Οικογένεια, ένοπλες δυνάμεις και εκκλησία, οι θεσμοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες

Οικογένεια, ένοπλες δυνάμεις και εκκλησία, οι θεσμοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες

Τι προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB - Τελευταίο στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων το ΔΝΤ - Τι άποψη έχουν για τα Μέσα Ενημέρωσης - Πώς αξιολογούν οι Έλληνες την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ΕΚΤ και τις ελληνικές τράπεζες

gallup_thesmoi_empistosini
Η οικογένεια και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αποτελούν τους θεσμούς τους οποίους εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες πολίτες όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η MRB εν όψει των ευρωεκλογών για λογαριασμό του ιδρύματος Konrad Adenauer. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα ο θεσμός της «οικογένειας» είναι αυτός που εμπιστεύονται περισσότερο από όλους με ποσοστό 81% και ακολουθούν οι ένοπλες δυνάμεις με 75,8%. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ (Δημοκρατική Συμπαράταξη όταν είχε διενεργηθεί η έρευνα) είναι αυτοί που με ποσοστό 91.8% δείχνουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οικογένεια και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας με 80%. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ (79.6%) και του ΣΥΡΙΖΑ (80%) και της Χρυσής Αυγής (78,9%)

Η εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής με 85% και τα χαμηλότερα σε αυτούς του ΚΚΕ με 56,8%.


Μεγάλης εμπιστοσύνης απολαμβάνει και ο θεσμός/ιδιότητα του «Έλληνα πολίτη» με συνολικό ποσοστό 64,8% (τα μεγαλύτερα ποσοστά σε ψηφοφόρους της ΝΔ και τα χαμηλότερα σε αυτούς της Χρυσής αυγής) και η εκκλησία με αντίστοιχο ποσοστό. Η εμπιστοσύνη στον θεσμό της εκκλησίας καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στους ψηφοφόρους της ΧΑ (81,2 %) και του ΚΙΝΑΛ (79,7%) και τα χαμηλότερα ανάμεσα σε αυτούς του ΚΚΕ (33,9 %) και του ΣΥΡΙΖΑ (55,1%).

Τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία με συνολικό ποσοστό 64,7, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των θεσμών που απολαμβάνουν της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης και ακολουθούν η αστυνομία, η Δικαιοσύνη, τα μεγάλα κοινωφελή ιδρύματα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

sel6


Χαμηλή εμπιστοσύνη στα Μέσα Ενημέρωσης 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η καταγραφή της πολύ χαμηλής εμπιστοσύνης που δείχνουν οι Έλληνες πολίτες στα μέσα ενημέρωσης, είτε έντυπα, είτε ηλεκτρονικά. Την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από όλα τα ΜΜΕ απολαμβάνουν οι εφημερίδες με ποσοστό 29,3%. Οι ψηφοφόροι τυ ΚΙΝΑΛ εμπιστεύονται περισσότερο τις εφημερίδες (45,6 %) και ακολουθούν οι ψηφοφόροι τγης ΝΔ με 33,1%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με 25,8% και της Χρυσής Αυγής με 12,5%. Το ραδιόφωνο εμπιστευτείτε 29,1% των Ελλήνων, με τα χαμηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής (14,4%) και του ΚΚΕ (21,5%) και τα μεγαλύτερα σε αυτούς του ΚΙΝΑλ (40,9%). Μόλις το 27% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ το 26,3% την τηλεόραση, με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγουν το διαδίκτυο και αυτούς του ΚΙΝΑΛ (ΔΗΣΥ στην έρευνα) τη μικρή οθόνη. 


Κλείσιμο
sel8










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης