Κουτσούμπας στη Θεσσαλονίκη: Τιμωρήστε όσους μας έφεραν ως εδώ

4805158

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει να χτίσουμε παντού ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση τόνισε στην προεκλογική του ομιλία ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής

Αυτό που κρίνεται στις εκλογές στις 26 του Μάη, είναι αν θα υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση παντού και στο ευρωκοινοβούλιο και στους Δήμους και στις Περιφέρειες, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση του κόμματος, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ο λαός και η νεολαία αυτής της πόλης γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν νιώσει στο πετσί τους, τις συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία” και “της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε την ίδια ακριβώς πολιτική με τους προηγούμενους, πολιτική που χειροτέρευσε ακόμη πιο πολύ τις συνθήκες ζωής του λαού”.

“Γι αυτό τώρα, στις κάλπες που θα στηθούν, μπορούν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης. Τα ψηφοδέλτια που μπορούν να κάνουν την ουσιαστική διαφορά. Αυτά που στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα. Που τιμωρούν αποτελεσματικά όσους μας έφεραν ως εδώ. Που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, “Λαϊκή Συσπείρωση” στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές”.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι “κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μετατρέπεται σε δύναμη και οργάνωση του αγώνα για να βάλουμε ένα τέρμα. Στο τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων μας για τα κέρδη του κεφαλαίου. Στη ζωή με ψίχουλα, δόσεις και επιδόματα, που απλά ανακυκλώνει τη φτώχεια και την ανεργία. Στην κοροϊδία όσων μας βούλιαξαν στα χρέη, που τώρα μας καλούν να συνηθίσουμε στα λίγα, να ξεχάσουμε όσα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους”

Ψήφος στο ΚΚΕ, τόνισε , “σημαίνει αντίσταση και ανυπακοή στα σχέδια που ονειρεύονται την Ελλάδα, ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους”, “σημαίνει να χτίσουμε και να δυναμώσουμε παντού μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, να δυναμώσουμε τη δύναμη, που την επόμενη μέρα, θα αντισταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ. Αλλά και απέναντι στα στηρίγματά τους στους Δήμους και περιφέρειες”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ανέφερε ότι η συμφωνία τους στην πλειοψηφία των ζητημάτων, είναι στρατηγικού χαρακτήρα και αυτό αποδεικνύει και η τελευταία τους αντιπαράθεση για την 7ημερη εργασία. Από τη μια ο κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει την "μπουκιά απ’ το στόμα", υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έκπληκτος με τις προτάσεις της ΝΔ, ενώ στην πραγματικότητα η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά κλάδους, που σημαίνει 7ήμερη εργασία, έχει τη δική του αποφασιστική σφραγίδα”, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, τόνισε ότι μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και η πλειοψηφία των υπόλοιπων κομμάτων υπηρετούν τον επικίνδυνο στόχο της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της χώρας, αλλά “δε λένε στο λαό ότι αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το λαό μας” “Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσδεση της Ελλάδας ακόμη πιο γερά στο αμερικανο-νατοϊκό άρμα”, ανέφερε.

Ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης μπορούν “να στείλουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, αυτή τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση εκεί που της αξίζει, στα σκουπίδια” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος να απομονωθούν αποφασιστικά είναι “η συμπόρευση με τους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές , στα σχολεία και στα πανεπιστήμια”.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι “ακόμη και οι τελευταίες αυταπάτες για τα δήθεν “αντι-ακροδέξια” μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν”

"Όταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία με τον ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε και έβγαλε από το ψηφοδέλτιο του γνωστό ακροδεξιό της Ημαθίας. Όταν η κυβερνητική αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας να μη δοθεί προεκλογικός χώρος στους υπόδικους εγκληματίες φασίστες στο κέντρο της Αθήνας. Όταν ακόμη και στο προεκλογικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ φιγουράρει ο δικτάτορας Μεταξάς και αναγκάστηκαν να το αποσύρουν άρον-αρον, μετά την κατακραυγή του κόσμου.

Αλήθεια τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, με τον Βελουχιώτη, τον Ζαχαριάδη, τον Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη, το ΔΣΕ, τον Γρηγόρη Λαμπράκη; Στο επόμενο σποτάκι τους, τους προτείνουμε να βάλουν τον Αμερικάνο πρέσβη, γιατί με αυτόν όντως έχουν σχέση και μάλιστα πολύ στενή... “, υπογράμμισε

Τόνισε ότι η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης για την οποία μιλάνε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ αλλά και σύσσωμοι οι 19 υποψήφιοι Δήμαρχοι της πόλης, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. “Για αυτούς ανάπτυξη σημαίνει κέρδη, ανταγωνιστικότητα, για τους ομίλους. Σημαίνει χαμηλοί μισθοί και τσακισμένα δικαιώματα”.

“Το αναπτυξιακό μοντέλο τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ, ο λαός μας το έζησε. Αυτό μας έφερε στην κρίση, αυτό θα μας οδηγήσει και στην επόμενη. Δεν ματώνουμε άλλο για το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία ! Δεν θα πληρώνει ο λαός μας μια ζωή τις κρίσεις και την ανάπτυξή τους! “, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

“Και στην κάλπη των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας, ο λαός μας μπορεί να στείλει ένα ισχυρό πανευρωπαϊκό μήνυμα προς αυτή τη κατεύθυνση. Γιατί ΕΕ σημαίνει κέρδη για το κεφάλαιο, φτώχεια, ανεργία για τους λαούς. Γιατί ΕΕ σημαίνει μνημόνια διαρκείας μέχρι το 2060, ματωμένα πλεονάσματα, με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τη συμφωνία των υπόλοιπων κομμάτων”, είπε.

“Δεν ξεχνάμε την πολιτική που μας έφερε ως εδώ, τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ που την εφάρμοσαν. Δεν ξεχνάμε όσες κατακτήσεις του λαού μας ξήλωσαν βίαια.

Δεν θέλουμε να ζήσουμε μόνο με ψίχουλα και επιδόματα ! Δεν ξεχνάμε αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την οργή και την αγανάκτηση του λαού για να τα ενσωματώσουν στο σύστημα, για να τα μετατρέψουν σε στήριξη του συστήματος. Στις 26 Μάη, τους τιμωρούμε και στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης. Περνάμε απέναντι! Απέναντι από την ΕΕ, το σύστημα, τα κόμματά τους! Παίρνουμε θέση με το ΚΚΕ για το δίκιο, την ελπίδα, την ανατροπή!”, κατέληξε.

Χαιρετισμό στην συγκέντρωση απηύθυναν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σωτήρης Αβραμόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Αγγέλου.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Κλεάνθης

Καπα Καπα Εεεε το κόμμα σου ΧΑΖΕ ! ! !

Ποτέ ψήφος στους ανθελληνες του ΚΚΕ

Η διαχρονική πηγή του κακού στην Ελλάδα είναι τό ΚΚΕ, είναι το φυτώριο όλων των ανθελληνων απατεώνων, από την ΚΝΕ ξεκινάνε όλοι τους εκεί μαθαίνουν την τέχνη τής εξαπατησης

Πόπη

Βρε δεξιό τρολ, ΜΑΤΖΑΦΛΑ - GEO- ΝΙΚΟ, με την ίδια λέξη αρχίζεις το τρολάρισμα; Δεν σου είπε ο Κούλης να γράφεις με διαφορετική σύνταξη να μη φαίνεσαι ότι είσαι μόνο ένας;

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Κουτσούμπα δικό σου παραπαίδι είναι ο Τσίπρας... Εσένα θα τιμωρήσουμε και τον πινόκιο...

Geo

Κουτσουμπα οι Αριστεροι και ο Κομουνισμος μας εφερε ως εδω

Νικος

Κουτσουμπα. Ψηφος στα κομματα εξουσιας οχι. Αλλα ουτε μια ψηφο στο ΚΚΕ που δρα ως "σκαστρα" του κατεστημενου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4929856

Το τεχνικό ζήτημα αφορά το χρονικό περιθώριο απουσίας από την Ελλάδα - Οι κρατικές αρχές δεν μπορούν να τεκμηριώσουν πόσο διάστημα απουσιάζει κάποιος από την Ελλάδα - Η Διακομματική θα αναζητήσει λύση σε νέα συνεδρίαση 

17
joker_tainia

Πολιτική αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι έλεγχοι των αστυνομικών, μετά από εντολή υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην ταινία Joker – Για «φτηνή ανάρτηση» Τσίπρα κάνει λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Και ο Ραγκούσης καταγγέλλει το νόμο που ο ίδιος έχει υπογράψει από το 2010

86
voutsis_2

«Σε όλη τη μεταπολίτευση 45 χρόνια, ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση και τέτοιου τύπου στοχοπροσήλωση στα καθήκοντα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία αστυνομικών σε κινηματογράφο, προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker - «Βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, αλλά όχι από την κρίση» είπε για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ