Ο Τσίπρας αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με την Μέρκελ για το Σκοπιανό

Ο Τσίπρας αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με την Μέρκελ για το Σκοπιανό

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεσή του να λύσει το Σκοπιανό, η Άνγκελα Μέρκελ του είπε «δεν σε πιστεύω γιατί κανείς από τους προκατόχους σου δεν ήθελε να ανοίξει αυτό το θέμα, ειδικά ο Σαμαράς»

tsipras-merk1
Τον διάλογο που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ για το Σκοπιανό αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

Σύμφωνα με όσα είπε στους FT ο πρωθυπουργός ο διάλογος έγινε αφού συζήτησε με την καγκελάριο της Γερμανίας για την οικονομική κρίση, το χρέος, το έλλειμμα, τα Μνημόνια κτλ.

Ο διάλογος που ακολούθησε- κατά τον Αλέξη Τσίπρα - ήταν ο εξής:

Τσίπρας: Θέλω να λύσω το πρόβλημα ακόμα και με τον Γκρούεφσκι. Θα τον προκαλέσω με το να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Αν δεν θέλει να κάτσει, θα τον κατηγορήσω

Μέρκελ: Δεν σε πιστεύω

Τσίπρας: Γιατί;

Μέρκελ: Γιατί κανείς από τους προκατόχους σου δεν ήθελε να ανοίξει αυτό το θέμα, ειδικά ο προκάτοχός σου, ο Σαμαράς

Τσίπρας: Η άποψή μου είναι διαφορετική. Πιστεύω ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα ωφεληθεί αν καταφέρουμε να επιλύησουμε τις διαφορές με τους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα έχει αρκετές διαφορές με τους γείτοντες στα ανατολικά - δεν θέλουμε περισσότερα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές μας, ειδικά αν πρόκειται για χώρες που εγώ πιστεύω ότι δεν απειλούν την Ελλάδα

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ισορροπημένη συμφωνία.

«Φαινόταν ότι η μοναδική μας διαφορά ήταν το όνομα. Αλλά δεν ήταν μόνο το όνομα - ήταν η ιστορία και η ταυτότητά μας. Πιστεύω ότι είναι μια ισορροπημένη συμφωνία. Κανείς δεν κέρδισε τη θέση του κατά 10%... Φανταστείτε, μόνο, ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι η μια μικρή χώρα με 2,5 εκατ. κατοίκους. Αν έχουμε μια κανονική σχέση, αυτή η χώρα θα μπορούσε να είναι ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα, ένα πεδίο επενδύσεων» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης