Ο Πετρόπουλος αρνείται ότι έχει υπάρξει παρέμβαση στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων

petropoulos

Ο Τάσος Πετρόπουλος χαρακτηρίζει ψευδείς τις καταγγελίες περί παρέμβασης στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων – Ωστόσο δεν διευκρινίζει τον αριθμό των συντάξεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα

Για «ψέματα» κάνει λόγο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σχολιάζοντας την καταγγελία για τη διαγραφή χιλιάδων ονομάτων από τις λίστες των αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Ο κ. Πετρόπουλος έστρεψε τα βέλη του κατά της ΝΔ και του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που κατήγγειλε. ότι η κυβέρνηση επιδίωξε να παρουσιάσει «μειωμένο αριθμό εκκρεμών αιτήσεων στην τρόικα».

«Η ΝΔ άφησε απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει εκδώσει 826.674 συνταξιοδοτικές παροχές και έχει μειώσει κατά 72% τις εκκρεμότητες», ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος. Ωστόσο, στη δήλωσή του δεν διευκρινίζει τον αριθμό των συντάξεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

«Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων. Καμία αίτηση συνταξιοδότησης δεν έχει διαγραφεί. Τεχνικά δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Πετρόπουλος. Όπως υποστήριξε, «οι αιτήσεις συνταξιοδότησης είτε διεκπεραιώνονται με την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων είτε απορρίπτονται επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις είτε η επεξεργασία τους βρίσκεται σε αναστολή επειδή ελλείπουν αναγκαία δικαιολογητικά και στοιχεία, τα οποία και ζητούνται από τους ασφαλισμένους». Σε όλες τις περιπτώσεις, ο ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησής του.

Αναλυτικά, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε:

«Εθισμένος στα ψεύδη, ο κ. Βρούτσης δεν θα μπορούσε να μην «τιμήσει» την Πρωταπριλιά. Χθες, με ένα ακόμη ψέμα επιχείρησε να υπονομεύσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτό.

Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων. Καμία αίτηση συνταξιοδότησης δεν έχει διαγραφεί. Τεχνικά δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης είτε διεκπεραιώνονται με την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων είτε απορρίπτονται επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις είτε η επεξεργασία τους βρίσκεται σε αναστολή επειδή ελλείπουν αναγκαία δικαιολογητικά και στοιχεία, τα οποία και ζητούνται από τους ασφαλισμένους. Για κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές, ο ασφαλισμένος ενημερώνεται και έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της αίτησής του.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο κ. Βρούτσης ακόμη και να αναφέρεται στις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Τα γεγονότα είναι αμείλικτα όση λάσπη και αν εκτοξεύει.

Η ΝΔ άφησε απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει εκδώσει 826.674 συνταξιοδοτικές παροχές και έχει μειώσει κατά 72% τις εκκρεμότητες.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Παπαροκάς

Ρε με αυτούς που μπλέξαμε δεν θα ξέρουμε ποιον να αφήσουμε εκτός φυλακής.

Καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος

Γιατί δεν υπολογίζουν το ποσό της προς απονομή σύνταξης, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής του....ασφαλισμένου, ανασφάλιστου βέβαια. Σε ποια νομική διάταξη βασίζονται ? Αλλο τι οφείλεις και εάν η οφειλή είναι πάνω από...20.000 ευρώ και άλλο να μην υπολογίζεται η σύνταξη μέχρι την ημερομηνία αίτησης ! Οταν υπολογίζουν την οφειλή μέχρι την ημερομηνία σύνταξης, τότε υποχρεούνται να υπολογίζουν και τη προς απονομή σύνταξη μέχρι εκείνη τη σημαντική ημερομηνία!

@

Αυτοί εύχονται να κλατάρει ο αιτούμενος σύνταξη πριν προλάβει να την πάρει . Η προσωρινή και πολύ του είναι ....λένε .

aris

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ?? ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ. ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ??

αλήθεια λέει

Είναι άνευ ουσίας να κρυφτούν οι αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων διότι με τον νόμο Κατρούγκαλου καταργήθηκαν οι συντάξεις . Οπότε ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yavuz_main01

Λόγω των παράνομων γεωτρήσεων στην ΑΟΖ η ΕΕ διακόπτει τον διάλογο υψηλού επιπέδου, μειώνει την προενταξιακή βοήθεια,  και καλεί την Επιτροπή να συνεχίσει τις εργασίες για στοχοθετημένα μέτρα - «Γελιούνται όσοι βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά» απαντά ο Ερντογάν 

62