Ο Τσίπρας αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με την Μέρκελ για το Σκοπιανό

tsipras-merk1

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεσή του να λύσει το Σκοπιανό, η Άνγκελα Μέρκελ του είπε «δεν σε πιστεύω γιατί κανείς από τους προκατόχους σου δεν ήθελε να ανοίξει αυτό το θέμα, ειδικά ο Σαμαράς»

Τον διάλογο που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ για το Σκοπιανό αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

Σύμφωνα με όσα είπε στους FT ο πρωθυπουργός ο διάλογος έγινε αφού συζήτησε με την καγκελάριο της Γερμανίας για την οικονομική κρίση, το χρέος, το έλλειμμα, τα Μνημόνια κτλ.

Ο διάλογος που ακολούθησε- κατά τον Αλέξη Τσίπρα - ήταν ο εξής:

Τσίπρας: Θέλω να λύσω το πρόβλημα ακόμα και με τον Γκρούεφσκι. Θα τον προκαλέσω με το να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Αν δεν θέλει να κάτσει, θα τον κατηγορήσω

Μέρκελ: Δεν σε πιστεύω

Τσίπρας: Γιατί;

Μέρκελ: Γιατί κανείς από τους προκατόχους σου δεν ήθελε να ανοίξει αυτό το θέμα, ειδικά ο προκάτοχός σου, ο Σαμαράς

Τσίπρας: Η άποψή μου είναι διαφορετική. Πιστεύω ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα ωφεληθεί αν καταφέρουμε να επιλύησουμε τις διαφορές με τους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα έχει αρκετές διαφορές με τους γείτοντες στα ανατολικά - δεν θέλουμε περισσότερα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές μας, ειδικά αν πρόκειται για χώρες που εγώ πιστεύω ότι δεν απειλούν την Ελλάδα

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ισορροπημένη συμφωνία.

«Φαινόταν ότι η μοναδική μας διαφορά ήταν το όνομα. Αλλά δεν ήταν μόνο το όνομα - ήταν η ιστορία και η ταυτότητά μας. Πιστεύω ότι είναι μια ισορροπημένη συμφωνία. Κανείς δεν κέρδισε τη θέση του κατά 10%... Φανταστείτε, μόνο, ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι η μια μικρή χώρα με 2,5 εκατ. κατοίκους. Αν έχουμε μια κανονική σχέση, αυτή η χώρα θα μπορούσε να είναι ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα, ένα πεδίο επενδύσεων» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ (40)

!!!!!!

Τσίπρα δαγκωτό μωρέ!!!!!!!!

Άγγελος1

Καιρός πλέον να μας πείς και τι συζήτησες με τον Ερντογάν. Και ρωτάω γιατί στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» (αριθ. φύλλου 11187/20-8-2011 σελ.19) δημοσιεύεται άρθρο του δικηγόρου Νάσου Θεοδωρίδη με τίτλο "Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ως η μόνη θετική προοπτική για την Ειρήνη". Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με μια ματιά στον χάρτη μπορεί κανείς να καταλάβει ότι μια μονόπλευρη και ολοκληρωτική ηγεμονία δηλαδή της ελληνικής άρχουσας τάξης στο Αιγαίο δεν στηρίζεται σε κανένα δίκαιο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Αυτό είναι δεδομένο, λογικό και αναπόφευκτο. Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, αλλά μια διεθνής θάλασσα που απλώς τυχαίνει να περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό ελληνικών νησιών, χωρίς αυτό να δίνει κάποιο ιδιαίτερο προνόμιο στην ελληνική πλευρά να κυριαρχεί εξ ορισμού». Αυτές είναι οι θέσεις σας και αυτά συζήτησες ρε προδότη;;.

αχ

Ο Τσίπρας έκανε ό,τι ήταν καλύτερο για την επίλυση του θέματος με τα Σκόπια. Έπρεπε πάση θυσία να επιλυθεί γιατί η Τουρκία είχε εισχωρήσει επικίνδυνα στα Βαλκάνια και έπαιζε παιχνίδι. Δόθηκε η καλύτερη λύση που θα μπορούσε να δοθεί. Ο Τσίπρας είχε το σθένος να το κάνει σε αντίθεση με τους προκατόχους του. Αν παρέμενε ανοιχτό το ζήτημα περαιτέρω, οι αρνητικές συνέπειες θα ήταν πολλαπλές με κυριότερη αυτή της καθιέρωσης του ονόματος σκέτο Μακεδονία. Αυτοί που έπρεπε να βρουν λύση εδώ και τριάντα χρόνια και δεν βρήκαν, αυτοί διαμαρτύρονται και φωνάζουν και κινδυνολογούν. Αν είναι δυνατόν.

Άγγελος1

Ποιός θα εμποδίσει από δω και πέρα την διείσδυση της Τουρκίας στα Σκόπια.Μήπως το ΝΑΤΟ;. Μήπως η Ε.Ε;. Ο Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «ότι η Τουρκία στο θέμα της ονομασίας τηρεί στάση αρχής και εάν αυτή θα παραμείνει όπως έχει και στο μέλλον», τόνισε: «Είμαστε οι πρώτοι που αναγνωρίσαμε το συνταγματικό όνομα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”». Αυτό που σκεφτόμασταν τότε, το σκεφτόμαστε και τώρα. Εμείς δεν κινούμαστε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Η Τουρκία στην διπλωματία δεν συμπεριφέρεται ποτέ διφορούμενα. Από τη στιγμή που πήραμε την απόφασή μας, εμείς πεθαίνουμε αλλά δεν γυρίζουμε πίσω», είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, τονίζοντας ότι, πέραν της αναγνώρισης του συνταγματικού ονόματος και του ονόματος του έθνους, η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε πρέσβη στη «Μακεδονία». Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα στενές. Η Τουρκία αναγνώρισε το γειτονικό μας κράτος τον Φεβρουάριο του 1992 και αποτέλεσε και μια από τις πρώτες χώρες που ίδρυσαν Πρεσβεία στην ΠΓΔΜ. Ο στρατός των Σκοπίων εκπαιδεύεται στην Τουρκία, ενώ σε πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις αυτό που τράβηξε την προσοχή των αναλυτών ήταν στρατιωτικά οχήματα που δωρίσθηκαν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στον στρατό της πΓΔΜ. Ο ρόλος της Τουρκίας στα Σκόπια φαίνεται να αναβαθμίζεται συνεχώς, σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδα, τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα πριν καιρό ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, και χαρακτήρισε την Τουρκία ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους της «Μακεδονίας», αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του.«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξης της "Μακεδονίας" στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα προωθεί ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Σημαντικό όχημα για την διείσδυση της Άγκυρας στα Σκόπια είναι η αναγνωρισμένη τουρκική μειονότητα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 αριθμεί 80.000 μέλη (4% του πληθυσμού). Οι χρηματοδοτήσεις προς τη μειονότητα παρέχονται κυρίως μέσω του τουρκικού Ιδρύματος Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKΑ) το οποίο, μεταξύ άλλων, κατασκευάζει σχολεία εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας, συντηρεί οθωμανικά μνημεία και τζαμιά, χορηγεί κρατικές υποτροφίες σε απόρους μαθητές τουρκικής και αλβανικής καταγωγής αλλά και σε Τορμπέσηδες. Μάλλον θα ενισχυθεί η διείσδυση με την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

αχ

Ποιοι άφησαν τόσα χρόνια ανοιχτό το πεδίο να αλωνίζει η Τουρκία στα Σκόπια; Δεν νομίζω ότι θα ενισχυθεί η διείσδυση της Τουρκίας με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ήδη η Ελλάδα κάνει βήματα διείσδυσης με τον έλεγχο του εναέριου χώρου και με την αμυντική και αστυνομική συνεργασία και χρήση ειδικής εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας εκατέρωθεν (Αρθ 17 συμφωνίας Πρεσπών). Υπάρχουν θετικά στην Συμφωνία των Πρεσπών, πολύ θετικά άρθρα και κεφάλαια. Αρκεί να τα διαβάσεις και να τα αποδεχθείς και όχι να είσαι αρνητής των πάντων.

teo

Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ.....

ΚΟΣ

Ολο ψεματα λεει και πολυ φαντασια....αρρωστος μεχρι αηδιας

Ο διάλογος του χαβαλέ!

Τι είπε ο χαβαλές στη Μέρκελ! Μείναμε άφωνοι , με την καυτή αποκάλυψη του τυχοδιωκτικού τραλαλά !

Praktoro SorroSyrizanel

Τσίπρας: Θέλω να λύσω το πρόβλημα ακόμα και με τον Γκρούεφσκι. Θα τον προκαλέσω με το να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Αν δεν θέλει να κάτσει, θα τον κατηγορήσω Μέρκελ: Δεν σε πιστεύω Τσίπρας: Γιατί; ------------------------------------------- Aν είναι δυνατόν .................σου είπε ρε πράκτορα ότι δεν σε πιστεύει.........εσένα που δεν λές ποτέ ψέμματα ? Μ' αρεσει που ρωτάς και Γιατι..........Φασισταριό.

Ούτε βδομάδα δεν έμεινε !! Θα πει το Χριστό ΦΑΝΤΑΡΟ !!

Όσοι εφαρμόζουν ΜΝΗΜΟΝΙΑ και βασανίζουν τον κόσμο ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ που δέχθηκαν να γίνουν ΔΗΜΙΟΙ!!!!!

Τυχοδιώχτης !

Άπατρις , αδιάφορος , αρχομανής και φιλάργυρος ! Δεν του αξίζει καν το «προδότης» ως προσδιορισμός , γιατί κι αυτό έχει κάποιο κόστος! Ο τύπος είναι ο ορισμός του χαβαλέ! Φαντάσου τι είναι οι συνεργαζόμενοι ( Καμμένος , Παπακώστα , Σπίρτζης και λοιπά νούμερα ) !

Γιουλη

Τα οφέλη από τη συμφωνία τρέχουν από τα μπατζάκια μας, καραγκιόζη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bruss0

Παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από Γερμανία και Ολλανδία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκανε ένα βήμα πιο μπροστά από την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο θέμα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ - Στην απόφαση που εγκρίθηκε, γίνεται λόγος και για «στοχευμένα μέτρα» κατά προσώπων - Δείτε το τελικό κείμενο

5
ekl0

Σύμφωνα με το γκάλοπ της Alco για το Open, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με 32,4%, έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, μπαίνει στη Βουλή το κόμμα Βαρουφάκη, «θρίλερ» με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου - Οκτώ μονάδες μπροστά η ΝΔ  σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ

2
synodos_se_exelixi

Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Σύνοδο Κορυφής αναφέρουν ότι «καρποφόρησαν» οι πιέσεις της Λευκωσίας κι έτσι οι ηγέτες της ΕΕ θα υιοθετήσουν ένα κείμενο σκληρότερο του αρχικώς αναμενομένου - Νωρίτερα, και σύμφωνα με το σχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου, οι «28» εμφανίζονταν να υιοθετούν τις εισηγήσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, δίχως ωστόσο να δίνουν ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας

13
F6228F9D-4115-0170-E39D-0BB2AFDEB1F9

Η ανασύσταση της μεσαίας τάξης είναι αυτό καθεαυτό το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών - Τόνισε ότι στις εκλογές απαιτείται η στρατηγική ήττα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας

1