαφάνεια σε αυτή τη χώρα, τάχα μου παρεμβαίνει στο έργο τηςΔδικαιοσύνης!



Γι’ αυτό λοιπόν στήνετε αυτή τη παρωδία σήμερα στη Βουλή.  Γι’ αυτό εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσω του Παπαγγελόπουλου και όχι ο Παπαγγελόπουλος, που τον στοχοποιείτε δίχως στοιχεία. Αλλά έχετε λογαριάσει λάθος. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει.

Είμαστε αποφασισμένοι τους αγώνες μας κατά της διαφθοράς να τους υπερασπιστούμε μέχρι τέλους, για να θυμηθώ κι εγώ μια προσφιλή σας έκφραση.

Είμαστε υπέρ κάθε διερεύνησης και σας προκαλούμε. Σας είχα διαμηνύσει άλλωστε, κάντε ότι νομίζετε καλύτερο: Εξεταστική. Προανακριτική. Ειδικό δικαστήριο. Ό,τι σας ταιριάζει. 

Η συμμετοχή μας στην προανακριτική που θα στήσετε, θα είναι μια ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης,  πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα, εν μέσω της κρίσης, όταν του κόβατε μισθούς και συντάξεις, να τον αναγκάζετε να πληρώνει πανάκριβα τα φάρμακά του.

Γιατί όσες φορές και να γράψετε και να προφέρετε τη λέξη σκευωρία,  δεν θα καταφέρετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε ποιο είναι το σκάνδαλο.

Και δε ξέρω αν το έχετε καταλάβει, με την επιλογή σας να κάνετε προανακριτική, μάλλον το αντίθετο θα καταφέρετε.

Και ως προς αυτό εμείς σας ευχαριστούμε θερμά, γιατί μας δίνετε την ευκαιρία να ξαναθυμίσουμε στους έλληνες πολίτες τι ακριβώς είναι η NOVARTIS.

-NOVARTIS, λοιπόν, είναι αυτός ακριβώς ο μηχανισμός της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, την ώρα που ο ελληνικός λαός στέναζε από τη λιτότητα και από «μέτρα του σοκ».

Ο μηχανισμός που έφτανε μέχρι το επίπεδο της δράσης των υπουργών,

αφού συνδεόταν με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων ή και με την ανάληψη πρωτοβουλιών νομοθέτησης που διευκόλυναν την προώθηση των συμφερόντων συγκεκριμένων εταιρειών στο χώρο του φαρμάκου.

-NOVARTIS είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση μίας σκανδαλώδους διαδικασίας, η οποία έφερε τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από τα 0,3 δις ευρώ το 1989 στα 7,3 δισ. το 2010.
Όταν στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου οι φαρμακευτικές δαπάνες αυξάνονταν ετησίως κατά 3,5% κατά μέσο όρο, ο Έλληνας πολίτης επιβαρυνόταν με άνοδο των τιμών του φαρμάκου κατά 11,1% - το υψηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

-NOVARTIS είναι βασικό σκέλος του μεγάλου σκανδάλου της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 32,68 δις ευρώ την περίοδο 2000-2014.



-NOVARTIS είναι η μεγάλη ζημία του ελληνικού δημοσίου από τις χαριστικές πράξεις υπέρ της ίδιας και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, κατά 12 δις τον χρόνο,

όταν θυμίζω το περίφημο σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε υπεξαίρεση 100 εκατομμυρίων ευρώ.



-NOVARTIS είναι το μεγάλο φαρμακευτικό κόλπο κατά το οποίο η χώρα μας, ως χώρα μέσου επιπέδου ανάπτυξης, επελέγη ως τιμή αναφοράς.

Έπαιρναν δηλαδή τιμή από εμάς, σε πρώτη φάση 29 χώρες και σε επόμενη φάση άλλες 50 χώρες.

Η υψηλή τιμή, λοιπόν, του φαρμάκου εδώ μεταφραζόταν σε υψηλή τιμή αναφοράς διεθνώς.

Γιατί διάλεξαν τη δική μας χώρα;

Προφανώς, επειδή υπήρχε στην Ελλάδα γόνιμο έδαφος διαφθοράς για να πετύχουν τους σκοπούς τους.
Και, για να μιλήσω ακόμη πιο πρακτικά,

NOVARTIS είναι φάρμακο να στοιχίζει 1087 ευρώ για τον Γάλλο και 3300 ευρώ για τον Έλληνα,

NOVARTIS είναι ιατρικό εξάρτημα με κόστος 1225 ευρώ να πωλείται 5450 ευρώ στην Ελλάδα,

NOVARTIS είναι ιατρικό μηχάνημα να πωλείται στην Ελλάδα σε τιμή 45 φορές μεγαλύτερη από αυτή του εξωτερικού.

Αυτή είναι η NOVARTIS στη συνείδηση του μέσου Έλληνα.
Αυτή είναι η NOVARTIS για την οποία δε θέλετε να μιλάμε, γιατί έχετε λερωμένη τη φωλιά σας.
Και προκειμένου να μη μιλάμε για το φόνο, μας βάζετε να μιλάμε για τον σκευωρό, τον Παπαγγελόπουλο. Ο οποίος είναι και Ρασπούτιν ταυτόχρονα.

Αλλά ομολογώ ότι όταν τον γνώρισα, δεν του το χα ότι έχει τέτοια χαρίσματα και τόσο μεγάλες και υπερφυσικές δυνατότητες όπως ο Ρασπούτιν.

Δεν του το' χα επίσης ότι μπορούσε να στήσει ακόμη και το FBI.

Γιατί άκουσα να μας κατηγορείτε, ότι σπιλώσαμε τη συνείδηση τόσων πολιτικών ενώ, εν τέλει, για πολλά από αυτά τα πρόσωπα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.



Κατ αρχάς αν είχαμε πράγματι στόχο, όχι να διερευνηθεί η αλήθεια από τη δικαιοσύνη αλλά να σπιλώσουμε αντιπάλους, δε θα στέλναμε όλο το φάκελο με όλα τα πρόσωπα πίσω στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Θα επιλέγαμε τους πιο πρόσφορους στόχους.

Αυτούς που θα εκτιμούσαμε ότι είναι οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι κρίκοι και θα τους οδηγούσαμε στο ειδικό δικαστήριο.

Θα κινούμασταν δηλαδή με δόλο. Όπως ακριβώς κάνετε εσείς σήμερα. Δεν το πράξαμε, γιατί δεν είμαστε εσείς.

Αλλά ό,τι ήρθε από τη Δικαιοσύνη, με τις ενδεδειγμένες από το Σύνταγμα και το νόμο διαδικασίες, το επιστρέψαμε στη Δικαιοσύνη.

Δεν παραστήσαμε εμείς τους δικαστές.  Αλλά ακούω επίσης πολλούς, να μιλάνε για σκευωρία διότι λέει αρκετοί από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μπήκαν στο αρχείο. Μα αυτό ακριβώς αποτελεί την απόδειξη του ότι δεν υπήρξε σκευωρία.

Διότι αν οι δικαστές ήταν σκευωροί, όπως τους καταγγέλλετε από τη πρώτη μέρα για να τους τρομοκρατήσετε προκειμένου να μην πράξουν το καθήκον τους,  δε θα είχαν κάνει σκευωρία αλά καρτ, αλλά θα έπρατταν το πιο εύκολο για αυτούς, να ασκήσουν ποινικές διώξεις αδιακρίτως και να διερευνηθεί περαιτέρω η πιθανή εμπλοκή και η ποινική ευθύνη.



Εκτός βέβαια αν, όπως είπα και πριν, ο Παπαγγελόπουλος ως Ρασπούτιν είχε καταφέρει να στήσει και το FBI,

οπότε πρέπει όχι να τον στείλετε στο εδώλιο του κατηγορούμενου αλλά να τον αξιοποιήσουμε τον άνθρωπο για εθνικούς σκοπούς.

Εκτός δηλαδή αν ισχυρίζεστε ότι είναι προϊόν σκευωρίας το έγγραφό του FBI που περιγράφει το σκάνδαλο που διερευνούν οι αμερικανικές αρχές και το οποίο κάνει ονομαστική αναφορά σε 7 από τα 10 αρχικώς εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Εκτός αν είναι σκευωρία και το έγγραφο των αμερικανικών αρχών, που επαναλαμβάνεται στο πόρισμα των Εισαγγελέων για τη δίωξη κατά του πρώην υπουργού, στο οποίο αναφέρουν αυτολεξεί τα εξής:

«Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης των τιμών… και ότι η θέση της εταιρείας ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ που θα χάνονταν για τη Νοβάρτις…».

Βέβαια, μεταξύ μας, τι να μας πει και το FBI;

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι έχει χάσει πάσα ιδέα για το FBI, από την ποιότητα των ερευνών του για τη NOVARTIS.

Βλέπετε, το FBI δεν είναι ΕΥΠ, να το θέσουμε υπό την εποπτεία του κ. Μητσοτάκη και αυτό να τελειώνουμε…

τε βάλει στα πόδια γιατί δεν έχετε τα κότσια.
Και μάλιστα ενώ η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή.

Με εν εξελίξει ποινική δίωξη σε ένα πρώην υπουργό και υπό διερεύνηση για άλλους δυο ακόμη.

Η κρίσιμη λέξη στη σημερινή συνεδρίαση, ό,τι και να αποφασίσετε στη ψηφοφορία.

Η κρίσιμη λέξη στη προανακριτική που θα στήσετε.

Όσο και να έχετε εκ των προτέρων προαποφασίσει το αποτέλεσμα.

Η κρίσιμη λέξη στο ειδικό δικαστήριο που ενδεχομένως, παρότι χωρίς στοιχεία, έχετε προαποφασίσει να στήσετε.



Η κρίσιμη λέξη, δυστυχώς για σας δεν είναι η λέξη σκευωρία.



Η λέξη που είναι στο στόμα και στο μυαλό, εκατομμυρίων συμπολιτών μας.

Η λέξη που σιγοψιθυρίζουν στις πλατείες και που φωνάζουν στα καφενεία, οι συνταξιούχοι που πλήρωσαν το φάρμακό τους διπλά,

οι απολυμένοι από τη κρίση, οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό.

Δεν είναι σκευωρία.

Δυστυχώς για σας, ότι και να κάνετε.



Η λέξη είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Δικαιοσύνη ζητά ο ελληνικός λαός



Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν κατάφερε να τα αλλάξει όλα, ωστόσο τόλμησε να αρθρώσει ως κυβέρνηση έναν λόγο και να υλοποιήσει μια πολιτική που έφερε την ουσιαστική έννοια της δικαιοσύνης στο επίκεντρο:



Τόσο της δικαιοσύνης που πρέπει να αποδίδεται στα δικαστήρια της χώρας μας.

Όσο και της δικαιοσύνης στους θεσμούς, στη ζωή, στη κοινωνία, στη καθημερινότητά μας.



Εσείς σήμερα επιχειρείτε με ένα δειλό ρεβανσισμό να δώσετε ένα ακόμη πλήγμα στη δικαιοσύνη. Σας διαβεβαιώνω, θα το βρείτε σύντομα μπροστά σας. Και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.

Όσα ειδικά δικαστήρια και να στήσετε για να αποδείξετε δήθεν σκευωρίες, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και η πλειοψηφία όσων σας ψήφισε, γνωρίζει ποιο είναι το σκάνδαλο. Και ζητά δικαιοσύνη. Και τώρα βλέπει εσάς, να προσπαθείτε να το θάψετε.  Κάτω από την ομίχλη της δήθεν σκευωρίας.  Να το θυμάστε, δε θα σας βγει σε καλό.


Η διαδικασία στην Ολομέλεια για την προανακριτική 

Σήμερα το βράδυ, η Ολομέλεια αναμένεται να αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προανακριτικής ώστε να διερευνηθούν οι σαφείς ενδείξεις που εντοπίζει η σχετική πρόταση της ΝΔ για την τέλεση από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τεσσάρων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες στο τέλος της διαδικασίας θα υπάρξει παρέμβαση και από τον κ. Παπαγγελόπουλο ο οποίος θα επιχειρήσει να αντικρούσει τα στοιχεία και τις καταγγελίες. Αναφορικά με την κρίσιμη ψηφοφορία από τις έως τώρα τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να εγκριθεί με ευρύτατη πλειοψηφία καθώς θα στηριχθεί και από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης. Το ΚΚΕ πιθανότατα θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία ενώ προς το «παρών» προσανατολίζεται το ΜεΡΑ25 επισημαίνοντας ότι η Βουλή πρέπει να είναι νομοθετικό και όχι δικαστικό όργανο.

Πηγές από το κόμμα υποστηρίζουν ότι ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα προτείνει την δημιουργία Σώματος Δίωξης Πολιτικών και Μεγαλοεπιχειρηματιών στα πρότυπα του FBI ώστε υποθέσεις υπουργών να μην διαβιβάζονται στο κοινοβούλιο. Απομονωμένος θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσει την πρόταση. Στελέχη της Κουμουνδούρου διευκρινίζουν ότι ποτέ δεν ανέφεραν πως θα ψήφιζαν παρόμοια πρόταση αλλά ότι προκάλεσαν την ΝΔ να προχωρήσει σε «έρευνα παρωδία για να διαπιστωθεί ποια είναι η δήθεν σκευωρία και ποιο το πραγματικό σκάνδαλο». Από την άλλη πλευρά ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι η ΝΔ είχε υπερψηφίσει όλες τις σχετικές προτάσεις που είχε φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Πλεύρης: Η έρευνα για τη σκευωρία θα φτάσει μέχρι τέλους

Έως τέλους θα φθάσει η έρευνα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την σκευωρία της Novartis και τους συνολικούς χειρισμούς του Ρασπούτιν που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα σύμφωνα με τον κ. Θανάση Πλεύρη.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας ανοίγοντας την κοινοβουλευτική συζήτηση επισήμανε πως «H Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία θα λειτουργήσει με απολύτως θεσμικά σε μια ιδιαίτερη υπόθεση που μας ήλθε με το αρ. 86 καθώς διερευνάται τυχόν παρέμβαση υπουργού στη δικαιοσύνη πράγμα που ακουμπά την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας» για να εξηγήσει: «α) Η πρωτοβουλία δίνεται όπως ορίζει το Σ και ο ΚτΒ αποκλειστικά στην Βουλή χωρίς παρέμβαση της Κυβέρνησης σε κανένα επίπεδο β) Κινούμαστε με το αυστηρό πλαίσιο του Νόμου και η Προκαταρκτική θα διερευνήσει συλλέγοντας στοιχεία, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο τα πρώτα στοιχεία, αφού ο φάκελος ήλθε αμελλητοί στην βουλή και επομένως το ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (πχ διαβάζουμε με ενδιαφέρον για παρεμβάσεις στην ΕΤΑΔ, καταγγελία εισαγγελέως Τσατάνη) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ».

«Η παρούσα λοιπόν πλειοψηφία σεβόμενη το τεκμήριο αθωότητας του εμπλεκομένου υπουργού θα διερευνήσει την υπόθεση με την υπόσχεση ότι θα φθάσουμε μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της. Σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυβέρνηση που κρέμασε κόσμο στα μανταλάκια με μοναδικά στοιχεία μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων, που αποδείχθηκαν ψευδείς, η παρούσα πλειοψηφία στηρίζεται σε επαρκές αποδεικτικό υλικό για την Παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς υπάρχουν ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ μαρτυρίες πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών» συνέχισε ο κ. Πλεύρης για να προσθέσει: «

Συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΑΪΚΟΥ (ΚΑΤΑΘΕΣΗ 23.09.19 ΩΡΑ 12.00 ΚΑΙ 14.40)

Ø Σημείο καμπής στην όλη υπόθεση είναι η παραίτηση της τότε εισαγγελέως διαφθοράς κας Ράικου, μετά από δημοσίευμα σε βάρος της στην εφημερίδα Ντοκουμέντο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της, και λέγοντας ότι δεν θα μετατραπεί σε Ιφιγένεια λόγω επίορκων κρατικών λειτουργών και συμφερόντων (24.03.17).

Ø Η κα Ράικου καταθέτει στις 23.09.19 για την τότε της παραίτηση: επίσκεψη της δημοσιογράφου Παπαδάκου 2 φορές που μάλιστα της καταγγέλθηκε ψευδώς ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού και εν συνεχεία επικοινωνία με τον κ. Παπαγγελόπουλο με τον ακόλουθο διάλογο την 2η φορά λίγο πριν το δημοσίευμα στο Ντοκουμέντο και την παραίτηση της:

Ø «Ακόμα δεν έστειλες την δικογραφία της Νοβάρτις στη Βουλή», «Υπουργέ εγώ χωρίς στοιχεία δεν διώκω κανέναν», «Έχεις και παραέχεις. Στείλε την για τα παρακάτω θα φροντίσουν άλλοι». «Δεν είμαι αυτής της σχολής». «Κάτσε τότε και θα δεις εάν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου». => ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ø Μετά την παραίτηση αναλαμβάνει Εισαγγελέας η νυν Εισαγγελέας κα Τουλουπάκη, αμέσως μετά την προαγωγή της ενώ υπήρχαν εμπειρότεροι της.

Ø Αλληλουχία: Πιέζεται Ράικου-> αρνείται να συμπράξει-> δημοσίευμα στο Ντοκουμέντο-> ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΓΓΕΛΗ (ΙΚΑΝΟ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΔΑΜΑΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 29.03.16 ΘΕΣΜΩΝ Κ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ)

Ø Διορίζεται ως επόπτης Οκτώβριο του 2018 και παραιτείται 07.01.19 έπειτα από δημοσίευμα στην Εφημερίδα Δημοκρατία 05.01.19 για δήθεν παραλήψεις του. Είχε διαδεχθεί τον παραιτηθέντα συνάδελφο του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Ø Καταγγέλλει βιασύνη της Τουλουπάκη για άσκηση ποινικής δίωξης σε πολιτικούς και μάλιστα ήθελε να ενημερώσει τους συνάδελφους στις ΗΠΑ ότι μέχρι 20.12.18 θα ασκούσε ποινική δίωξη σε πολιτικά πρόσωπα με απλές ενδείξεις και μετά τα υπόλοιπα να τα εύρισκε ο ανακριτής (σελ. 3, 4, 5,6 της από 21.02.19 αναφοράς του), πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τα μέλη του μεικτού κλιμακίου (ΣΟΕΕ) που δηλώνουν ότι πιέζονταν να εκδώσουν πόρισμα έως τις 15.12.18, εντός 15 ημερών υλικό 2 terabytes απειλούμενα με πειθαρχικές διώξεις, ενώ δήλωναν αδυναμία

Ø Καταγγέλλει ότι η εισαγγελέας διαφθοράς ήθελε να μην περαιωθεί η υπόθεση συνολικά για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά να κομματιαστεί η υπόθεση χρονικά (σελ 4 αναφοράς)

Ø Αναφέρεται σε μη αξιοποίηση του συνόλου του υλικού από τους εισαγγελείς διαφθοράς τους οποίους χαρακτηρίζει και ανεπαρκείς (σελ. 23)

Ø Κατονομάζει ότι υπάρχει ενορχηστρωτής Ρασπούτιν (2,4,5 αναφοράς του)

ΕΙΔΙΚΩΣ Η ΑΠΟ 23/09/19 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

Ø Οι Εισαγγελείς δεν λειτουργούσαν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά υπήρχε μια αόρατη δύναμη, ένα τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα.

Ø Στην Βιέννη κατάλαβε ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη για Λοβέρδο, Σαμαρά Γεωργιάδη.

Ø Ότι ενημέρωση της Εισαγγελέα του ΑΠ που ήξερε το όνομα του Ρασπούτιν και τον Υπουργό Δικαιοσύνης (Καλογήρου) που μάλιστα εξεμάνη.

Ø Η Τουλουπάκη, που αν και άπειρη τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση επικοινωνούσε με τον Ρασπούτιν μέσω Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ø Μάλιστα επιβεβαιώνει και κατάθεση Ράικου, καθώς Τουλουπάκη είχε αναφερθεί σε βίντεο με Πικραμένο τμήμα της δικογραφίας που τελικώς ΔΕΝ υπήρχε. «Συγγνώμη έκανα λάθος δεν υπήρχε τέτοιο βίντεο»

Ø Αλληλουχία: Καταγγέλλει Αγγελής Μεθοδεύσεις-> δημοσίευμα στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-> ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ

Ø Καταγγέλλει ότι του ασκήθηκαν πιέσεις να αναφερθεί σε χρηματισμούς των Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα από τους εισαγγελείς που τον εξέταζαν. (δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό protothema 02.01.19 και συνέντευξη στο skai 02.01.19.).

Ø Αποκαλύπτεται η ακόλουθη αλληλουχία α) Ο Μανιαδάκης πιέζεται να καταθέσει εναντίον Σαμαρά / Στουρνάρα / Γεωργιάδη και ο ίδιος αρνείται γιατί δεν έχει τίποτα εναντίον τους β) Γίνεται διαρροή σε βάρος του στην εφημερίδα Documento και αντίστοιχο δημοσίευμα στις 11.11.18 γ) Τα όσα αναφέρει το δημοσίευα επιβεβαιώνονται με κατάθεση κατά του Μανιαδάκη από το Σαράφη στις 27.11.18 και δ) στον Μανιαδάκη που αρνείται να καταθέσει κατά των ανωτέρω αίρεται η προστασία του και ακολουθεί άσκηση ποινικής δίωξης και σύλληψη !!!!!!!

Ø Τα ανωτέρω ήδη έχει δηλώσει στον Στουρνάρα και μάλιστα με την αναφορά ότι απειλούνταν ότι δεν θα ξαναδεί τα παιδιά του.

Ø Επιπλέον έλαβε παρανόμως την ιδιότητα την στιγμή που είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του από τις 25.05.15 !!!!! ΑΒΜ ΕΔ 2015/19 για την υπόθεση της Νοβαρτις και η Κελέση από τις 08.11.17 είχε καταθέσει εναντίον του».

Ο ίδιος μίλησε και για επιπλέον πλημμέλειες: «

Ø 04/02/18 αμέσως μετά τα συλλαλητήρια δίνεται τελευταία κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα (Κυριακή) και Παπαγγελόπουλος δηλώνει στις 05.02.18 για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους επικαλούμενος γνώση (μερική) της δικογραφίας και την εμπειρία του ως εισαγγελικός λειτουργός

Ø Καταφθάνει λοιπόν ένας φάκελος από την δικαιοσύνη που ΟΥΔΕΝ στοιχείο και ειδικά για τα περίφημα στοιχεία των ΗΠΑ, του FBI εναντίον πολιτικών προσώπων υπάρχει παρά μόνο τρεις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων.

Ø Προηγούμενη γνώση πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων δήθεν εμπλοκής πολιτικών προσώπων σχεδόν ένα χρόνο πριν δοθούν οι πρώτες καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων (Documento 08.01.17) και ρητές αναφορές του Τσίπρα στη Βουλή 02.02.17 και 10.02.17 με καταγγελία ότι πολιτικοί εμπλέκονται στην υπόθεση πριν δοθεί καμία κατάθεση.

Ø Τελικά κατά τη συζήτηση της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής λαμβάνει το λόγο ο κ. Παπαγγελόπουλος που εκφράζει και επιβάλει στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ την θέση του για το ότι το αδίκημα της δωροδοκίας είναι εκτός της εφαρμογής του αρ. 86 του Σ κόντρα στην πάγια νομολογία και ως δια μαγείας οι εισαγγελείς διαφθοράς που είχαν στείλει το φάκελο για το αδίκημα της δωροδοκίας σύμφωνα με το αρ. 86 αλλάζουν και αυτοί την νομική τους θέση και αποστέλλουν στη συνέχεια το φάκελο για τον κ. Λοβέρδο ως βουλευτή και όχι ως υπουργό γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την νομολογία του ΑΠ.

Ø Ωστόσο σε αυτές τις καταθέσεις παρατηρούνται πλημμέλειες κατά την διαδικασία που δεν δικαιολογούνται από άτομα που στοιχειωδώς γνωρίζουν νομικά πόσο μάλλον από Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ø Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν ρωτούνται για κρίσιμα στοιχεία και θυμούνται την εμπλοκή πρώην ΠΘ μετά από σειρά καταθέσεων που δεν είχαν αναφερθεί καθόλου σε αυτόν (βλέπε Κελέση που ενώ έδωσε καταθέσεις 06.11.17, 08.11.17, 25.11.17 για πρώτη φορά Σας αναφέρει στις 01.12.18 !!!!!!, ένα σχεδόν μήνα μετά τις καταθέσεις).

Ø Οι καταθέσεις δίνονται χωρίς νοηματική συνέχεια, με διαφορετική γραμματοσειρά χωρίς να επιμένουν οι εισαγγελείς για τις αντιφάσεις και χωρίς να ερωτούν συγκεκριμένα και η τελευταία κατάθεση δίνεται την ημέρα του συλλαλητηρίου στις 04.02.18 (ημέρα Κυριακή) και ενώ το Documento έχει προαναγγείλει αυτήν την κατάθεση από τις 02.02.18.

Ø Ο υπουργός Πολάκης δήλωσε (Αντ1 07.02.18) ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες πιάστηκαν ως στελέχη της Νοβαρτις να παρανομούν και επομένως επιβεβαίωσε πέρα από τη γνώση που είχε και απαγορεύεται κάτι τέτοιο ότι είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ø Οι μάρτυρες από τις 06.11.17 τουλάχιστον έχουν αναφερθεί σε πολιτικά πρόσωπα και η εισαγγελέας δεν έχει αποστείλει τον φάκελο στην Βουλή ως όφειλε αμελλητί αλλά συνεχίζει πράξεις ανακριτικές μέχρι την ημέρα του συλλαλητηρίου 04.02.19».

Αναφορικά με τα αδικήματα σημείωσε «ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ=> όπου ως ηθικός αυτουργός ο πρώην Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης ασκούσε πιέσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς χωρίς στοιχεία να ασκήσουν διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους

239.- Κατάχρηση εξουσίας.

Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων:

α) αν μεταχειρίστηκε παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχει οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά το άρθρο 137 Α,

β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή, αν πρόκειται για κακούργημα και με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, αν πρόκειται για πλημμέλημα.

186.- Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.

1. Όποιος δίνει ή υπόσχεται αμοιβή σε άλλον για να τελέσει ορισμένο κακούργημα καθώς και όποιος αποδέχεται αυτήν την προσφορά και αναλαμβάνει την τέλεσή του, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

Η διάταξη του άρθρου 186 παρ. 1 ενεργοποιείται τότε μόνον, όταν ο δράστης δεν προχώρησε στην τέλεση της άδικης πράξης ή στην αρχή εκτέλεσης αυτής, καθόσον, εάν έλαβε χώραν το τελευταίο, έχουν εφαρμογή οι περί ηθικής αυτουργίας διατάξεις. Είναι προφανές ότι με την ανωτέρω διάταξη καλύπτονται κατ' ουσίαν οι περιπτώσεις της απόπειρας ηθικής αυτουργίας, οι οποίες δεν τιμωρούνται με τις γενικές περί συμμετοχής διατάξεις. (Α.Π. 842/2010 - Τμήμα Ζ΄)

259.- Παράβαση καθήκοντος.

Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

224.- Ψευδής κατάθεση.

1. Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πρέπει να ελεγχθεί για το αν με «μεθοδεύσεις Ρασπούτιν και με εκτελεστικό βραχίωνα εισαγγελικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους και συγκεκριμένες εφημερίδες έστησε ένα παραδικαστικό και εάν η υπόθεση στοχποίησης των 10 πολιτικών προσώπων είναι μέρος αυτού του παραδικαστικού».

Παράλληλα τόνισε ότι «θα εξεταστούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία Η κουκούλα δεν θα εμποδίσει την διαλεύκανση της υπόθεσης και όποιος συμμετείχε σε αυτή την διαδικασία θα λογοδοτήσει όσο ψηλα και αν βρίσκεται»

«Σε αυτό το σημείο επικαλούμαστε τον κ. Παπαγγελόπουλο που στις 05.02.18 δήλωσε: «Η πείρα μου ως δικαστικός λειτουργός με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Προφανώς επικαλούμενος την ίδια πείρα του, που ζήτησε με τρεις καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων να διωχθούν 10 πολιτικά πρόσωπα, θα ΖΗΤΉΣΕΙ τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής (όπως είχε δεσμευθεί στη Βουλή στις 21.02.18), καθώς το αποδεικτικό υλικό στηρίζεται σε καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών πρώην συναδέλφων του με επίκληση σειράς πραγματικών περιστατικών και όχι σε καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων που αποδείχθηκαν ψευδείς, καθώς αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις» τόνισε τέλος ο κ. Πλεύρης.

Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να αποκαλυφθούν οι συνομιλίες Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη – Ράικου ζήτησε ο κ. Σπύρος Λάππας υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Παράλληλα επιχείρησε να μετατοπίσει την συζήτηση από τους χειρισμούς του Παπαγγελόπουλου και να την τοποθετήσει στο κέντρο του διεθνούς σκανδάλου με την προνομιακή τιμολόγηση της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας το οποίο ωστόσο όλα τα κόμματα αποδέχονται.

«Όταν μιλάτε για την Novartis θα εκστομίσετε μια φορά την λέξη σκάνδαλο;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να υπερασπιστεί ευθέως τους χειρισμούς του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

«Αφήστε την δικογραφία. Αυτό είναι το θέμα;» ανέφερε καλώντας το Σώμα να μην δώσουν βάση στις καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για την δράση του Ρασπουτινικού μηχανισμού.

Ο κ. Λάππας υπενθύμισε ότι επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συστήθηκε εξεταστική για την Υγεία και προανακριτική για την Novartis και πρόσθεσε «Ανατρέξετε στο πόρισμά μας για την Υγεία. Θα δείτε όλους που μιλούν για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Στο ερώτημα λοιπόν σκευωρία ή σκάνδαλο δεν είπατε τίποτα».

Ο ίδιος δε επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις των Δ. Κρεμαστινού, Λ. Ρακιτζήκαι Γ. Σούρλα για διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον τομέα της Υγείας ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε και το δημοσιογραφικό έργο της κυρίας Γιάννας Παπαδάκου.

Κεγκέρογλου: Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών

«Η αίσθηση από την ομιλία του κ. Λάππα είναι ότι με τέτοια υπεράσπιση δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για τον κ. Παπαγγελόπουλο» σχολίασε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου διαδεχόμενος στον βήμα της Ολομέλειας τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ.\

Ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι τα στοιχεία της υπόθεσης δεν αφήνουν περιθώρια στα κόμματα να αρνηθούν την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής ενώ επισήμανε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να στηρίξει την πρόταση όπως ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε την δική του άρση βουλευτικής ασυλίας.

«Συζητούμε την πρόταση για Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για παράνομες πράξεις του κ. Παπαγγελόπουλου, Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι κατηγορίες δεν αφορούν αμέλειες ή λάθη αλλά βαρύτατες παρανομίες και όλα τα κόμματα, όλοι οι βουλευτές οφείλουμε να πούμε ένα ΝΑΙ στη σύσταση της επιτροπής, όπως άλλωστε είπαμε ΝΑΙ πριν μερικές μέρες στην άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, την οποία ζήτησε ο ίδιος. Ας τοποθετηθούμε όλοι καθαρά» είπε για να προσθέσει «Να εξεταστούν οι βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν ηθική αυτουργία για κατάχρηση εξουσίας συγκεκριμένων εισαγγελέων, της κας Τουλουπάκη προεξεχούσης, που ήδη ελέγχονται από τον Άρειο Πάγο αλλά και το στήσιμο παραδικαστικού κυκλώματος, με σκοπό την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.

Δεν είναι λόγια πολιτικά, αλλά γεγονότα και υπεύθυνες, ενυπόγραφες καταθέσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών και προσώπων που έχουν υπηρετήσει τις υψηλότερες θέσεις της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΝΑΙ λοιπόν, χωρίς περιστροφές από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η συζήτηση «δεν γίνεται σε ιστορικό κενό. Η Ελλάδα έχει βιώσει δέκα χρόνια κρίσης και οι πολίτες που την υπέστησαν έχουν βομβαρδιστεί με πολλά ψέματα για τις αιτίες και τους υπεύθυνους, και αναζητούν ακόμη την αλήθεια.

Η γκρίζα προπαγάνδα που περίτεχνα σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες, έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει, ως αιτίες της κρίσης, τα αποτελέσματα και ως υπεύθυνους αυτούς που αγωνίστηκαν να την αντιμετωπίσουν.

Ως αιτία δηλαδή της πυρκαγιάς παρουσίασαν, τις στάχτες και ως εμπρηστές, τους πυροσβέστες.

Αποδέχομαι τη ρήση: «Αν δεν γνωρίζουμε την αλήθεια για το παρελθόν, δεν έχουμε μέλλον», αλλά και την άποψη ότι: «Κοιτάζουμε στο μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς και τις αξίες».

Δεν θα αναφερθώ σε ιστορικά παραδείγματα σκευωριών αλλά ούτε στο βρώμικο ΄89, στο οποίο πρωταγωνίστησε πάλι ο Συνασπισμός χέρι-χέρι με τη δεξιά

Θα αναφερθώ όμως:

-Στο πρόσφατο παρελθόν για μια καθαρή απάντηση στο τι έφταιξε για την κρίση και ποιοι δούλεψαν για να την αντιμετωπίσουν και

-Στην προστασία των θεσμών και κυρίως της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης που κουρελιάστηκε κυρίως από αυτούς που ήταν πολιτικά ταγμένοι να την διαφυλάξουν.

Είναι πλέον αναμφισβήτητο, ότι ο εκτροχιασμός της περιόδου πριν το 2009, ήταν η κύρια αιτία της κρίσης, την οποία πλήρωσε ο Ελληνικός λαός.

Η εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης 2003-2014 αλλά και μέχρι το 2018 αποτυπώνει την πορεία της χώρας».

«Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ο εκτροχιασμός της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης (ταμείων και νοσοκομείων) που από 2,9 δισ. το 2003, εκτοξεύτηκε στα 6,4 δισ. € το 2009» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου για να εξηγήσει: «πως ο εκτροχιασμός την περίοδο 2004-2009 που κόστισε στον Ελληνικό λαό 12 δισ. 384 εκ. € επιπλέον και είχε επτά κύριες αιτίες:

-Την γενικότερη «πολιτική» χαλαρότητας και έλλειψης ελέγχων της περιόδου του εκτροχιασμού, που λειτούργησε ως θερμοκήπιο για τις αθέμιτες πρακτικές εταιρειών και επαγγελματιών της υγείας που πολλές φορές είχαν και την ανοχή των ασφαλισμένων.

-Την κατάργηση της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων το 2005.

-Τις ελάχιστες και ελλιπείς ανατιμολογήσεις μείωσης των τιμών, με ένα σύστημα που έπρεπε να εκσυγχρονιστεί.

-Το μεγάλο μέρος των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) που πέρασαν από τα ταμεία στα φαρμακεία, με διατήρηση του μεγάλου ποσοστού κέρδους.

-Την αδράνεια για λήψη μέτρων και τη θεσμοθέτηση εργαλείων ελέγχου της συνταγογράφησης.

-Τη μη σύνταξη από τον ΕΟΦ της λίστας ΜΗΣΥΦΑ

-Την μη είσπραξη Rebate το έτος 2008–2009».

Για την περίοδο 2009-10 είπε πως «Η παράταξη μας, χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης και το νοικοκύρεμα και όχι το κυνήγι των υπευθύνων.

Υπενθυμίζω το κλίμα της εποχής και την έλλειψη Εθνικής συνεννόησης.

Οι μισοί αγωνίζονταν για την αντιμετώπιση της κρίσης και οι άλλοι μισοί τους εμπόδιζαν, τους κατηγορούσαν και τους συκοφαντούσαν.

Σύμμαχοι των δεύτερων τα εδραιωμένα συμφέροντα που ταρακουνήθηκαν, αφού μετά τις μουδιασμένες ενέργειες του πρώτου διαστήματος υπήρξε πραγματική πολιτική βούληση και αποτελεσματικό σχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Ανδρέα Λοβέρδου για αλλαγές και νοικοκύρεμα.

Σε τέσσερα χρόνια η ετήσια φαρμακευτική δαπάνη κατέβηκε κάτω από αυτήν του 2003.

Από 6,4 δισ. € το 2009, μειώθηκε σταδιακά μέχρι το 2014 σε 2,5 δισ. €, με εξοικονόμηση τα πέντε χρόνια 12 δισ. 384 εκατ. €.

Καταθέτω το διάγραμμα του νοικοκυρέματος, που επιτεύχθηκε με 12 διαρθρωτικά μέτρα του διαστήματος 2010-2012, συνεχή έλεγχο και εισαγωγή σύγχρονων εργαλείων.

-Η δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η ενοποίηση των πολιτικών φαρμάκου στο Υπουργείο Υγείας.

-Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η συνεχής βελτίωση της.

-Η εισαγωγή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

-Η εφαρμογή της θετικής λίστας φαρμάκων και η ένταξη σ’ αυτήν με κόστος για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

-Δημιουργία αρνητικής λίστας

-Η εισαγωγή και εφαρμογή του μέτρου των επιστροφών με διάφορες μορφές (ποσοστά κέρδους, Rebates, Claw Back).

-Το νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές στην Ε.Ε.

-Η τιμολόγηση των φαρμάκων νόμιμα και στην ώρα τους.

-Η συνεχής αναθεώρηση της λίστας Φαρμάκων Υψηλού Κόστους με έλεγχο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και νοσοκομείων.

-Το ESYNET, το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, οι ισολογισμοί των νοσοκομείων και η ένταξη της ΕΛΣΤΑΤ στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών.

-Η μείωση χονδρεμπορικού, εταιρειών και κέρδους των φαρμακείων

-Το νέο σύστημα ελέγχου από τον ΕΟΦ.

Και όλα αυτά έγιναν σε σύγκρουση με τα κάθε λογής συμφέροντα, άνομα και μη και κυρίως με σταθερή τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, για το διάστημα 2010–2012». Ο ίδιος ωστόσο υποστήριξε πως «Όπως ήταν αναμενόμενο τα θιγμένα οικονομικά συμφέροντα, δεν έμειναν άπραγα.

Συναντήθηκαν με τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Έδρασαν στις εκλογές του 2012 αλλά και του 2015.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Λοβέρδος και άλλοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των δήθεν ενημερωτικών μέσων που στηριζόταν από θιγμένα συμφέροντα».

«Και λένε οι σκευωροί, καλά όλα αυτά με το νοικοκύρεμα, αλλά δεν αποκλείουν τις κατηγορίες. Η απάντηση είναι απλή» συνέχισε για να συμπληρώσει «Οι κατηγορίες ήδη έχουν ανατραπεί στην πράξη και έρχονται ετεροχρονισμένα για να ψελλίσουν κάτι οι σκευωροί.

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεχνά» να ανατιμολογήσει μείωση τιμών αλλά δεν ξέχασε να επιβάλει 6% εισφοράς σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

2016-2017 ξεκινά η πολιτική στοχοποίηση ως άλλοθι για την ακολουθούμενη πολιτική του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, μαζί μέρος της Δεξιάς, την Ακροδεξιά και τους γυρολόγους, την υπερφορολόγηση και την περικοπή κοινωνικών δαπανών, το Υπερταμείο και τα σκληρά μέτρα του 3ου μνημονίου.

Το : «Αν δεν βάλουμε κάποιους στη φυλακή, δεν θα κερδίσουμε τις εκλογές», ήταν πολιτικός σκοπός που έπρεπε να εξυπηρετηθεί πάση θυσία.

Έτσι με αφορμή την έρευνα για την παραβίαση του αμερικανικού νόμου από τις αθέμιτες πρακτικές της NOVARTIS, εταιρειών και επαγγελματιών υγείας, έγινε το deal και στήθηκε το σενάριο του σκοτεινού σχεδίου.

Με υποτιθέμενες δωροδοκίες πολιτικών, ψευδομάρτυρες, στημένους κουκουλοφόρους και ανθρώπους που έχουν θιγμένα οικονομικά συμφέροντα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος τον Φεβρουάριο του 2018, μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα: « Η ζωή στον πλανήτη Άρη», μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, προκαλώντας ερώτημα σε όλους, πλην παρευρισκόμενων:

-Είναι δυνατόν να ερευνήσει το σκάνδαλο του φαρμάκου 2004-2009, με δεδομένη την πολιτική του τοποθέτηση;

Κάποιοι αφελείς σκέφτηκαν.

«Τώρα είναι πλέον Συριζαίος, αντικατέστησε τον παραιτηθέντα κ. Νικολούδη, για να αξιοποιηθεί η εμπειρία του, από την περίοδο που ήταν διοικητής ΚΥΠ επί Καραμανλή, για να λάμψει η αλήθεια».

Η απάντηση για το αληθές περιεχόμενο των δηλώσεων ήλθε μετά από πολύ καιρό.

Με τη δημοσιοποίηση των καταθέσεων και των καταγγελιών των ανώτερων δικαστών και των άλλων αξιωματούχων για τις παρεμβάσεις του.

Για τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, τις παράνομες ενέργειες και το στήσιμο του παραδικαστικού που «θα αναλάμβανε τα υπόλοιπα».

Ο χαρακτηριστικός διάλογος:

«Ακόμη δεν έστειλες την δικογραφία της Novartis στη Βουλή.

Του απάντησα: «Υπουργέ εγώ χωρίς στοιχεία δεν διώκω κανένα».

Αυτός τότε μου είπε με θυμό: « έχεις και παρα-έχεις. Στείλε την και για τα παρακάτω θα φροντίσουν άλλοι».

Όταν δε του είπα ότι δεν είμαι αυτής της σχολής μου απάντησε «κάτσε τότε και θα δεις αν σου βγει σε καλό η Σχολή σου».

Εκείνο λοιπόν το βράδυ, έξω από το Μαξίμου, ο κ. Παπαγγελόπουλος δημοσιοποίησε τον παραπειστικό τίτλο της σκευωρίας που έστηνε, με στόχο την δίωξη 10 πολιτικών αντιπάλων και την εξόντωση συγκεκριμένων.

Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίξατε ότι πρέπει να εξεταστούν οι καταθέσεις ψευδομαρτύρων, κουκουλοφόρων και ανθρώπων που είχαν οικονομικά συμφέροντα στα αθέμιτα ή στα νόμιμα κέρδη τους από τις πολιτικές του νοικοκυρέματος.

Εσείς που μας λέγατε με εξεζητημένη ευγένεια και δήθεν λεπτότητα:

«Μα τι να κάνουμε; Να προχωρήσει η διερεύνηση κι αφού είναι αθώοι θα δικαιωθούν».

Σήμερα τι θέση θα πάρετε;

Θα αρνηθείτε να εξεταστούν οι σοβαρότατες καταγγελίες των ανώτατων δικαστικών και υψηλών αξιωματούχων για το στήσιμο της πολιτικής σκευωρίας και την λειτουργία του παραδικαστικού συστήματος;

Προχθές ψηφίσατε την άρση της ασυλίας.

Σήμερα θα ακολουθήσετε τις σκοπιμότητες της ηγετικής ομάδας η οποία τη μια υποστηρίζει ότι η Βουλή δεν πρέπει να θάβει τις δικογραφίες και την άλλη βάζει κομματική πειθαρχία για να μην ψηφίσετε;

Δεν θέλετε να συμβάλετε για να βγει «Όλη η αλήθεια ΣΤΟ ΦΩΣ», εκτός αν:

«Σας τρέφει το ψέμα και σας προστατεύει το σκοτάδι».

Το Κίνημα Αλλαγής θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις την πλήρη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών, αποκρούοντας και εκείνους, που μέσα ή γύρω από την Ν.Δ. προωθούν σασμούς- «διευθετήσεις αμοιβαίας ωφέλειας», δηλαδή για σκεπασταρές, αρχειοθετήσεις και εξιλαστήρια θύματα.

Αλήθεια Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης πότε θα μας εξηγήσετε γιατί εισηγηθήκατε 3 Αυγούστου, την τροπολογία που εκ των πραγμάτων εξυπηρετεί τους σκευωρούς;

-Πότε θα μιλήσετε;

Η προσβολή στους θεσμούς είναι τόσο βαριά που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Όταν διακυβεύεται το Κράτος Δικαίου και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν μπορούμε να κωφεύουμε και να σιωπούμε.

Είναι καθήκον της Βουλής να ερευνήσει σε βάθος: ποιος το σχεδίασε, ποιος το υλοποίησε, με τι μέσα και μεθόδους και κυρίως τι επιδίωκε;

Πιστεύω ακράδαντα ότι η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η αλήθεια τελικά νικούν»

Καραθανασόπουλος - ΚΚΕ: Υποκρισία - Θα απέχουμε από την ψηφοφορία

Ως «υποκριτική» διαδικασία που εξυπηρετεί το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την συζήτηση που διεξάγεται στην Βουλή για τον «Ρασπούτιν» ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ θα μετέχει στην συζήτηση αλλά θα απέχει από την ψηφοφορία.

«Το ΚΚΕ είχε καταγγείλει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που έκλεισε το δρόμο της διερεύνησης του σκανδάλου της Novartis από την Βουλή και αποχώρησε από τις εργασίες εκείνης της επιτροπής όταν η τότε πλειοψηφία αρνήθηκε να εξετάσει μάρτυρες και προστατευόμενους μάρτυρες» υπενθύμισε ο κ. Καραθανασόπουλος για να προσθέσει «βεβαίως υπήρχαν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις της εκάστοτε εξουσίας στην Δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα κόμματα βολεύονται από την επιλογή της ηγεσίας από την εκάστοτε κυβέρνηση. Το ΚΚε στην συζήτηση για αναθεώρηση συντάγματος είχε ζητήσει την αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ώστε να εκλέγεται από ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα.Όμως η πρόταση αυτή απορρίφθηκε. Συνεπώς όλα τα περι ανεξάρτητης δικαιοσύνης είναι υποκριτικά και χρησιμοποιούνται ως άλλοθι στους διπολικούς καυγάδες».

«Τώρα έχουμε την πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση νέας προανακριτικής. Δηλαδή απλή αντιστροφή ρόλων. Η ΝΔ θέλει διερεύνηση για αθέμιτες παρεμβάσεις στις ανακριτικές αρχές από τον Παπαγγελόπουλο που έγινε όπως λέει η ΝΔ κατά την διερεύνηση του σκανδάλου Νοβαρτις. Πουθενά δεν λεει κουβέντα για συνέχιση διερέυνσηης του σκανδάλου Νοβάρτις. Αρα δεν έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης αλλά κινείται γύρω από τις γενικότερες συγκρούσεις των 2 κομμάτων. Εξυπηρετεί την προσπάθεια της ΝΔ να συσκοτίσει τον αντεργατικό ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης όπως αποκαλύπτεται από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και το προσχέδιο προϋπολογισμού. Όπως έκανε στο παρελθόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας την υπόθεση για τις δικές της σκοπιμότητες το ίδιο κάνει και η ΝΔ σήμερα. Το ίδιο υποκριτική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την διερεύνηση μιας υπόθεσης που εμπόδισε όταν ήταν κυβέρνηση. Γι αυτό το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στην διαδικασία ψηφοφορίας. Στις εργασίες της επιτροπής θα πάρουμε μέρος με την πρόταση της πλήρους διερεύνησης όλης της υπόθεσης με εξέταση και προστατευόμενων μαρτύρων. Αν δεν συμβεί αυτό εμείς σε κάλπικες διαδικασίες δεν θα μετέχουμε» τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση: Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια...

«Σας έχει βγει το όνομα και εμάς τα μάτια από όσα διαβάσαμε στην δικογραφία» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Χήτας δίνοντας στίγμα υπερψήφισης της πρότασης για προανακριτική για τον Ρασπούτιν από την Ελληνική Λύση.

Ο ειδικός αγορητής του κόμματος είπε πως «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε μια υπόθεση που έχει κοστίσει εκατομμύρια στο κράτος και στον έλληνα πολίτη» τόνισε ωστόσο πως «Όταν ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δικαιολογήσουμε τις επιλογές μας. Είτε στείλουμε την υπόθεση στην δικαιοσύνη είτε στείλουμε τον Ρασπούτιν στο ράφι.

«Παρών» ψηφίζει το ΜέΡΑ25

«Το ΜέΡΑ 25 θα ψηφίσει «παρών» αρνούμενο να λάβει μέρος στην διασάλευση της διάκρισης των εξουσιών που υποβαθμίζει το κοινοβούλιο. Αρνούμαστε να μετέχουμε σε μια διαδικασία που θρέφει την προπαγάνδα και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες» τόνισε η κυρία Φωτεινή Μπακαδήμα αναλύοντας την θέση του κόμματός της για την πρόταση σύστασης προανακριτικής που θα ερευνήσει τους χειρισμούς του Ρασπούτιν.

«Θεωρούμε αδιανόητο να λειτουργεί γη Βουλή ως δικαστικό όργανο ενώ είναι νομοθετικό» τόνισε η ίδια για να προσθέσει πως οι βουλευτές δεν ψηφίζονται για να μετατραπούν σε ανακριτές.

«Η πρόταση του ΜέΡΑ25 είναι η δημιουργία Σώματος Δίωξης Πολιτικού και Μεγαλοεπιχειρηματιών συστήματος. Η δημιουργία ενός τέτοιοι σώματος θα τερμάτιζε την σύσταση προανακριτικών και τη μετατροπή βουλευτών σε ανακριτές. Η συγκρότηση του πρέπει να γίνει από εισαγγελικούς λειτουργούς και εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό με εξειδικευμένες γνώσεις. Με τον τροπο αυτό θα έχουμε πλήρη διάκριση των εξουσιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης