Ο «άλλος» Κυριάκος και η ορκωμοσία που σχολιάστηκε από τα ξένα ΜΜΕ

Ο «άλλος» Κυριάκος και η ορκωμοσία που σχολιάστηκε από τα ξένα ΜΜΕ

Σε «πρώτο πλάνο» τα τρία παιδιά του και η σύζυγός του Μαρέβα - Guardian: Πρωθυπουργός με νέο στιλ, ορκίστηκε με κοστούμι και γραβάτα στο Ευαγγέλιο μπροστά στη σύζυγο και τα παιδιά του

kiriakos_ar
Η οικογένειά του νέου πρωθυπουργού βρίσκεται σε «πρώτο πλάνο» από το βράδυ της Κυριακής, όταν η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε το πρώτο κόμμα των εθνικών εκλογών. Για την ακρίβεια, η σύζυγός του Μαρέβα και τα τρία του παιδιά δεν έφυγαν λεπτό από κοντά του, ούτε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο ίδιος μιλούσε συχνά για τη δύναμη που άντλησε από την φυσική παρουσία τους και την αμέριστη στήριξή τους. Μέσω συνεντεύξεων, αλλά και σόσιαλ μίντια, στα οποία είναι ιδιαίτερα ενεργός, μοιραζόταν καθημερινές στιγμές με τα παιδια, τη σύζυγο και τον σκύλο τους. Ο βρετανικός Guardian επισημαίνει την αλλαγή στιλ στη διακυβέρνηση στην Ελλάδα που έγινε ορατή από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Με μια ξεκάθαρα διαφορετική στάση από τον αριστερό προκάτοχό του, έναν αυτοχαρακτηρισμένο άθεο που φορούσε μόνο πουκάμισα χωρίς γραβάτα, ο Μητσοτάκης φόρεσε κοστούμι και γραβάτα ενώ ορκιζόταν στο Ευαγγέλιο μπροστά στη σύζυγο και τα παιδιά του» γράφει η ανταποκρίτρια του Guardian.



nfbfg1

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην στερήσει από τον κόσμο την προσωπική του ζωή, την οικογένειά του, τα συναισθήματα που τρέφει για αυτή, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά του εν γένει, αποτελεί μία ελληνική πρωτοτυπία. Εισάγει έτσι, νέα ήθη και έθιμα στον εγχώριο πολιτικό στίβο. Μέχρι σήμερα, αν και δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο για τους νεοεισερχόμενους πρωθυπουργούς, όλοι ανεξαιρέτως ακολουθούσαν μία πιο αποστειρωμένη προσέγγιση. Αυτή που προστάζει να παραμένουν ατσαλάκωτοι και ολίγον τί ανέκφραστοι, κρατώντας την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα. Ο 16ος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις νόρμες, υιοθετώντας ένα πιο χαλαρό τρόπο, παρόμοιο με τον Αμερικάνικο και ειδικά αυτόν που καθιέρωσε ο τέως πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα. Και εκείνος αποτύπωνε και προσωπικές στιγμές της καθημερινότητάς του και της οικογενειακής ζωής του, περιλαμβάνοντας τρυφερές στιγμές με τις κόρες και την σύζυγό του.

Τα βήματά του φαίνεται να ακολουθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθιστώντας ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα, πρόσβαση σε κομμάτια της καθημερινότητάς του, από συνομιλίες με απλούς πολίτες μέχρι την προετοιμασία που κάνει με τους συνεργάτες του και την σχέση του με τα παιιδά και την σύζυγό του. Πιστός στο μοντέλο αυτό, προσήλθε στα γραφεία του κόμματός του στην Πειραιώς, συνοδευόμενος από την οικογένειά του. Την ευχαρίστησε, ενώ πατέρας και γιός αγκαλιάστηκαν κλαίγοντας σχεδόν από συγκίνηση και χαρά. Παρόμοιο σκηνικό επαναλήφθηκε και κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιστοιχισμένος από διάφορους συνεργάτες γυρνούσε συνέχεια το κεφάλι του, μην τυχόν και μείνει κάποιο από τα παιδιά του πίσω, ενώ στο προεδρικό μπήκε, κρατώντας το χέρι της μικρής του κόρης. Ήταν η ίδια που του είχε φτιάξει μία τούρτα για την ονομαστική εορτή του, την οποία και πόσταρε στο Διαδίκτυο, δηλώνοντας υπερήφανος για τα ταλέντα της. Μετά τη λήξη της τελετής και υπό το άγρυπνο βλέμμα των κάμεραμαν αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί, προσφέροντας μία εικόνα, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα.
2019_07_08_14_43_12_mhtss-900x676
mhtsot_agkal_ork2
mhtsot_agkal_ork1
mhtsot_agkal_ork4
mhtsot_agkal_ork3
orkmm1
jg35
Στην τελετή ορκωμοσίας χoροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος
orkmm2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης