Συνάντηση Βούτσιτς - Μητσοτάκη: Η στάση της Ελλάδας για την ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι ζωτικής σημασίας 

24mhtsotakhs12-thumb-large

Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο πολιτικών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο πολιτικών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς του ευχήθηκε καλή δύναμη και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μπορέσει να εφαρμόσει την φιλόδοξη ατζέντα που έθεσε ενώπιον της κυβερνήσεως του». Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ καλές, τονίστηκε ότι τον ελληνικό και το σερβικό λαό συνδέουν σχέσεις ειλικρινούς φιλίας, εκφράστηκε ωστόσο η ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και κυρίως για τα προβλήματα που δημιουργεί στην διαδικασία του διαλόγου η μονομερής ενέργεια της Πρίστινας να επιβάλει δασμούς για τα εμπορεύματα από την Σερβία.

«Ο Πρόεδρος της Σερβίας παρακάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αλλάξει η Ελλάδα την στάση της για μη αναγνώριση της αυτοανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου τονίζοντας ότι η διατήρηση της θέσης αυτής είναι ζωτικής σημασίας για την Σερβία» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο της Δημοκρατίας της Σερβίας. Αναφέρεται επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως υποστηρίζει τον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Σερβίας ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΠΟΛΙΤΗΣ2

ΗΛΘΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ..... ΦΑΓΑΜΕ ΠΟΡΤΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η …...ΠΕΛΟΖΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φτάνει πια

Ήρθε η στιγμή επιτέλους να καταλάβουμε πως για να είσαι μέρος του συστήματος και μια υπολογίσιμη χώρα, πρέπει να είσαι με τους ισχυρούς. Αυτή η υποτιθέμενη αδελδηκοτητα με τους Σέρβους ποτέ δεν κατάλαβα από που ακριβώς προκύπτει και περνάει σαν κάτι δεδομένο. Εάν ο λόγος είναι η θρησκεία, ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Ρούσσος, Βούλγαρος κλπ. Η Ελλάδα ανήκει στον δυτικό κόσμο και οφείλει να τηρεί μια συγκεκριμένη πολιτική όπου το συμφέρον της είναι το μόνο που θα πρέπει να την απασχολεί.

Εδώ γελάμε

Η Ελλάδα θα πρέπει να βλέπει μόνο τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή και αν αυτά συμπίπτουν με άλλη χώρα έχει καλός.Η (φιλη) Σερβία αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία και τωρα παρακαλάει είναι νομίζω πολύ αργά ας πορευθεί μόνη της καθώς είναι αχάριστη απέναντι στην Ελλάδα, όταν οι Έλληνες φιλοξενούσαν χιλιάδες παιδιά απο την Σερβία στα σπίτια τους κατα τη διάρκεια του πολέμου και μετά απο αυτόν, αυτοί αναγνωριζαν Μακεδονικό κράτος, όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν τώρα.

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΟΛΟ ΜΕ ΞΕΒΡΑΚΟΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΑΠ

Η Σερβία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία και παρακαλάει να μην αναγνωρίσουμε εμείς το Κοσσυφοπέδιο!!! Για να μην ξεχάσουμε τη συνεισφορά τους στον Μακεδονισμό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης