Φίλης: Να ξεκαθαρίσει το ΚΙΝΑΛ με ποιον θα επιδιώξει να συμπορευθεί μετεκλογικά

Φίλης: Να ξεκαθαρίσει το ΚΙΝΑΛ με ποιον θα επιδιώξει να συμπορευθεί μετεκλογικά

«Οι χώροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα, όπου αποτελούν τον εναλλακτικό πολιτικό πόλο απέναντι στο συντηρητικό χώρο», είπε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

filis_symfonia_prespon
Κάλεσμα στη Φώφη Γεννηματά να απαντήσει πού τοποθετείται το ΚΙΝ.ΑΛ., προκειμένου να διερευνηθεί εάν μπορεί να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στο AtticaTV (και στην εκπομπή «Εμπράκτως»).

«Οι χώροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα, όπου αποτελούν τον εναλλακτικό πολιτικό πόλο απέναντι στο συντηρητικό χώρο με τις ακροδεξιές παραφυάδες όπου ανήκει η Ν.Δ.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. να ξεκαθαρίσει ποιον από τους δύο πόλους θα επιλέξει να ακολουθήσει το κόμμα της. Παράλληλα διευκρίνισε ότι για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ «θα πρέπει να κλείσει κάθε δίαυλος επικοινωνίας της Φώφης Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Κληθείς να σχολιάσει τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «ο κ. Βενιζέλος ήταν ο σημαιοφόρος της γραμμής περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και από τη στιγμή που φεύγει από το Κίνημα Αλλαγής, θα πρέπει να εκλείψει κι αυτή η γραμμή».
Φίλης: Να ξεκαθαρίσει το ΚΙΝΑΛ με ποιον θα επιδιώξει να συμπορευθεί μετεκλογικά

Σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «οφείλουμε να υποστηρίξουμε το κυβερνητικό έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να ενσωματώσουμε στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα και τα στοιχεία κριτικής εκ μέρους των πολιτών».

Ο κ. Φίλης επικεντρώθηκε στην ανάγκη οι προγραμματικές προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβερνητικής παράταξης να κινηθούν στον τομέα της εργασίας, με έμφαση στο κοινωνικό κράτος, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής. «Θέλουμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση», επισήμανε και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες -όπως είπε- δημιούργησαν ένα κράτος κομματικοποιημένο. «Σημασία έχει το κράτος να είναι φιλικό προς τον πολίτη, ενεργός παράγοντας και συντελεστής ανάπτυξης», σημείωσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, επιβαρύνοντας τη μεσαία τάξη με υψηλή φορολόγηση, ενώ παράλληλα συμφώνησε με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού ότι η εφαρμογή των μνημονίων προκάλεσε την κόπωση της ελληνικής κοινωνίας.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Εύχομαι να μην πληρώσει ο λαός την προεκλογική περίοδο»

Ερωτηθείς αν ήταν λάθος η κίνηση της κ. Γεννηματά να «εξοστρακίσει» τον κ. Βενιζέλο ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι «η κ. Γεννηματά έχει πει τον πολιτικό – στρατηγικό στόχο αυτής της κίνησης και έχει ζητήσει να αξιολογηθεί από τους πολίτες».

Κλείσιμο
Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο τόνισε το εξής: «Εύχομαι στον ελληνικό λαό να μην πληρώσει την προεκλογική περίοδο, όλο αυτό το παιχνίδι που θέλει να γυρίσει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα χρόνια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης