Αμυντική η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Αμυντική η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η Τριμερής Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου

anastasiadis-agiptos
Στις 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Τριμερής Σύνοδος Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου, την οποία θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης παρέστη το πρωί στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας, Mohamed Ahmed Zaki, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του κ. Zaki στην Κύπρο. Οι σχέσεις Λευκωσίας-Καΐρου στα ζητήματα άμυνας και ασφάλεια αναβαθμίζονται, είπε ο κ. Αγγελίδης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία των δύο χωρών για ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα τρομοκρατίας και σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας.

Στη συνάντηση «έχει επιβεβαιωθεί η συνεργασία που υπάρχει και η αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου και στο ζήτημα της ασφάλειας και άμυνας» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης μετά τη συνάντηση.

Ανέφερε ότι η συνεργασία στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ συναφές είναι και το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας. «Συνεχώς αναβαθμίζουμε την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων», είπε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου.

Κλείσιμο
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «όντως υπάρχει μια στενή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και ζητήματα τα οποία έχουν κοινό ενδιαφέρον για τις δύο χώρες».

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών αφορά θέματα τρομοκρατίας και κυρίως ζητήματα που έχουν σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης