Βαρβιτσιώτης: Άνοδος των μεταναστευτικών ροών - Αυξημένες πιέσεις από την Τουρκία

4042558

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ζήτησε τον συντονισμό όλων των ευρωπαϊκών πολιτικών στην 'Ατυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών για τη Μετανάστευση

Το γεγονός ότι η Ελλάδα υφίσταται ακόμη αυξημένες πιέσεις από τα τουρκικά παράλια τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος επί ευρωπαϊκών θεμάτων, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην 'Ατυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών για τη Μετανάστευση, που έλαβε χώρα στο Παρίσι. Ζήτησε, ακόμη, τον ενιαίο ευρωπαϊκό συντονισμό με άξονα τις διμερείς συμφωνίες επιστροφών ανθρώπων, που δεν δικαιούνται άσυλο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Στη σύνοδο, η οποία συνεκλήθη με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης και αντικείμενο την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Αναγκαία  η υλοποίηση των συμφωνιών επανεισδοχής»

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επισήμανε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να εγγυηθεί την ορθή υλοποίηση των υφιστάμενων συμφωνιών επανεισδοχής παράνομων μεταναστών και να καταρτίσει νέες με τις χώρες προέλευσης ή διέλευσης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαραίτητο τον συντονισμό όλων των επιμέρους πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εξωτερικής, της εμπορικής και της πολιτικής έκδοσης θεωρήσεων εισόδου, καθώς και την αύξηση της αναπτυξιακής βοήθειας, ώστε να διευκολυνθούν οι επιστροφές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ζήτησε και την περαιτέρω ενίσχυση της FRONTEX και της EASO ( European Asylum Support Office ), καθώς και τη διατήρηση του μεταναστευτικού ως προτεραιότητας της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που θα πρέπει να αποτυπώνεται και στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Σ' αυτήν την άτυπη σύνοδο, συζητήθηκε το θέμα της διακίνησης μεταναστών στην Μεσόγειο. Παρότι σήμερα δεν βρισκόμαστε σε κρίση, σίγουρα τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μία άνοδος των ροών. Επισημάναμε το γεγονός ότι η Ελλάδα, ακόμα και σήμερα, υφίσταται αυξημένες πιέσεις από τα τουρκικά παράλια και βέβαια ζητήσαμε τον ενιαίο ευρωπαϊκό συντονισμό με άξονα τις διμερείς συμφωνίες επιστροφών ανθρώπων, που δεν δικαιούνται άσυλο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται και, βεβαίως, με το συντονισμό όλων των ευρωπαϊκών πολιτικών, την εξωτερική, την πολιτική για την visa , την πολιτική για την αναπτυξιακή βοήθεια. Στόχος μας είναι να πιεστούν οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι παράνομοι μετανάστες και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, αλλά και οι χώρες διέλευσης να συνεργαστούν με την Ευρώπη, ώστε να υπάρχει ένα αποτελεσματικό σύστημα επιστροφών. Θεωρούμε ότι ένας από τους πυλώνες της ευρωπαϊκής πολιτικής είναι το σύστημα επιστροφών, παράλληλα με τους άλλους πυλώνες που είναι η επαρκής χρηματοδότηση των υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και η ενίσχυση, βεβαίως, του πνεύματος αλληλεγγύης και καταμερισμού των βαρών», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τσίπρας + Καμμένος στο σκαμνί!

Ένα εκατομμύριο στείλανε στην Γερμανία μόνο το 2015. 100.000 στην Λέσβο και 85.000 στην Μυτιλήνη. O Soros υπενθύμισε στον τσίπρα ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα! Και συμφώνησε και ο Πάνος να τους ταΐσει.

Esco

Απ την μέρα που οι χάνοι ψήφισαν τον ροφό τα πακια μπουκάρουν από παντού!!!

βολεμενο ψευτοδεξιο κομματοσκυλο

φατε λογια γιδια, ο κουλης θα σας σωσει λεμε.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης