Τσίπρας από Τήλο: Όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά

Τσίπρας από Τήλο: Όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά

Περιοδεία στα Δωδεκάνησα

tsipras_tilos
Τα δύο διαφορετικά σχέδια για την χώρα που συγκρούονται ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Τήλου στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στα Δωδεκάνησα και έθεσε το βασικό δίλημμα: «θέλουμε να μας κυβερνήσουν ξανά εκείνοι που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία ή να συνεχίσουμε την πορεία για δίκαιη ανάπτυξη και στοχευμένες ελαφρύνσεις για την κοινωνική πλειοψηφία;».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Το δικό μας το σχέδιο έχει τίτλο: θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την πορεία της εξόδου από την κρίση και θα γευτούμε τους καρπούς της προσπάθειας, όλοι μαζί με ελαφρύνεις και κοινωνικά δικαιώματα, με πρόοδο και προκοπή. Το άλλο σχέδιο έχει τίτλο: ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει. Όποιος είναι πιο πονηρός ας αντέξει οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πορεία της εξόδου από την κρίση δεν είναι δεδομένη καθώς το σχέδιο των αντιπάλων «ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και να μας φέρει ξανά στα χέρια των δανειστών».

Μάλιστα, έβαλε καθαρά το δίλημμα: «Αυτοί που ζητούν να μας κυβερνήσουν ξανά, είναι οι ίδιοι που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και κυβέρνησαν από το 2010 μέχρι το 2015 και κάθε φορά που τους ζητούσαν περικοπές έλεγαν ότι δεν θέλουν να τους κλέψουν τη δόξα οι δανειστές. Καταφέραμε να κλείσουμε την καταπακτή πίσω μας και θέλουμε να ανοίξουμε έναν φεγγίτη μπροστά μας, αν όμως δεν συνεχιστεί η πολιτική για την πλειοψηφία, και επανέλθουν εκείνοι που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, η πορεία δεν είναι δεδομένη και ευθύγραμμη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης