Μητσοτάκης: Απολύτως επιβεβλημένο Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από την ΕΕ κυρώσεις για την Τουρκία

dfdw

Πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα αλλά «η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ - «Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική γραμμή» το σχόλιό του για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Απολύτως επιβεβλημένο τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι να ζητήσουν Ελλάδα και Κύπρος την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση εφόσον υπάρξει κλιμάκωση ενέργειων από την πλευρά της Άγκυρας.

Παράλληλά σε δηλώσεις του για την τουρκική προκλητικότητα και την συστηματική παραβίαση από την Άγκυρα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και με αφορμή την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που ακολούθησαν, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της».

«Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εξελίξεις με την ΤουρκίαΟλόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ (52)

Koύλη, η ΧΑ αγωνίζεται για την Μακεδονία. Εσύ σεβάσου την προδοσία

H λύση υπάρxει και την έxει η ΝΔ. Να πουν σε αυτόν τον τεμπελxαvά Kαραμάv-αλή να αφήσει για λίγο το PlayStation και τα κovτoσούβλια για να παρακαλέσει το κoυμπαράκι του τον Tαγίπ Eρvτoγάv vα δείξει λίγη επιείκεια.

Χρυσαυγίτns

Έχω να τονίσω δύο πολύ βασικά πράγματα: Α) Κατά πρώτον το "πάγωμα" των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ακόμα και αν επιτευχθεί δεν θα έχει καμία ουσιαστική επίπτωση στους Toύρκους, αφού πρώτον θα είναι πρόσκαιρη και δεύτερον δεν έχουν πραγματική ανάγκη την Eυρωπαϊκή 'Evωση, πέραν του να προωθούν μέσα από τα φόρα της τις απαιτήσεις τους. Β) Κατά δεύτερον, είναι τουλάχιστον τραγελαφικό να πανηγυρίζουν οι vεoδημοκράτες και οι συριζαίοι για κάτι που είναι πάγια θέση της ΧA. Σας θυμίζω μια ομιλία του Ι. Λαγού (9/5/19), όπου τονίστηκε η θέση της ΧA ότι η Toυρκία δεν έχει καμία θέση στην Eυρώπη. Θέση, στην οποία απάντησε ο Δέvδιας με το γνωστό ύφος των χιλίων πιθήκων, όπου είπε ότι η Toυρκία πρέπει να μπει στην Ε.Ε. Eπιπλέον να θυμίσω πως λίγους μήνες πριν χέρι χέρι Σύριζα και ΝΔ είχαν καταψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας. Αυτά τα ολίγα για να μην νομίζουν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Μαύρο και μόνο που συμφωνεις με Τσίπρα στην αναγνώριση Μακεδονικής γλωσσας και Εθνότητας για τους Σκοπιανούς. Ντροπή σου,είσαι συμμέτοχος στην Προδοσία της Φασιστερας

ΝΔκράτης με στρατηγική ψυχραιμία

Πες τα Κυριάκο! Μη δραματοποιούμε την κατάσταση! Εντάξει, τρύπησαν λίγο την Κύπρο, αύριο θα τρυπήσουν λίγο κι εμάς, θα ζητήσουμε κι εμείς κυρώσεις, αλλά μην το κάνουμε και δράμα! Για λίγο τρύπημα!

Συριζαίος σε υποκριτική εγρήγορση

Τι λες ρε Κούλη! Σιγά μην αφήσω τώρα τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη! Τόσο καιρό μην κοιτάς που έκανα την πάπια στο Τούρκο.....εκλογές πλησιάζουν. Ζώστηκα λοιπόν τα φυσεκλίκια και έπιασα να βαράω τον ζουρνά.....ξέρουν οι αγορές! Και σιγά τώρα μην συγκαλέσω συμβούλιο αρχηγών για ένα τέτοιο γεγονός ήσσονος σημασίας......ενημερωθείτε από τον Ερντογκάν αν ανησυχήσετε!

Οι έχοντες το υποκριτικό....πλεονέκτημα!!

Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Βρετανία και Ολλανδία κυρίως) είναι απρόθυμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία! Προφανώς έχουν οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία που τους αποτρέπουν, όμως έχουν κι ένα ισχυρό άλλοθι. Στις πιέσεις που ασκούμε για κυρώσεις απλά μας υπενθυμίζουν την δική μας στάση στις αντίστοιχες κυρώσεις για την Ρωσία με αφορμή την Κριμαία! Ελλάδα και Κύπρος όχι μόνο δεν είχαν συνταχθεί αλλά φιλότιμα......αντιτάχθηκαν και προσπάθησαν να τις αποτρέψουν. Κι επειδή ο λογαριασμός πάντα στο τέλος έρχεται......θα πληρώσουμε κάποια στιγμή και τη στάση μας στο καταδικαστικό ψήφισμα της Ε.Ε. για το καθεστώτος Μαδούρο! Αυτά παθαίνεις όταν ψηφίζεις κατσαπλιάδες για να σε κυβερνήσουν αντί πινακίου.....ΕΝΦΙΑ! Καλά να πάθετε και που είστε ακόμη...

Φαιδρά Πορτοκαλέα

Συγνώμη ρε παλικάρια, αλλά γιατί να βάλει η Ελλάδα "3 φρεγάτες στο σημείο και απαγόρευσε την οποιαδήποτε είσοδο στο σημείο της γεώτρησης" που λένε κάποιοι απο κάτω; Δικό μας μαγαζί είναι; Η μήπως είπαν οι Κύπριοι ότι θα μας κόψουν μερτικό; Άπαξ και κάνανε κανά στρατιωτικό ντου οι Τούρκοι, όκ, να πάμε να βοηθήσουμε τα αδέρφια μας. Αλλά αυτα τα εμπορικού τύπου προβλήματα, να τα λύσουν μ' αυτούς που βάλανε μέσα στο μαγαζί (σ.σ. Γαλλιά, Ιταλία, κ.α.) διότι εμείς ούτε την δύναμη έχουμε, ούτε μας συμφέρει να φέρουμε την χώρα σε συγκρουσιακές καταστάσεις για το φυσικό αέριο της Κύπρου. Τόσα χρόνια τα φράγκα των Ρώσων ολιγαρχών ξεπλένουν, τώρα θα πάμε εμείς να βγάλουμε το φίδι απο την τρύπα; Ελπίζω να αστειεύεστε.

Μάλλον σε έχει πειράξει η ζέστη

Δεν εξηγείται αλλιώς!

ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ...ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Εάν

Εισέλθει σε Ελληνικά χωρικά ύδατα να βυθιστεί. Σισμικ Μάρτιος του 1987 Ανδρέας Π. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

Μεγάλη

Μπάλα παίζει ο σουλτάνος Ρωσία, Ην. Πολ,Ισραήλ ενώ οι δικοί μας τσιπρ-κουλ μυξοκλαιγονται και παρακαλάν. Μπαμπααα, μαμαααα

Αρης

Αν κάνουμε επιστράτευση ούτε οι μισοί απ' τους κακομαθημένος τεμπελαρους καραβαναδες θα πάνε να πολεμήσουν.Οταν έχεις μάθει με 25 μέρες άδεια το μήνα και στις πέντε που μπαίνεις μέσα πάει φουλ το κλιματιστικό....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης