Αποκάλυψη στο Πρώτο Θέμα: Η Νέα Δημοκρατία ζητά εξηγήσεις στη Βουλή για την Ξεπαπαδέα

Αποκάλυψη στο Πρώτο Θέμα: Η Νέα Δημοκρατία ζητά εξηγήσεις στη Βουλή για την Ξεπαπαδέα

Ο Χάρης Θεοχάρης φέρνει στη Βουλή τη δράση της ΓΓ για την Καταπλέμηση της Διαφθοράς που εμφανίζεται και πληρεξούσιος Δικηγόρος του Αρτεμη Αρτεμίου – Κάνει λόγο για «ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα»

theoxaris_2
Εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου για την προβληματική δράση της κυρίας Αναστασίας Ξεπαπαδέα ζητά και η Νέα Δημοκρατία με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Χάρης Θεοχάρης.

«H νυν γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, σύμφωνα με το από 7/4/2019 δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», εμφανίζεται τα έτη 2016, 2017 και 2018 και καθόσον υπηρετούσε ως ειδική συνεργάτης στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα την νομική εταιρία του Αρτέμη Αρτεμίου στη Λευκωσία» τονίζει στο κείμενό του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει «Η νυν γραμματέας διαφθοράς Κα Αναστασία Ξεπαπαδέα μάλιστα αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο υπερασπιζόμενη την ανωτέρω κυπριακή εταιρεία η οποία είχε συνάψει συμφωνία με την ελληνική ανώνυμη εταιρία εμπορίας και αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων με την επωνυμία Φαρμαγορά, που ανήκε στην ανώνυμη φαρμακευτική εταιρία Alapis συμφερόντων Λαυρεντιάδη».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό το ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει καθώς δεν είναι συμβατό η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ειδική συνεργάτης του στο υπουργείο Δικαιοσύνης που διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς, να εμφανίζεται ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρίας που κινείται σε βάρος του ελληνικού δημοσίου» και ρωτά τον υπουργό «Ποια η θέση του Υπουργείου σας για το γεγονός ότι η Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του υπουργείου σας τα έτη 2016, 2017 και 2018 η εμφανίζονταν ταυτόχρονα ως πληρεξούσια δικηγόρος κυπριακής εταιρείας που κινήθηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου;

Είχε λάβει η κα Ξεπαπαδέα την εξαίρεση από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος όπως ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 57 του Π.Δ. 63/2005 και αν ναι πότε και από ποιον αρμόδιο υπουργό; Παρακαλώ όπως κατατεθεί η σχετική πράξη εξαίρεσης. Προτίθεστε να ζητήσετε την άμεση παραίτηση της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης