Το Brexit απασχόλησε τη συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με την πρεσβευτή τη Βρετανίας

Το Brexit απασχόλησε τη συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με την πρεσβευτή τη Βρετανίας

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτήρισε «εξαιρετικά γόνιμη» τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής - Εξετάσθηκαν, μεταξύ άλλων, δυνατότητες συνεργασίας του υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών φορέων των Ηνωμένου Βασιλείου

kerameos_vretania
Οι ενδεχόμενες συνέπειες του Brexit και η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των ελληνικών ανώτατων ιδρυμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με την πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν επίσης η διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου, Αναστασία Ανδρίτσου και η διευθύντρια Εκπαίδευσης του Βρετανικού Συμβουλίου, Μαρία Τσακάλη.

Το υπουργείο χαρακτήρισε «εξαιρετικά γόνιμη» τη συνάντηση.

Επίσης, συζητήθηκαν και ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας στην Ελλάδα κολεγίων που διατηρούν συνεργασία με βρετανικά ιδρύματα.

Επιπροσθέτως, εξετάσθηκαν δυνατότητες συνεργασίας του υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών φορέων των Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα εκπαιδευτικών πολιτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ανάπτυξης ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης