Αναστασιάδης: Η συμπεριφορά της Τουρκίας «κλειδί» για λύση του Κυπριακού

Αναστασιάδης: Η συμπεριφορά της Τουρκίας «κλειδί» για λύση του Κυπριακού

Ο Νίκος Αναστασιάδης ελπίζει ότι η Άγκυρα θα επιδείξει συμπεριφορά που δημιουργεί τις προϋποθέσεις επίλυσης του Κυπριακού – Στις 12 Απριλίου, Ελλάδα και Τουρκία θα συζητήσουν το θέμα των εγγυήσεων

anastasiadis
Την ελπίδα ότι η Άγκυρα θα επιδείξει συμπεριφορά που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις λύσης του Κυπριακού επ` ωφελεία όλων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην επικείμενη συζήτηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το θέμα των εγγυήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου, στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και απαντώντας σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε εξάλλου ότι αναμένει στην Κύπρο την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, εντός των επομένων ημερών. Ωστόσο, είπε ότι δεν μπορεί να προβλέψει κατά πόσο οι δύο πλευρές είναι κοντά στη συνομολόγηση των όρων αναφοράς, λόγω της επιμονής και της ερμηνείας που δίνουν οι Τ/κ στην πολιτική ισότητα.

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος συμμερίζεται τις ανησυχίες που υπάρχουν στην τουρκοκυπριακή πλευρά όσον αφορά το ενδεχόμενο κατάχρησης εξουσίας από την πιο πολυάριθμη κοινότητα, την ίδια ώρα, πρόσθεσε, οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να κατανοήσουν τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων όσον αφορά τη λειτουργικότητα του κράτους, την επομένη μιας συμφωνίας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρχει θετική ψήφος για κάθε απόφαση, σημειώνοντας συναφώς ότι δεν υπάρχει σε κανένα σύνταγμα του κόσμου ανάλογη πρόνοια.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη ότι η Λευκωσία δεν χρησιμοποιεί την ειρηνευτική δύναμη για τη μη λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι αυτό που δεν επιτρέπει την εξεύρεση λύσης είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις που τίθενται από την άλλη πλευρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης