Τα μικρά προεκλογικά δώρα του ΣΥΡΙΖΑ: Ελεύθερα διόδια, άδειες και θέσεις σε πανεπιστήμια

evroekloges

Οδηγίες στους τροχονόμους να αφήσουν τα μπλοκ των κλήσεων στα γραφεία - Κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν ψήφους και να συγκρατήσουν την πτώση από τα ποσοστά του 2015 σε πολιτικά διαχειρίσιμα επίπεδα

Αν κάτι σας μοιάζει διαφορετικό στους δρόμους της πρωτεύουσας τις τελευταίες ημέρες έχετε δίκιο. Για την ακρίβεια κάτι... λείπει. Έχουν αποτραβηχτεί οι τροχονόμοι που φαίνεται πως έλαβαν οδηγίες να αφήσουν τα μπλοκ των κλήσεων στα γραφεία τους. Προφανώς στην κυβέρνηση δε θέλουν να πάει κανείς στις κάλπες χωρίς δίπλωμα ή με κανένα βαρύ πρόστιμο στην πλάτη.

Αλλά, η φαντασία της κυβέρνησης δεν εξαντλήθηκε στους δρόμους της Αθήνας. Με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει πει ότι στον φάκελο για τις ευρωεκλογές οι πολίτες θα βρουν και την... 13η σύνταξη, ότι μπορεί να δώσει το δίνει.

Μόνο χθες ανακοινώθηκαν δωρεάν διόδια την ημέρα των εκλογών, για πρώτη φορά και στην Αττική Οδό, οχτώ ημέρες άδειας στους εκλογικούς αντιπροσώπους και αύξηση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Τα πάντα για να συγκρατηθεί η πτώση από τα ποσοστά του 2015 σε επίπεδα που θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμα.

Είχαν προηγηθεί οι εναγκαλισμοί με τους συνδικαλιστές των ταξιτζήδων και οι... παραινέσεις του υπουργού Μεταφορών να κάνουν τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η κινητοποίηση των δυνάμεων των Ρομά σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κυβερνώντος κόμματος.

«Αν αυτά τα κάνουν για τις ευρωεκλογές φανταστείτε τι θα συμβεί αν χάσουν και φθάσουμε στις εθνικές, θα τα δώσουν όλα» επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, οι οποίοι αμφισβητούν την εκλογική επιρροή των δώρων της τελευταίας στιγμής.

Και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η χώρα μας είναι ακόμη υπό επιτήρηση. Εκτός κι αν αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης, να ναρκοθετήσει την επόμενη περίοδο, μετά τη διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Αλήτες της Ελλάδας καταποντιστείτε

Γουστάρω να πάω τσάμπα στα Γιάννενα, να μαυρίσω τον Τσίπρα, να πιώ τη φραπεδιά μου στη λίμνη, να κάνω πολιτική εναντίον όλων τοπικών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ εθνοτερμιτών και στη συνέχεια να κάνω διακοπές στο χωριό. Επιστροφή την άλλη Κυριακή με τέρμα τη μουσική και μεγάλη χαρά για το βύθισμα Τσίπρα στο βούρκο, εκεί που ειναι και ο φυσικός του χώρος.

καλά έκαναν

Καλά έκανε , διότι δεν θα μπορούσα να περιμένω μισή ώρα στις μεγάλες ουρές στο κάθε διόδιο για να περάσω .Και όταν τα διόδια στις βασικές οδικές αρτηρίες είναι πάνω από 8 (Αθήνα - Θεσνίκη 11) πόσες ώρες θα περιμέναμε συλλήβδην στα διόδια. Εγώ , εάν δεν ήταν ελεύθερα δεν θα πήγαινα με τίποτα να ψηφίσω.Και το λέω κατηγορηματικά δεν θα πήγαινα ούτε με σφαίρες.

kyriakos

Χάντρες και καθρεφτακια προς ένα λαό ψυχικά αρρωστων και πνευματικα ανικανων. Ότι και να κάνετε, αφού ο σύριζα δεν εξαφανίζεται, το ραντεβού με την Νέμεση θα έρθει πιο γρήγορα. Ο Μητσοτάκης θα βγει. Ο Τσιπρας με 20% είτε θα κάνει συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη ώστε να περάσουν τα μέτρα εξυγίανσης του τρελού λαού, ή θα κατεβάζει τους άρρωστους στους δρόμους κάθε μέρα. Το ποτήρι θα το πιείτε ΟΛΟ. Ή θα γίνετε καλά ή θα πεθάνετε. Φυσικά, εφόσον ο αδίστακτος τσογλανος είναι στο προσκήνιο ο θάνατος θα σας επισκεφθεί και θα μείνει μαζί σας. Αν ο τσογλανος φύγει, ίσως επιβιώσει η Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτή που είναι τώρα. Ένας λαός ατιμων ανθρώπων πληρώνει πάντα για τις ύβρεις που διαπράττει.

Θέλω Kασιδιάρn Δήμαρχο Αθηναίων

...

kyriakos

Χάντρες και καθρεφτακια προς ένα λαό ψυχικά αρρωστων και πνευματικα ανικανων. Ότι και να κάνετε, αφού ο σύριζα δεν εξαφανίζεται, το ραντεβού με την Νέμεση θα έρθει πιο γρήγορα. Ο Μητσοτάκης θα βγει. Ο Τσιπρας με 20% είτε θα κάνει συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη ώστε να περάσουν τα μέτρα εξυγίανσης του τρελού λαού, ή θα κατεβάζει τους άρρωστους στους δρόμους κάθε μέρα. Το ποτήρι θα το πιείτε ΟΛΟ. Ή θα γίνετε καλά ή θα πεθάνετε. Φυσικά, εφόσον ο αδίστακτος τσογλανος είναι στο προσκήνιο ο θάνατος θα σας επισκεφθεί και θα μείνει μαζί σας. Αν ο τσογλανος φύγει, ίσως επιβιώσει η Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτή που είναι τώρα. Ένας λαός ατιμων ανθρώπων πληρώνει πάντα για τις ύβρεις που διαπράττει.

Άγγελος1

Ιδού τα προεκλογικά δώρα στους συνταξιούχους. Συνταξιούχος που το 2014 έπαιρνε 800 κύρια και 300 επικουρική, το αφορολόγητο ήταν στα 12000 ευρώ και οι κρατήσεις υπέρ υγείας στο 4%, μόνο για την κύρια σύνταξη. Με αυτά τα δεδομένα το 2014 είχε καθαρό ετήσιο εισόδημα 12636.48 ευρώ. Σήμερα ο ίδιος με 800 κύρια και 201 από την πετσοκομμένη επικουρική, με το αφορολόγητο στα 8650 ευρώ και τις κρατήσεις υπέρ υγείας στο 6% για κύρια και επικουρική. Με αυτά τα δεδομένα έχει σήμερα καθαρό ετήσιο εισόδημα 10710.20 ευρώ. Εν συγκρίσει με το 2014 παίρνει 1926.28 ευρώ λιγότερα. Το διαθέσιμο εισόδημά του μειώθηκε κατά 15.2%. Δηλαδή ψευταράδες, του έχετε πάρει και την 11η και την 12η σύνταξη. Συνταξιούχος που ήταν να βγεί π.χ στα 65 με 1000 ευρώ, με το νόμο Κατρούγκαλου βγαίνει στα 67, πάλι με 1000 ευρώ. Δηλαδή κλοπή 24000 ευρώ, (12Χ1000Χ2=24000), για την επιπλέον διετία, συν 7200 για ασφαλιστικές εισφορές της διετίας, συν 480 από το επιπλέον 2% υπέρ υγείας 1000Χ2%Χ12Χ2=480 και 1200 ευρώ φόρο λόγω μείωσης του αφορολόγητου, από τα 12000 στα 8650. Συνολικά 32880 ευρώ εκλάπησαν από τον συγκεκριμένο συνταξιούχο για την επιπλέον διετία που του φέσωσε ο Κατρούγκαλος. Απατεώνας ολκής.

Ευχαριστώ Αλέξη

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που κατάργησε τα διόδια για τις εκλογές. Έτσι θα μπορέσω να πάω στο χωριό μου και να ψηφίσω τον Μητσοτάκη που υπόσχεται ότι θα τον στείλει στο ειδικό δικαστήριο για να πληρώσει για όλα τα εγκλήματα και τις προδοσίες που διέγραψε κατά της πατρίδας μας

Τρολ

Εσύ αν θες μπορείς και να πληρώσεις διόδια.

Xρiστos Aργυρoπoύλι Tυρvάβoυ

@10:44: Kαλά, μην xτυπιέστε ρε γαλάζιoι μιζαδόρoι... ούτε τα πρόβατα οι οπαδoί σας δεν σας πιστεύoυν πλέov. Φυλακή δεν πρόκειται να πάει καvείς διότι συvταγματoξότης συvταγματoξότoυ μάτι δεν βγάζει!

Ναι ναι

Όσο θα στείλει ο Μητσοτάκης το Τσιπρα στο ειδικό δικαστήριο τόσο και η Ελλάδα θα αποκτήσει πυρηνικό εργοστάσιο. Ορισμένοι τα πιστεύετε αυτά ή απλά τα λέτε?

Άγγελος1

Μέσα στα προεκλογικά δώρα, ξεχάσατε ν' αναφέρετε και τα δημόσια ...θηλαστήρια, που θέλει ο Ηλιόπουλος στην Αθήνα και το μουσείο σεξουαλικού προσανατολισμού και ανωμαλίας, που θέλει η Νοτοπούλου στην Θεσσαλονίκη.

Σχολιαστής 1ου Θέματος

Άκου εκεί ελεύθερα διόδια. Που ακούστηκε ? Άλλο ένα άρθρο που αποδεικνύει ότι μόνο ο κ Μητσοτάκης μπορεί να μας σώσει. Ανιδιοτελως εργάζεται νυχθημερόν και επτά μέρες την εβδομάδα χαραμιζοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα για να καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός μας και να μας σώσει. Αμέσως εκλογές και κυβέρνηση Ν.Δ. για να ξαναδούμε λεφτά στις τσέπες μας

και...

...ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: Πρώτη φορά σε εκλογές είναι ΟΛΑ τα διόδια ΕΛΕΥΘΕΡΑ??? Για ξαναδείτε το, μην εκτίθεστε...

ΓΙΩΡΓΗΣ

Γιατι εκανε ο Τσιπρας 5 χρονια να βγει απο τα μνημονια ενω ολοι οι αλλοι πολιτικοι σε 2 χρονια βγηκαν απο πολυ δυσκολοτερα; Μα τοσο ανικανος ειναι;!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4894611

«Οι απειλές και οι τραμπουκισμοί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας τρομοκρατούν - Ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελείς και μάρτυρες» τονίζει ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής 

prosfygopoylo-arthro

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εισηγούμενος το σχέδιο νόμου «Περι Διεθνούς Προστασίας» ανέφερε ότι  στόχος των προωθούμενων διατάξεων είναι να παρέχουν προστασία «μόνο στους "ικέτες" ως ύψιστη πράξη ανθρωπισμού» εξαιρώντας όσους δεν πληρούν τα «χαρακτηριστικά του πρόσφυγα»

40