Ευρωεκλογές 2019: Πρώτο κόμμα ο ΔΗΣΥ στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ευρωεκλογές 2019: Πρώτο κόμμα ο ΔΗΣΥ στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο ΔΗΣΥ συγκεντρώνει ποσοστό 18,5% και ακολουθεί το ΑΚΕΛ με ποσοστό 14% - Το ΔΗΚΟ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 9%

disi
Πρώτο κόμμα θα είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), στη Κύπρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες στο ΡΙΚ , για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.

Ο ΔΗΣΥ συγκεντρώνει ποσοστό 18,5% και ακολουθεί το ΑΚΕΛ με ποσοστό 14%. Το ΔΗΚΟ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 9%. Ακολουθούν το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με 4% και ακριβώς το ίδιο ποσοστό λαμβάνει το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου). Ο συνασπισμός Κινήματος Οικολόγων-Συμμαχίας Πολιτών εξασφαλίζει ποσοστό 3%. και η Δημοκρατική Παράταξη Πρώτη 1%. Ποσοστό 0,5% εξασφαλίζει ο τουρκοκυπριακός συνδυασμός Γιασεμί του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ, ενώ 0,5% εξασφαλίζει και το Κόμμα για τα Ζώα. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 16%, ενώ η αποχή φτάνει στο 15,5%.

Το 7% των ερωτηθέντων επέλεξαν να μην απαντήσουν τι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, ενώ τα λευκά/άκυρα ανέρχονται στο 1%. Πρόθεση συμμετοχής στις εκλογές εξέφρασε το 63% των ερωτηθέντων, το οποίο απάντησε πως μάλλον ή σίγουρα θα ψηφίσει, ενώ το 42% απάντησε πως ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές. Με βάση τη δημοσκόπηση ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ εξασφαλίζουν δύο έδρες, και μία έδρα το ΔΗΚΟ. Μάχη για την 6η έδρα θα δώσουν η ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ.

Η δημοσκόπηση ανέδειξε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με τις απόψεις των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, ποσοστό 58% θεωρεί πως τα πράγματα στην Κύπρο οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση, το 38% αισθάνεται απογοήτευση, 24% ανησυχία ή/και άγχος και το 12% οργή ή/και αγανάκτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης