Αβραμόπουλος μετά τις απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα καλείται να φυλάει καλύτερα τα σύνορά της

Αβραμόπουλος μετά τις απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα καλείται να φυλάει καλύτερα τα σύνορά της

«Στα ζητήματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος» επισήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων

720_180935_687a2e4603-8f9a3d55288f9dbe
Την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο του Προσφυγικού με τις χιλιάδες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών επισήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά και τις νέες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Παρακολουθούμε τι γίνεται στο Αιγαίο, στηρίζουμε οικονομικά, επιχειρησιακά και πολιτικά την Ελλάδα η οποία εδώ καλείται να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο όχι μονάχα προασπίζοντας και ελέγχοντας καλύτερα τα δικά της σύνορα αλλά διαχειριζόμενη καλύτερα και κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Στα ζητήματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος» επισήμανε ακόμη.

«Οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση έχουν την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελλάδα επανέρχεται στην κανονικότητά της και αναδεικνύεται ως ένας κεντρικός αναπτυξιακός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας σχολίασε ότι το χρονικό διάστημα ( περίπου 1,5 μήνας) που απομένει μέχρι να επιστρέψει στη Ελλάδα, «έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε διότι έχουν κορυφωθεί και πάλι τα ζητήματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας όπου και εκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος», επισήμανε.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε περίπτερα της Έκθεσης και μεταξύ αυτών και το περίπτερο της Ινδίας, τιμώμενης χώρας φέτος στην 84η ΔΕΘ.

«Η Ινδία είναι ένας βασικός εταίρος της ΕΕ και η Ευρώπη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε αυτή τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενισχύσει τη συνεργασία μας με την Ινδία σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της ριζοσπαστικοποίησης, του οργανωμένου εγκλήματος και των υβριδικών απειλών. Επιπλέον, από το 2016, όπως τόνισε, υλοποιούμε την Κοινή Ατζέντα Ινδίας-ΕΕ για την Μετανάστευση και την Κινητικότητα και είμαστε έτοιμοι να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας σε αυτούς τους τομείς», επισήμανε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης