LIVE

Κορωνοϊός

Φιάσκο Novartis: Με λόγια του αέρα, η προστατευόμενη μάρτυρας Κελέση λέει ότι ο Λοβέρδος πήρε λεφτά...

olomeleia_main01

Βγάζουν από το συρτάρι την... 8η κατάθεση της μάρτυρος με το ψευδώνυμο «Αικατερίνη Κελέση» να λέει: Δεν είδα με τα μάτια μου να δίνονται χρήματα στον τέως υπουργό Λοβέρδο και να προσθέτει: Άκουσα τον Φρουζή να ζητάει να διοχετευθούν χρήματα σε μετρητά στον Λοβέρδο

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση Novartis με το συνοδευτικό αίτημα της δικαιοσύνης για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Στο διαβιβαστικό η εισαγγελέας διαφθοράς ζητά από την Βουλή να αποφανθεί για την χορήγηση ή μη της απαιτούμενης άδειας για τη λήψη εξηγήσεων από τον κ. Λοβέρδο για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου κατ εξακολούθηση με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή ζημιά που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο Δημόσιο που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ο φάκελος της δικογραφίας περιλαμβάνει νέες καταθέσεις των γνωστών προστατευόμενων μαρτύρων «ΚΕΛΕΣΗ» και «ΣΑΡΑΦΗ» οι οποίες ωστόσο ακολουθούν το ίδιο παλιό μοτίβο των εκτιμήσεων. Είναι ενδεικτικό πως η «ΚΕΛΕΣΗ» ενώ μιλά για «βαλίτσες» με χρήματα προς τον κ. Λοβέρδο, όταν ο ανακριτικής της ζητά συγκεκριμένες αποδείξεις λέει «δεν είδα με τα μάτια μου να δίνονται λεφτά στον Λοβέρδο» για να προσθέσει στην συνέχεια «...θεωρώ βέβαιο ότι χρηματίστηκε ο Λοβέρδος».

Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει καταθέσεις μαρτύρων που δεν βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας και αναφέρονται σε τιμολογήσεις φαρμάκων ενώ σε ένα τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία διαφημιστικής δαπάνης της Novartis και καταθέσεις μαρτύρων που υποστηρίζουν πως η χρηματοδότηση κρατικών αξιωματούχων γίνονταν μέσω διαφημιστικών εταιριών.

Στην κατάθεση που έδωσε στις 28/12/2018 ο προστατευόμενος μάρτυρας με κωδικό «ΚΕΛΕΣΗ» και η οποία δεν περιλαμβάνεται στην αρχική δικογραφία που είχε διαβιβαστεί πριν από περίπου ένα χρόνο αναφέρει:

ΚΕΛΕΣΗ : Στα πλαίσια συνάντησης marcet access ο Φρουζής είχε αναφέρει τη στενή του σχέση με τον υπουργό Λοβέρδο. Εξάλλου ήμουν μπροστά σε τηλεφωνική επικοινωνία του Φρουζή με τον Λοβέρδο, η οποία έγινε από το κινητό του Φρουζή ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στο γραφείο του. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Λοβέρδος απαιτεί χρήματα μετρητά σε βαλίτσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είστε σίγουρη ότι ο Φρουζής συνομίλησε με τον Λοβέρδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι σίγουρη διότι αμέσως μετά έγινε η κινητοποίηση ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να δοθούν στον Υπουργό ως αντάλλαγμα για την κατ’ εξαίρεση έγκριση του GILENYIA , το οποίο ήταν κομβικής σημασίας για τη NOVARTIS. Ο Φρουζής διατυμπάνιζε διαρκώς ότι το GILENYIA ήταν μεγάλη προσωπική του επιτυχία. Άκουσα τον Φρουζή να ζητάει να διοχετευθούν χρήματα σε μετρητά μέσω της εταιρείας PRESTIGE στον Λοβέρδο όπως είχε απαιτηθεί από τον τελευταίο.

Ωστόσο, αν και η «Κελέση» αναφέρεται με ευκολία σε βαλίτσες, όταν την ρωτά ο ανακριτής εάν έχει αποδείξεις για όσα βαρύτατα καταγγέλλει, σπεύδει να δηλώσει πως «δεν είδα με τα μάτια μου να δίνονται χρήματα στον τέως υπουργό Λοβέρδο».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε αν τα χρήματα αυτά κατέληξαν πράγματι στον τέως υπουργό Λοβέρδο ή σε κρατικούς αξιωματούχους; Σε θετική περίπτωση πως λάβατε γνώση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είδα με τα μάτια μου να δίνονται χρήματα στον τέως Υπουργό Λοβέρδο. Όμως γνωρίζω ότι 1) εγκρίθηκε ταχύτατα και κατ εξαίρεση το gilenyia 2) ο Φρουζής είχε τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Λοβέρδο 3) ο Βουλκίδης και την περίοδο του Λοβέρδου επέστρεφε χρήματα στο Φρουζή 4) ο Φρουζής κατ' εντολή του Λοβέρδου φρόντιζε να καταχωρούνται στον τύπο άρθρα ενάντια στα μέτρα περικοπών του Υπουργείου στον τομέα του φαρμάκου. Αυτό το έκανε για να δίνεται η εντύπωση στον κόσμο ότι ο Λοβέρδος ήταν πολέμιος των συμφερόντων των φαρμακευτικών εταιρειών και έτσι να καλλιεργείται η πολιτική εικόνα 5) Άκουσα το Φρουζή να ζητάει να διοχετευτούν χρήματα σε μετρητά μέσω της εταιρείας prestige προς τον Λοβέρδο όπως είχε απαιτηθεί από τον τελευταίο 6) άκουσα τον Φρουζή να λέει ότι έκλεισε το ζήτημα του Λοβέρδου εννοώντας ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά του να λάβει χρήματα σε μετρητά. Με βάση τα παραπάνω θεωρώ βέβαιο ότι χρηματίστηκε ο Λοβέρδος…»

Ούτε ο «Σαράφης» έχει άμεση γνώση ότι πολιτικοί έπαιρναν δώρα

Εκτός όμως από την «ΚΕΛΕΣΗ» και ο «ΣΑΡΑΦΗΣ» παραδέχεται πως «για τα πολιτικά πρόσωπα σας αναφέρω ότι δεν έχω άμεση γνώση ότι ελάμβαναν τα δώρα που προορίζονταν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Novartis δεδομένου ότι δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε κάτι τέτοιο καθόσον η εταιρεία είχε ορίσει τον Κ. Φρουζή για την διεκπεραίωση των δωροδοκιών των πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων και για τη διαχείριση των μαύρων ταμείων».

Ωστόσο, ο ίδιος μάρτυρας που παραδέχεται ότι δεν έχει άμεση γνώση για τις δωροδοκίες καθώς δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δηλώνει με «βεβαιότητα» ότι υπήρχε «μαύρο ταμείο» με την κωδική ονομασία «Άγιο Δισκοπότηρο».

Πάντως, ο «ΣΑΡΑΦΗΣ» σπεύδει να υπογραμμίσει ότι επί υπουργίας Μάριου Σαλμά «δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι της εταιρείας» και πως «στοχοποιήθηκε ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος πολεμήθηκε ολοκληρωτικά μέσω ελεγχόμενων ΜΜΕ».

Αίσθηση τέλος προκαλεί και η κατάθεση του κ. Νικόλαου Μανία που όπως υποστηρίζει τον Ιούνιο του 2011 κλήθηκε από την Επιτροπή Τιμολόγησης Φαρμάκων προκειμένου να υπολογίσει τις τιμές με διαφορετικά σενάρια.

Ο κ. Μανίας υποστηρίζει ότι ο CEO της πολυεθνικής Novartis κυκλοφορούσε στους δρόμους με ένα σακίδιο πλάτης γεμάτο λεφτά και δωροδοκούσε υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους. «Συχνός επισκέπτης κατά την διαδικασία αυτή και όχι μόνο ήταν ο κ. Φρουζής που κυκλοφορούσε με σακίδιο πλάτης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε χρηματικά ποσά. Από κύκλους της αγοράς (Γεώργιος Συκιανάκης ενδεικτικά) μου είχε μεταφερθεί πως ο κ. Φρουζής είχε επισκεφθεί τον κ. Λοβέρδο αρκετές φορές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες συνεργάτιδων του κ. Λοβέρδου που σχολίαζαν την εξωτερική εμφάνιση του κ. Φρουζή». .

Διαβάστε το διαβιβαστικό σημείωμα του φακέλου που εστάλη στη Βουλή:
diav

no1
no2
no3
no4
no5
no6
no7
no8
no9
no10
no11
no12
no13
no14
no15
no16
no17
no19
no18
no20
no21
no22
no23
no24
no25
no26
no27
no28
no29
no30
no31
no32
no33
no34
no35
no36
no37
no38
no39
no40
no41
no42
no43
no44
no45
no46
no47

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Σκευωρία χωρίς αιδώ

Δηλαδή ο μάρτυρας Κελέση λέει αλήθεια για τον Λοβέρδο και ψέμματα για τους άλλους εννέα πολιτικούς; Ποιος το καταλαβαίνει αυτό;

Γελαει το Συμπαν

Καλα κανει ο Λοβερδος και θα κλεισει φυλακη όλη την συμμορία Τσίπρα. Οι αριστεροι φασιστες πρεπει να τιμωρηθούν και για τις σκευωριες και για την καταστροφη της χωρας. Τιποτα τελικα δεν βρεθηκε, ουτε φραγκο. Απλως ανακυκλωνονται τα σεναρια φαντασιας των ψευδομαρτυρων, που ειναι και κατηγορουμενοι. Ο νεος μαρτυρας Μανιας ήταν και κατηγορουμενος απο τους άλλους μαρτυρες ότι λαδωνοταν ψοντρα απο την νοβαρτις. Ενας εσμος ψευτων και απατεωνων όλοι οι ψευδομαρτυρες. Ρε ουστ! Σιχαμενοι!

Ο Φρουζης

γιατί δεν είναι φυλακή για χρηματισμό;

Χαζος

Αρκετές φορές υπουργός ξέρει να κρύψει ....

Χαζος

Ο Λοβερδος έκρυψε καλά τα χρήματα που πήρε , γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα τον ψάξουν . Για αυτό ζήτησε και βαλίτσα με μετρητά . Πως να βρούμε διαδρομή μέσω τράπεζας όταν παρέλαβε μετρητα που συνεχώς ζητάει ; Για αυτό λέει για τους λογαριασμούς του μέχρι πρώτο βαθμό συγγένειας . Είναι διαβασμένος και προετοιμασμένος κλέφτης .

Σαράφης

Δεν είδα με τα μάτια μου αλλά μου είπαν.πως το Μαξίμου καλύπτει και έχει σχέσεις με τους πρεζεμπορους των Εξαρχείων που μαχαίρωσαν τους λιμενικούς. Ποιός μπορούσε να τους ειδοποιήσει για την επιχείρηση του λιμενικού αν όχι μέσα από το Μαξίμου;;

κοινος νους

το οτι τα πηρε το λενε οι πραξεις του και οι νομοθετησεις του υπερ νοβαρτις....δεν περιμενει ο λαος καμια κελεση....

Κανένας

Σε αυτόν τον τόπο ΠΟΤΕ κανένας πολιτικός ΔΕΝ έκλεψε ούτε 1 ευρώ (ή Δρχ). Σε αυτόν τον τόπο ΠΟΤΕ κανένας πολιτικός ΔΕΝ ήταν μπλεγμένος σε σκάνδαλα. Σε αυτόν τον τόπο ΠΟΤΕ κανένας πολιτικός ΔΕΝ έκανε ρουσφέτι. Σε αυτόν τον τόπο ΠΟΤΕ κανένας πολιτικός ΔΕΝ βρέθηκε ξαφνικά με τεράστια αδικαιολόγητη περιουσία. Σε αυτόν τον τόπο ΠΟΤΕ κανένας πολιτικός ΔΕΝ εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών. Σε αυτόν τον τόπο ΠΟΤΕ κανένας πολιτικός ΔΕΝ έβαλε το προσωπικό του ή κομματικό συμφέρων πάνω από αυτό των πολίτων. Για αυτό και τα πράγματα στη χώρα μας ήταν ιδανικά/τέλεια έως τη στιγμή της καταστροφής…. 25 Ιανουαρίου του 2015. Από εκείνη τη μέρα όλα τα παραπάνω έπαψαν να ισχύουν για αυτούς που μας κυβερνούν. Μας υποδούλωσα, μας ξεπούλησα, μας έκλεψαν, μας εξανάγκασαν σε μνημόνια και πάνω απ’ όλα είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, απόγονοι Κομμουνιστών…. Και αν δεν φας όλο σου το φαγητό θα φάνε και εσένα……

Δεξιός Αδωνικός

Κοινή λογική παιδιά! Αυτός εκτιμά ότι ο Λοβέρδος τα πήρε, εκτιμά όμως ότι ο Αβραμόπουλος πήρε 40 εκατομμύρια. Άρα τον πιστεύουμε για τον ένα και όχι για τον άλλον; Για ποιο ποσό και ποιο μαύρο χρήμα θα ασκηθεί η δίωξη, θα παίξουμε το "αορίστως"; Τι θα πει εκτιμώ; Δηλαδή και για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ έλεγαν ότι είναι άνθρωπος των εταιρειών πετρελαίου, έπρεπε να τον συλλάβει το FBI βάσει εκτιμήσεων;

ΕΔΩ ΤΖΟΧΑΤΖΟ

ρε πεινάλες, φάε πολλά για λίγα χρόνια ποινής, γιατί αν φας λίγα τότε πολλά χρόνια ποινής, ακούστε τον παλιό ραγιάδες ψοφοφόροι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης